Palestijnse virulente Jodenhaat is het echte obstakel voor vrede met Israël

Palestijnen zijn zo vervuld met haat jegens Israël dat zij bereid zijn daarvoor hun droom van een eigen Palestijnse staat op te geven” (Dan Calic)

Is de wereld plotseling op zijn kop gaan staan? Opnieuw en opnieuw horen wij de Amerikaanse president en talrijke andere leiders Israël aanmanen om offers te brengen om de tweestatenoplossing samen met de Palestijnen te vergemakkelijken. Maar zetten zij dan geen druk aan de verkeerde kant?

Lange tijd, waren de meeste mensen van mening dat het overtuigen van Israël om een Palestijnse staat te accepteren het grootste obstakel vormde voor het realiseren van de tweestatenoplossing. Nochtans, heeft premier Benjamin Netanjahoe, tegen het advies van vele conservatieve denkers, verklaard dat hij bereid is om een Palestijnse staat goed te keuren. Het probleem is dus opgelost? Verkeerd.

Verkeerd, omdat de Palestijnen, waarvan velen er vanuit gingen dat zij de kans op een eigen staat met beide handen zouden aangrijpen, net diegenen zijn die er alles doen om te verhinderen dat dit zou gebeuren. Er is namelijk één klein detail dat zij weigeren te aanvaarden. Het gaat niet om de grootte van hun potentiële staat, noch is het een kwestie van grenzen. Het probleem is hun weigering om de andere staat te erkennen, met name Israël.

Decennialang hebben de Palestijnen hun waardigheid, zelfbeschikking en onafhankelijkheid bevorderd. Maar toch zo dikwijls als zij zeiden dit alles te willen hebben, steekt hun diepe haat voor de Joodse staat stokken in de wielen van de oprichting van hun eigen staat. Dit werd nogmaals bevestigd door een recente opiniepeiling waar 61% van de Palestijnen een tweestatenoplossing verwierp.

De haat voor Israël en voor de Joden zit diep verweven in de feitelijke structuur van de Palestijnse maatschappij. De Palestijnen worden zo verteerd door hun Jodenhaat dat zij bereid zijn hun droom op een eigen staat op te geven, als dat impliceert dat zij Israël als staat van de Joden moeten erkennen. Voeg daarbij de inspanningen om een eenheidsregering te vormen tussen Abbas’ partij Al Fatah en de terreurgroep Hamas en de situatie wordt zo mogelijk nog somberder.

Het piepkleine Israël verworpen
Israël is een uiterst klein land en het enige nationale thuisland voor het Joodse volk. De Arabieren hebben 22 landen in het Midden-Oosten, dat meer dan vijf miljoen vierkante mijlen beslaat met een bevolking van meer dan 300 miljoen zielen. Maar toch weigert de Arabische wereld een land ter grootte van de staat New Jersey toe te staan om te bestaan, aangezien het voor zowat 6 à 7 miljoen Joden hun thuis betekent, wat blijkbaar zo walgelijk om dragen is voor de Palestijnen dat zij bereid zijn om hun droom op een eigen staat op te geven eerder dan om een Joodse staat als hun buur te accepteren.

En zo is het tijd geworden om op te houden met woorden te verspelen over wie nu in feite schuld heeft aan het gebrek aan vrede. Wanneer een volledige bevolking bereid is om zijn droom om geen andere reden op te offeren dan aan de wens om zijn buurman te vernietigen, dan moet het daar maar zelf de gevolgen van dragen. Voorts zouden deze consequenties een sterk signaal moeten uitzenden dat een dergelijk venijnig gedrag niet zou mogen getolereerd worden.

Als de Palestijnen wensen te worden opgenomen onder de beschaafde naties van de wereld, dan dragen zij een verantwoordelijkheid om zich dienovereenkomstig te gedragen, in het bijzonder wanneer zij massieve financiële hulp ontvangen en globale steun zoeken om hun onafhankelijkheidswens te ondersteunen.

Echter, zolang de wereldleiders Israël blijven beschuldigen van de steeds voortdurende impasse, terwijl zij tegelijkertijd een blind oog keren naar de verachtelijke agenda van de Palestijnen, zal de vrede nooit bereikt worden.

Bronnen:

 • naar een artikel van Dan Calic “Jew-hate prevents peace” van 24 februari 2012 op de site van Ynet News
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Palestijnse virulente Jodenhaat is het echte obstakel voor vrede met Israël

 1. Het échte obstakel voor de vrede met Israel door ‘de palestijnen’ is de rode haring die ze vanaf hun geboorte voor hun neus gebungeld hebben gekregen.

  Zelfs hun naam klopt niet, laat staan hun geschiedenis en/of hun verloren palestijns paradijs.

  De huidige ‘palestijnen’ zijn kinderen/kleinkinderen van in 1948 gevluchte Arabieren die in het bezette Mandaat Palestina woonden en waarvan de meesten pas rond 1920 uit de verschillende Arabische landen naar dit gebied kwamen om werk te zoeken bij de Joden die de woestijn aldaar aan het vergroenen waren.

  Het is niet aan ‘de palestijnen’ om vrede met Israel te sluiten maar om eerst hun eigen geschiedenis te kennen.

  Hetzelfde scenario herhaalt zich nu in het Westen. Over 50+ jaar behoort héél Europa bij de Arabisch/Moslim geschieden en zijn (witte) Europeanen de bezetters van hun land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.