Leraar uit Toronto vergelijkt vaccinpaspoorten met gele Davidster

Calgary, Canada, 8 september 2021. Een demonstrant hield een foto van Anne Frank vast, terwijl een ander een gele ster draagt en een bordje ‘Never Again’. Joodse Canadezen ergeren zich blauw aan dergelijke vergelijkingen tussen COVID-19-vaccinmandaten en de Jodenvervolging tijdens WOII [beeldbron: Anis Heydari/CBC]

De Toronto District School Board (TDSB) heeft een leraar uit de klas verwijderd nadat hij vaccinpaspoorten had vergeleken met de gele Davidster die joden tijdens de Holocaust moesten dragen.

De interim-directeur van Ledbury Park Elementary and Middle School in het district North York van Toronto heeft vorige week de ouders laten weten dat de leraar uit het klaslokaal is verwijderd en wordt onderzocht, zei B’nai Brith Canada in een verklaring die de verhuizing op maandag toejuicht.

“We hebben een groeiende en verontrustende trend gezien om gele sterren te gebruiken om zorgen en ontevredenheid over hedendaagse problemen te uiten”, zegt Michael Mostyn, Chief Executive Officer van B’nai Brith Canada. “Maar ze mogen in geen geval worden gebruikt, omdat het automatisch de gruwelijke wreedheden bagatelliseert die Joodse mensen hebben meegemaakt in de Holocaust. Er is geen vergelijking. Punt. Einde verhaal.”

Het incident in Ledbury volgde op het incident van vorige week op Charles H. Best Middle School, ook gevestigd in North York, waarbij twee studenten hakenkruisen toonden en nazi-groeten brachten in het bijzijn van hun leeftijdsgenoten.

B’nai Brith Canada nam ook nota van een incident afgelopen november buiten het Marc Garneau Collegiate Institute, waarbij studenten protesteerden tegen Israël en opriepen tot vernietiging ervan.

“Van de mislukte afkeuring van een Joodse curator tot studentenmarsen die opriepen tot de vernietiging van de Joodse staat, er klopt iets niet bij de TDSB”, zei Mostyn.

“Hoewel we het onderzoek en de verwijdering van de leraar uit de klas met betrekking tot dit incident in Ledbury prijzen, schetst het algemene patroon een verontrustend beeld van een schoolbestuur dat niet uitgerust lijkt te zijn om terugkerende incidenten van Jodenhaat en trivialisering te onderdrukken,” voegde hij eraan toe. .

Canada heeft de afgelopen jaren een toename gezien van antisemitische incidenten .

Afgelopen maart publiceerde Statistics Canada haar jaarlijkse onderzoek naar door de politie gerapporteerde haatmisdrijven, waaruit bleek dat Joden verreweg de meest geviseerde religieuze groepering zijn voor haatmisdrijven in Canada.

Uit het rapport van Statistics Canada blijkt dat er in 2019 1.946 door de politie gemelde haatmisdrijven waren in Canada, een stijging van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Afgelopen april bracht B’nai Brith Canada zijn jaarlijkse audit van antisemitische incidenten uit, waaruit bleek dat het aantal antisemitische incidenten in Canada sinds 2019 met 18 procent is toegenomen.

De studie bevestigt dat Canadese Joden de meest gerichte religieuze groep in het land blijven.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dan Verbin “Toronto teacher compares vaccine passports to yellow star” van 15 februari 2022 en een artikelToronto students perform Nazi salutes in front of class” van 8 februari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Alistair Steele “Disgust growing over vaccine protesters’ Holocaust comparisons” van 15 september 2021 op de site van CBC News

2 gedachtes over “Leraar uit Toronto vergelijkt vaccinpaspoorten met gele Davidster

  1. Je mag dus niet vergelijken. Je mag dus niet meer zeggen “Never again”.
    Helaas geeft juist de Israëlische regering het verkeerde signaal door mensen uit te sluiten, zelfs als eerste land inde wereld.
    Diegene die vol emotie de meeste kritiek hebben zijn zelf vaak de grootste antisemieten, zoals in Nederland bijvoorbeeld D66 (subsidiëren van terroristen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.