Australië zet Hamas op de zwarte lijst als terroristische organisatie

De Australische minister van Binnenlandse Zaken Karen Andrews

Australië kondigde aan dat het heel Hamas op de lijst zou zetten als een terroristische organisatie, inclusief zijn politieke tak.

Voorheen werd alleen de militaire vleugel van Hamas, Al-Qassam Brigades, door Australië vermeld als een terroristische organisatie.

De Australische minister van Binnenlandse Zaken Karen Andrews zei:

“De standpunten van Hamas en de gewelddadige extremistische groeperingen die vandaag op de lijst staan, zijn diep verontrustend, en er is geen plaats in Australië voor hun hatelijke ideologieën. Het is van vitaal belang dat onze wetten niet alleen gericht zijn op terroristische daden en terroristen, maar ook op de organisaties die deze daden plannen, financieren en uitvoeren.”

Volgens de Australische wet kan iedereen die lid is van, rekruteert, training volgt of fondsen verwerft voor een terroristische organisatie, tot een kwart eeuw gevangenisstraf worden veroordeeld.

De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked (Yamina) twitterde:

“Ik feliciteer de Australische minister van Binnenlandse Zaken en de Australische regering met hun aankondiging dat Hamas en al zijn afdelingen als een terroristische organisatie zullen worden aangemerkt, na een recente en identieke aankondiging met betrekking tot Hezbollah. Australië heeft er opnieuw voor gekozen om aan de goede kant van de geschiedenis te staan.”

De Israëlische premier Naftali Bennett tweette:

“Ik verwelkom het nieuws dat Australië Hamas in zijn geheel als een terroristische organisatie zal vermelden. Bedankt aan mijn vriend [de Australische premier] Scott Morrison voor het voortzetten van onze dialoog over deze belangrijke kwestie. Dit is weer een belangrijke stap in de wereldwijde strijd tegen terrorisme.”

Eerder verklaarde Bennett:

“Ik verwelkom de aankondiging van Australië dat het Hamas in zijn geheel als een terreurgroep gaat vermelden, want dat is precies wat het is. Hamas heeft tienduizenden raketten afgevuurd op Israëlische huizen en scholen en is verantwoordelijk voor de moord op veel Israëli’s en de dood van veel Palestijnen in Gaza. De pogingen van Hamas om zichzelf als ‘legitiem’ af te schilderen zijn een farce. En ze houden niemand voor de gek. De wereld begint Hamas te zien voor wat het is: het is een radicale islamitische groep die zich richt op onschuldige burgers, Israëli’s – moeders, vaders , kinderen – en is toegewijd aan de vernietiging van Israël.”

Bronnen:

  • naar een artikelAustralia to blacklist all of Hamas as a terrorist organization” en een artikelBennett: Australia stands strong in recognizing Hamas as terror org.” van 17 februari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.