De PLO heeft de erkenning van Israël weer eens opgeschort

Tunis, 10 september 1993: Yasser Arafat ondertekent het voorakkoord: “Wij erkennen het bestaansrecht van Israël binnen veilige en erkende grenzen”. Staande 4de van links: Mahmoud Abbas. Drie dagen later, 13 september 1993, volgt de officiële ondertekening op het gazon voor het Witte Huis in Washington D.C.

Van het officiële Palestijnse persbureau Wafa op woensdag 9 februari 2022:

“De Palestijnse Centrale Raad (PCC) bevestigde vanavond de opschorting van de erkenning van de staat Israël totdat deze de staat Palestina erkent aan de grenzen van 4 juni 1967, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad, en de nederzettingenactiviteiten stopzet, en bevestigde de stopzetting van de veiligheidscoördinatie in al zijn vormen.”

Hmmm, dit klinkt bekend. Oh ja, vanaf oktober 2018:

“Een vooraanstaande Palestijnse instantie heeft de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) gemachtigd om de erkenning van Israël op te schorten en de veiligheidscoördinatie met Tel Aviv stop te zetten. De Palestijnse Centrale Raad (PCC) – een orgaan van de PLO – zei dat de schorsingen van kracht moeten zijn totdat Israël de Palestijnse staat erkent op basis van de grenzen van vóór 1967 met Oost-Jeruzalem als hoofdstad, meldde het officiële Palestijnse persbureau Wafa.”

Zo ook in 2015 met hilarische verklarende tekst:

“Leiders van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) hebben opgeroepen tot beëindiging van de veiligheidscoördinatie met Israël. De Centrale Raad (PCC) van de PLO, het op een na hoogste Palestijnse besluitvormende orgaan, nam het besluit donderdag in het licht van de oplopende spanningen met Israël. Gelanceerd in het kader van de Oslo-autonomie-akkoorden van 1993 waarmee de Palestijnse Autoriteit (PA) werd opgericht, omvat de coördinatie het delen van inlichtingen en wordt het van cruciaal belang geacht voor Israël om de Hamas-beweging te volgen. Het is niet duidelijk of de Palestijnse president Mahmoud Abbas de resolutie van de Raad zal uitvoeren, maar de beslissingen die hij neemt zijn meestal bindend voor de PA. Raadslid Mustapha Barghouthi vertelde het persbureau AFP dat beslissingen bindend waren “omdat het de PLO was die het [de PA] heeft opgericht en die de Oslo-akkoorden heeft ondertekend”.”

Het is schattig dat mensen doen alsof al deze wetgevende instanties van de PLO en PA en Fatah eigenlijk een soort macht hebben om beslissingen te nemen. 

Dit herhaalde verhaal bewijst dat de Palestijnse Autoriteit een dictatuur is, geleid door Mahmoud Abbas die alle takken van de PA-regering controleert, evenals de dominante politieke partij Fatah, evenals de PLO waar de PA zogenaamd aan rapporteert. 

Bronnen:

  • naar een artikelOh noes! The PLO suspended recognition of Israel! (Again!)” van 11 februari 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.