Abbas roept Palestijnen openlijk op om Israëliërs te vermoorden

Londen, oktober 2015. Grafitti met de slogan “Dood de Joden” vaak begeleid door “Vernietig Israel“. Is anti-Zionisme dan toch antisemitisch? Ja natuurlijk, dat is nooit anders geweest.

Nadat Israël drie terroristen had gedood die al een aantal terreuraanslagen hadden gepleegd en een nieuwe aanval aan het plannen waren, riep de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, de Palestijnen op om “tweemaal zoveel slaag uit te delen als we hebben ontvangen”.

Als Abbas roept om “ze twee keer zoveel uit te delen als we hebben ontvangen”, roept Abbas letterlijk op tot de moord op minstens 6 Israëli’s! Openlijk oproepen tot de moord op Israëli’s als reactie op het neutraliseren van drie terroristen door Israël, is iets wat Abbas reserveert voor zijn Arabisch sprekend publiek.

In een toespraak die werd uitgezonden tijdens een herdenkingsbijeenkomst voor de drie terroristen, herschreef Abbas de geschiedenis, waarbij hij de terroristen en hun acties vergoelijkte en beweerde dat de oproep tot wraak gerechtvaardigd was omdat “Wij degenen zijn die werden aangevallen. We hebben niemand aangevallen”.

Nabloes, 8 februari 2022. Drie Palestijnse terroristen Ibrahim al-Nabalsi, Adham Mahruch en Muhammad al-Dahil werden op dinsdag geëlimineerd door IDF en Shin Bet [beeldbron: Walla]

PA-voorzitter Mahmoud Abbas via de telefoon:  

“Dit is een moord met voorbedachten rade die de onderdrukkende zionistische bezetter heeft gepleegd tegen onze zonen, onze jongeren en ons volk. Deze gebeurtenissen zullen onder geen enkele omstandigheid in stilte voorbijgaan, en we zullen ze zich niet laten herhalen, want dit zijn misdaden waarover we onder geen enkele omstandigheid kunnen zwijgen. 

We zijn erg geduldig geweest. We zijn al 73 jaar geduldig (dwz sinds de oprichting van Israël). We zullen niet langer geduldig blijven wachten. We moeten ze twee keer zoveel slagen uitdelen als we hebben ontvangen, want wij zijn degenen die zijn aangevallen. We hebben niemand aangevallen en we roepen geen mensen op om moorden en dergelijke te plegen. Zij (dwz Israëli’s) zijn degenen die dat doen.”
[Sawa, onafhankelijk Palestijns persbureau, 10 februari 2022]

Bronnen:

  • naar een artikel van Maurice HirschAbbas openly calls on Palestinians to murder Israelis” van 13 februari 2022 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.