Abbas roept op tot wraak tegen Israël voor het elimineren van drie terroristen

Nabloes, 8 februari 2022. Drie Palestijnse terroristen Ibrahim al-Nabalsi, Adham Mahruch en Muhammad al-Dahil werden op dinsdag geëlimineerd door IDF en Shin Bet [beeldbron: Walla]

De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, riep donderdag op tot wraak tegen Israël als reactie op de eliminatie van drie terroristen door Israëlische veiligheidstroepen in Sichem (Nablus) eerder deze week.

“We moeten twee keer reageren omdat we zijn aangevallen en niemand hebben aangevallen”, zei Abbas in een opname die werd afgespeeld tijdens een herdenkingsdienst voor de Fatah-terroristen, die werden geëlimineerd na het uitvoeren van een aantal schietaanvallen in de afgelopen weken.

“Ik troost mezelf eerst en vooral, en dan de families van de martelaren en het Palestijnse volk. Ik zeg hen dat het een misdaad is van opzettelijke executie, gepleegd door de zionistische bezetter tegen ons volk. We zullen niet toestaan ​​dat dergelijke incidenten nog een keer gebeuren. Omdat dit zijn misdaden waar we niet over kunnen zwijgen. We hebben 73 jaar geduld gehad en ons geduld is op. We zullen niet langer geduld hebben”, dreigde Abbas.

Het incident in Sichem vond plaats op dinsdag, toen Israëlische veiligheidstroepen die in Samaria actief waren, een terroristische cel uitschakelden die verantwoordelijk was voor meerdere schietaanvallen in de afgelopen weken.

De operatietroepen van de IDF, de speciale Yamam-eenheid van de grenspolitie en de Israel Security Agency (Shin Bet).

Tijdens de operatie kwamen drie terroristen om het leven, die de afgelopen weken allemaal verantwoordelijk waren voor een reeks schietaanvallen op zowel Israëlische burgers als veiligheidstroepen.

De drie terroristen waren ten tijde van de operatie gewapend en reden samen in een auto toen ze werden geëlimineerd. Er zijn geen gewonden gemeld onder de Israëlische veiligheidstroepen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Ben Ariel “Abbas calls for revenge against Israel for elimination of terrorists” van 11 februari 2022 en een artikel “Israeli security forces eliminate 3 armed terrorists involved in shooting attacks” van 8 februari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Benjamin Kerstein “Details Emerge of Complex IDF Operation That Killed Three Palestinian Gunmen in West Bank” van 8 februari 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.