De vijf-sterren jihad van de Palestijnse leiders van Gaza

Hamasleiders en miljonairs Khaled Meshaal en Ismail Haniyeh sturen hun volgers uit naar het slagveld maar zelf ontspannen ze zich bij voorkeur in het comfort van hun hotelkamers, villa’s en sportscholen in Qatar

De leiders van de Palestijnse terreurgroepen Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad blijven er bij de Palestijnen op aandringen de straat op te gaan om deel te nemen aan de jihad (heilige oorlog) tegen Israël.

Deze leiders vertellen de Palestijnen dat degenen die worden gedood tijdens het uitvoeren van aanvallen op Israël als “helden” en “martelaren” zullen worden beschouwd. Ze vertellen hen ook dat de Palestijnen de jihad moeten voortzetten “tot de bevrijding van Palestina”, een eufemisme voor de eliminatie van Israël.

Dit zijn de berichten die onlangs door Hamas-leiders Khaled Mashaal en Ismail Haniyeh naar de Palestijnen zijn gestuurd. Mashaal en Haniyeh sturen de berichten vanuit hun vijfsterrenhotels en luxe villa’s in Qatar.

Hamas-leiders zitten niet tussen hun mensen in de Gazastrook of de Westelijke Jordaanoever. Het is gemakkelijker en veiliger voor hen om de Palestijnen op te roepen hun kinderen te sturen om terroristische aanslagen tegen Israël uit te voeren terwijl ze ontspannen in het comfort van hun hotelkamers, villa’s en sportscholen in de Qatarese hoofdstad Doha. De Hamas-leiders zullen hun eigen zonen en dochters niet sturen om deel te nemen aan de jihad tegen Israël.

In het verleden hebben Arabische journalisten de Hamas-leiders bekritiseerd en belachelijk gemaakt omdat ze ervoor kozen om in luxe hotels in Qatar te wonen in plaats van tussen hun mensen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook te zijn.

Ahmed Musa, een Egyptische journalist, presenteerde een foto van Mashaal die aan het trainen was in Qatar, en herinnerde de Hamas-leider eraan dat “de jihad in Gaza is”. Musa daagde de Hamas-leider uit:

“Als je een man en een held bent, stap dan morgen in het eerste vliegtuig en ga de Gazastrook binnen via de grensovergang bij Rafah. Je volgelingen in Gaza zullen je begroeten.”

Hamasleider Ismail Haniyeh (vooraan rechts) in zijn privéjet samen met zijn bodyguards

Een rapport dat vorige maand door de nieuwswebsite Ynet werd gepubliceerd, onthulde dat ten minste acht vooraanstaande leiders van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) de afgelopen twee jaar de Gazastrook hebben verlaten ten gunste van het goede leven in het buitenland.

De eerste die vertrok was Ismail Haniyeh, het hoofd van Hamas in de Gazastrook, die dit huis in het vluchtelingenkamp Shati verliet ten gunste van luxe hotels in Qatar. Haniyeh rechtvaardigde zijn vertrek vanwege zijn kandidatuur voor de algemene leiding van Hamas. 

Hoewel de interne verkiezingen van Hamas enkele maanden geleden zijn geëindigd, is Haniyeh niet teruggekeerd naar de Gazastrook. In plaats daarvan oefende hij druk uit op de Egyptische autoriteiten om zijn vrouw en kinderen toe te staan ​​de Gazastrook te verlaten, zodat ze zich bij hem in de rijke Golfstaat konden voegen.

Een andere vooraanstaande Hamas-figuur die de Gazastrook verliet, is Khalil al-Hayya, die tot voor kort plaatsvervangend hoofd was van de terroristische groepering in de door Hamas geregeerde kustenclave. Al-Hayya besloot naar Qatar te vertrekken nadat hij was aangesteld als hoofd van het Hamas-bureau dat de betrekkingen van de groep met Arabische en islamitische landen beheert.

Salah Bardaweel, Sami Abu Zuhri, Fathi Hammad en Taher a-Nunu, ook hoge en ervaren Hamas-functionarissen, hebben ook samen met hun families de Gazastrook verlaten. Ze pendelen tussen Qatar, Libanon, Turkije en andere Arabische en islamitische landen.

Naast de Hamas-leiders hebben hoge vertegenwoordigers van de Palestijnse Islamitische Jihad de Gazastrook verlaten. Onder hen zijn Nafez Azzam en Mohammed al-Hindi, die hun tijd doorbrengen in Syrië, Libanon en Turkije.

Het is niet duidelijk of deze Hamas- en PIJ-leiders van plan zijn terug te keren naar hun huizen in de Gazastrook. Er is zelfs een goede reden om aan te nemen dat deze verwende leiders geen haast hebben om terug te keren naar Gaza, waar twee miljoen Palestijnse inwoners nog steeds in barre economische omstandigheden leven, waar de werkloosheid wordt geschat op meer dan 50% en waar het percentage armoede is extreem hoog.

De 5-jarige Mohammed op stap met zijn grote broers. Hoewel Gaza een van de armste plekken is in de wereld, telt het momenteel meer dan 1.700 miljonairs 

De door Iran gesteunde Hamas en PIJ zijn de twee grootste groepen in de Gazastrook. In plaats van hun middelen en inspanningen te investeren in het verbeteren van de levensomstandigheden van hun mensen, hebben de leiders van Hamas en PIJ hen de ene ramp na de andere veroorzaakt. Ze hebben de bevolking van de Gazastrook oorlog en vernietiging gebracht door duizenden raketten op Israël af te vuren, waardoor Israël gedwongen werd terug te schieten om zichzelf te verdedigen.

In plaats van scholen en ziekenhuizen te bouwen, hebben de leiders van Hamas en PIJ ervoor gekozen om tientallen miljoenen dollars te investeren in een netwerk van tunnels langs de grens van Gaza met Israël, om Joden aan te vallen en te doden.

Hamasleider en miljonair Haniyeh heeft het geld voor het opscheppen

De leiders van Hamas en PIJ lieten de verschroeide aarde achter zich en kozen ervoor een luxe leven te leiden in Doha, Istanbul en Beiroet. Vreemd genoeg roepen ze echter in plaats van hun gezichten te verbergen voor schaamte, vanuit hun sportscholen, privéjets en jacuzzi’s de Palestijnen op om de strijd tegen Israël voort te zetten.

Vorige week, vanuit Qatar, hernieuwde Mashaal de oproep aan de Palestijnen om door te gaan met het offeren van hun kinderen in de jihad tegen Israël. Mashaal pochte dat het aantal terroristische aanslagen op Israël op de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem in 2021 verdubbelde ten opzichte van 2020.

“De komende fase zal getuige zijn van een accumulatie van het verzet en de ontwikkeling van zijn capaciteiten”, zei Mashaal . Als Hamas het heeft over ‘verzet’, verwijst het naar het gebruik van verschillende terroristische aanslagen tegen Israël, waaronder zelfmoordaanslagen, raketlanceringen, steekpartijen, schietpartijen en autoramaanslagen. “We willen dat iedereen betrokken wordt bij het groeiende verzet.”

Iedereen verwacht natuurlijk de kinderen van Mashaal, Haniyeh en andere Hamas-leiders die nu genieten van het leven in een aantal Arabische en islamitische landen, terwijl de Palestijnen die ze achterlieten in de Gazastrook worstelen om hun kinderen te voeden. Sommigen zijn echte bedelaars geworden die nu bij Israël aankloppen voor hulp.

Duizenden Palestijnen uit de Gazastrook solliciteren om te werken in Israël. Volgens Maher al-Taba’a, directeur van de Kamer van Koophandel van Gaza, “bedroeg de werkloosheid in de Gazastrook in 2021 meer dan 50%. Het werkloosheidspercentage is zelfs gestegen tot 78% onder afgestudeerden van 20 tot 29 jaar met een diploma met een intermediair diploma of een bachelordiploma”, voegde hij eraan toe .

Sommige Palestijnen, zo lijkt het, weigeren zich te laten misleiden door het bedrog van de Hamas- en PIJ-leiders. Deze Palestijnen hebben eindelijk door dat hun leiders alleen geven om hun persoonlijke belang en het welzijn van hun families en genieten van het goede leven in Doha en Istanbul.

Dit is bemoedigend nieuws, dat aantoont dat er Palestijnen zijn die genoeg hebben van de corruptie van hun leiders en hun vijfsterrenjihad vanuit luxehotels over de hele wereld. Onlangs gingen deze Palestijnen naar sociale media om een campagne te lanceren genaamd “Ze (Hamas) hebben Gaza gekaapt”. Voorlopig heeft deze campagne slechts een beperkt aantal mensen aangeworven.

Tenzij meer Palestijnen zich bij dergelijke campagnes aansluiten en zich gaan uitspreken tegen de corruptie van hun leiders, is de kans nihil dat hun leven zal verbeteren – zelfs niet als de internationale gemeenschap honderden miljoenen dollars op hen blijft overgieten.

Bovenal moeten de Palestijnen de dieven het hoofd bieden die zich voordoen als hun leiders, de slagers die verantwoordelijk zijn voor de dood van de jonge mannen en vrouwen in de door Hamas aangezette jihad tegen Israël. De Palestijnen zullen nooit verder gaan met hun leven zolang hun leiders zich ontspannen in bubbelbaden in Qatar en Turkije terwijl ze hun orders sturen om zich in nog meer Joods bloed te baden.

Hamasleider Khaled Meshaal in actie in … Qatar

Bronnen:

  • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “The Palestinian Leaders’ Five-Star Jihad” van 17 februari 2022 op de site van The Gatestone Institute
  • naar een artikel van Roi Kais “Private jets, restaurants, luxury hotels: The good life of senior Hamas officials” van 22 juli 2014 op de site van Ynet News
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.