Israëlische soldaten elimineren 3 gewapende terroristen in Nabloes

Nabloes, 8 februari 2022. Drie Palestijnse terroristen Ibrahim al-Nabalsi, Adham Mahruch en Muhammad al-Dahil werden op dinsdag geëlimineerd door IDF en Shin Bet [beeldbron: Walla]

Het Palestijnse persagentschap Maan News blokletterde: “Dinsdagmiddag vermoordden Israëlische speciale troepen drie burgers nadat ze op hun voertuig hadden geschoten, direct in een buitenwijk van Nabloes.

Nou ja, “burgers” … Israëlische veiligheidstroepen die dinsdag in Samaria actief waren, hebben een terroristische cel geëlimineerd die verantwoordelijk is voor meerdere schietaanvallen in de afgelopen weken.

De operatie werd dinsdagochtend uitgevoerd in de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde stad Sichem (Nablus), en omvatte troepen van de IDF, de speciale Yamam-eenheid van de grenspolitie en de interne veiligheidsdienst Shin Bet.

Tijdens de operatie kwamen drie terroristen om het leven, met name Ibrahim al-Nabalsi, Adham Mahruch en Muhammad al-Dahil, die de afgelopen weken allemaal verantwoordelijk waren voor een reeks schietaanvallen op zowel Israëlische burgers als veiligheidstroepen.

De drie terroristen waren ten tijde van de operatie gewapend en reden samen in een auto toen ze werden geëlimineerd. Er zijn geen gewonden gemeld onder de Israëlische veiligheidstroepen.

Een vierde lid van de cel is erin geslaagd te ontsnappen en is momenteel op vrije voeten, aldus Kan. Veiligheidstroepen zijn nu bezig met een klopjacht op de terrorist.

Bovendien kwam een ​​Israëlische taxichauffeur kort na de operatie per ongeluk Nablus binnen en werd aangevallen door stenengooiers die schreeuwen om zijn auto in brand te steken. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf.

De troepen evacueerden vervolgens het gebied voordat er botsingen met lokale Palestijnen konden uitbreken.

De Israëlische publieke omroep Kan meldde dinsdag dat duizenden een begrafenis bijwoonden voor de drie mannen in Nablus, die opriepen tot wraak en gezangen hoorden ter ere van Hamas en de Islamitische Jihad.

In de Palestijnse media werden ook oproepen gezien voor een “dag van woede” in Ramallah en een algemene staking; terwijl de Fatah-beweging, die de Palestijnse Autoriteit regeert, twee dagen van rouw afkondigde.

Bronnen:

  • naar een artikelIsraeli security forces eliminate 3 armed terrorists involved in shooting attacks” van 8 februari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Benjamin Kerstein “Details Emerge of Complex IDF Operation That Killed Three Palestinian Gunmen in West Bank” van 8 februari 2022 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Israëlische soldaten elimineren 3 gewapende terroristen in Nabloes

  1. “”””Israeli’s doden 3 palestijnen in ‘bezet palestijns gebied””””””.

    Dit was de ‘Breaking News op het Hollandse nieuws. Pas later werd er verteld dat de Israeli’s ‘dachten met een terreur cel te maken hadden. Géén woord dat die 3 zwaar bewapend waren en op weg om een aanslag te plegen.

    Het Hollandse nieuws……hun zorgen wil een mens hebben!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.