Students for Justice in Palestine blijft Joden- en Israëlhaat verspreiden op Amerikaanse campussen

Een anti-Israël manifestatie van de antisemitische organisatie Students for Justice in Palestina (SJP) in november 2017 in New York City [beeldbron: The Jewish Standard]

FSU SJP is de afdeling Students for Justice in Palestine (SJP) van de Florida State University, een anti-Israëlische organisatie die agiteert op Amerikaanse universiteitscampussen.

In juni 2020 kreeg FSU SJP landelijke aandacht vanwege hun schokkende steun voor mede-SJP-lid Ahmad Daraldik. Daraldik, die toen voorzitter was van de FSU Student Senate, werd het middelpunt van controverse na onthulling van zijn antisemitische posts op sociale media.

Logo FSU SJP

In plaats van het antisemitisme in hun midden te erkennen, verdubbelde FSU SJP hun steun voor Daraldik, door te zeggen dat de oproepen tot zijn verwijdering “raciaal en politiek gemotiveerd waren om Palestijnse studenten en critici van de staat Israël het zwijgen op te leggen” en “geworteld in anti- -Arabisch racisme en islamofobie.”

Ahmad Daraldik was het middelpunt van de controverse na de blootstelling van zijn antisemitische posts op sociale media nadat hij in juni 2020 de senaatsvoorzitter van de Student Government Association (SGA) werd aan de Florida State University (FSU).

Daraldik creëerde ook een antisemitische website, naar verluidt als tweedejaarsstudent op de middelbare school in 2016, waarin hij Israël vergeleek met nazi-Duitsland en suggereerde dat Israël zich bezig zou houden met gedwongen medische experimenten met Palestijnen. De website werd in het publieke domein gehouden tot ten minste half juni 2020.

Terwijl hij FSU SGA Senaatsvoorzitter was, verzette Daraldik zich tegen een resolutie van de FSU-studentensenaat van juni 2020 die de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definitie van antisemitisme erkende en was ontworpen om antisemitische haatzaaiende uitlatingen en activiteiten op de campus van de FSU te bestrijden. Daraldik probeerde ook om twee parlementsleden van de staat Florida te verbieden om te spreken tijdens een onlinevergadering voorafgaand aan de stemming.

Op 12 juni 2020 deelde FSU SJP een verklaring op Facebook waarin hij SJP-activist Ahmad Daraldik verdedigde na oproepen tot zijn ontslag als voorzitter van de FSU-studentensenaat , nadat was ontdekt dat Daraldik antisemitische inhoud op sociale media deelde. 

Daraldik, die in juni 2020 werd benoemd tot voorzitter van de studentensenaat bij FSU, kreeg te maken met oproepen tot zijn verwijdering toen zijn posts op sociale media en website werden gepubliceerd. Daraldik behield zijn positie na een stemming door studentensenatoren op de FSU.

Daraldik had op 6 juni 2020 het voorzitterschap van de studentensenaat op zich genomen nadat hij een ongepaste motie van wantrouwen van de studentensenaat had voorgezeten tegen medestudent Jack Denton, die toen studentenpresident van de Senaat was.

De SJP-verklaring van de FSU beweerde dat de oproepen om Daraldik te verwijderen als senaatsvoorzitter “raciaal en politiek gemotiveerd waren om Palestijnse studenten en critici van de staat Israël het zwijgen op te leggen” en “geworteld waren in anti-Arabisch racisme en islamofobie”.

De verklaring vervolgde : “Als de SRR [FSU Office of Student Rights & Responsibilities] en/of het personeel van de studentenregering disciplinaire maatregelen nemen tegen Ahmad, zal de Florida State University anti-Arabisch racisme en islamofobie legitimeren en antisemitisme bewapenen om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken. “


Op 24 juli 2020 tweette BDS Report dat Daraldik “net een nieuwe video op zijn Instagram-verhaal had gedeeld waarin hij beweerde dat het probleem met Joden is dat ze alles over zichzelf maken.”

De video die Daraldik op zijn Instagram-verhaal deelde, bevatte een man die beweerde: “En de meeste Joodse mensen, als ze over dit conflict praten, willen jullie altijd de focus weer naar jou verleggen. Het is altijd antisemitisme, het is altijd anti-joods. Alles moet over jullie gaan, jongens.”

In oktober 2020 oordeelde het studentenhooggerechtshof van de FSU dat de motie van wantrouwen, die gericht was op Denton vanwege zijn religieuze overtuiging, in een privégroepchat van een Catholic Student Union in zijn hoedanigheid als particulier, een schending was van Dentons rechten op vrijheid van meningsuiting en vrijheid om religie uit te oefenen onder de grondwet en statuten van de studentenorganisatie, evenals de grondwet van de Verenigde Staten en Florida.

Bronnen:

  • naar een artikelFlorida State University SJP – FSU SJP – Ahmad Daraldik Controversy” van januari 2022 op de site van Canary Mission
  • naar een artikel van Zac Schildcrout “Virulent anti-Semitism at Florida State, defended by students” van 23 juni 2020 en een artikelJewish watchdog urges University of Chicago to denounce SJP’s boycott of ‘Zionist classes’” van 9 februari 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Students for Justice in Palestine blijft Joden- en Israëlhaat verspreiden op Amerikaanse campussen

  1. Deze haatgroep blijkt een waardevolle toevoeging aan de Amerikaanse Democratie en aan het Universiteire systeem……..LOL!

    Zolang zij vrij kunnen blijven roeptoeteren zal de verdeeldheid blijven toenemen…..net zoals in hun voorbeeld “””palestina”””.

    Haat, nijd & ellende door hun eigen haat & nijd……een prima voorbeeld voor ignorante studenten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.