Hamas-complot om Israëliërs op de Filipijnen te vermoorden tijdig verijdeld

Filippijnse politie verijdelt complot van Hamas om Israëliërs te vermoorden. Hierboven PNP Intelligence Group-chef, Brig. Gen. Neil Alinsangan

De Filippijnse Nationale Politie maakte dinsdag bekend dat ze een complot van Hamas heeft ontdekt om Israëli’s in het Zuidoost-Aziatische land aan te vallen.

Lokale media citeerden Police Brig. Gen. Neil Alinsangan die vertelde dat een lokaal contact van de in Gaza gevestigde terroristische groep de autoriteiten getipt heeft over het vermeende complot van Hamas om Filippino’s te rekruteren voor het uitvoeren van terroristische aanslagen tegen burgers van de Joodse staat.

“Onze Filipijnse bron identificeerde de Hamas-agent als ‘Bashir’ die naar verluidt probeerde voet aan de grond te krijgen op de Filippijnen met toezeggingen van financiële steun aan enkele lokale dreigingsgroepen, waaronder militante extremisten met banden met de internationale terroristische organisaties,” zei Alinsangan.

Alinsangan onthulde dat Bashir’s echte naam Fares Al Shikli is, die volgens de politie het hoofd is van de afdeling Buitenlandse Verbindingen van Hamas. Het rapport werd gestuurd naar generaal-majoor Michael John Dubria, PNP-directeur voor inlichtingen.

De Filippijnse bron maakte tussen 2016 en 2018 verschillende reizen naar Maleisië om Shikli te ontmoeten om terroristische aanslagen tegen Israëli’s te bespreken in ruil voor financiële hulp.

“Het was in 2016 dat Fares Al Shikli hem begon te verzorgen als een lokaal contact in de Filippijnen en hem een ​​theoretische opleiding voor het maken van bommen introduceerde tijdens een van hun bijeenkomsten in Maleisië”, staat in het PNP-rapport.

“Eind 2017 sprak Fares Al Shikli zijn intentie uit met de bron om Filippino’s te rekruteren met banden met lokale dreigingsgroepen die zullen worden gebruikt om Joden in het land te doden, demonstraties te houden bij geselecteerde ambassades en een videopropaganda te verspreiden in ruil voor financiële steun.”

Bronnen:

  • naar een artikelReport: Hamas plot to target Israelis in Philippines thwarted” van 16 februari 2022 op de site van Israel Hayom 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.