Joodse organisaties willen videogame ‘Knights of Al-Aqsa’ laten verbieden wegens aanzetten tot geweld tegen Joden

Een videogame waarin spelers de rol aannemen van een Palestijnse terrorist wiens missie het is om zoveel mogelijk Israëli’s te doden, is het onderwerp van een juridische uitdaging in Italië op grond van opruiing.

De videogame “Knights of Al Aqsa”, uitgebracht in september 2021, draait om een ​​jonge Palestijn genaamd “Ahmed”, die net is vrijgelaten uit een gevangenisstraf in Israël. Ahmeds doel in het spel is om Israëlische soldaten en regeringsagenten te doden met verschillende wapens, waaronder semi-automatische geweren, messen en bijlen.

Drie pro-Israëlische verenigingen in Italië hebben nu een klacht ingediend bij de openbare aanklager in de regio Asti, waarin wordt beweerd dat het spel in strijd is met de Italiaanse wetten tegen terrorisme, raciale opruiing en de ontkenning en misbruik van de Holocaust.

Een verklaring van de advocaten die de pro-Israëlische groepen vertegenwoordigen, benadrukte het bloederige geweld dat het spel onderscheidt, naast de promotie van antisemitische tropen. 

Door de beelden van het spel te vergelijken met ‘nazi- en fascistische propaganda’, merkte de verklaring op dat “het doelwit dat moet worden geëlimineerd altijd de jood is, gemarkeerd door de Davidster“.

Ontwikkeld door Nidal Nijm – een 37-jarige Braziliaan wiens vader vocht met de Palestijnse Fatah-terroristische organisatie – kan “Knights of Al Aqsa” kan eenvoudig worden gedownload van Steam, een populair online gamingplatform met maandelijks meer dan 120 miljoen actieve gebruikers.

In een interview vorig jaar met het Palestijnse persbureau Quds beweerde Nijm dat hij niets tegen joden had, maar dat ‘zionisme’ tegenwoordig de belangrijkste oorzaak was van anti-joodse vooroordelen. Dappere held! Neem je wraak met de dolk“, roept het spel op. “Het bloed van de onderdrukten roept je. Verzet is geen terrorisme.

Trailer videogame Fursan al-Aqsa (The Knights of Al Aqsa Mosque)

Het spel is sterk bekritiseerd door andere ontwikkelaars en door Joodse groepen. Afgelopen september riep het Simon Wiesenthal Centrum (SWC) op tot een boycot van het Steam-platform totdat de “Ridders van Al Aqsa” waren verwijderd. 

“Het lijdt geen twijfel dat dit spel de Palestijnse terreur tegen Joden verheerlijkt en geen neutrale oefening is”, zei Efraim Zuroff, directeur van het SWC-kantoor in Israël, destijds.

Bronnen:

  • naar een artikelItalian Jews Take Legal Action Against Video Game Encouraging Palestinian Terror Against Israel” van 8 februari 2022 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Tamar Sternthal “Jerusalem Post silences critics of video game gloriffying Palestinian violence” van 6 oktober 2021 op de site van Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (Camera.org)
  • naar een artikel van Aaron Reich “Anti-Israel video game has players ‘free Palestine’, fight IDF” van 4 oktober 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.