Noodzaak van het versterken Israëlische gemeenschappen langs de grens tussen Gaza en Egypte

Het kantoor van de Regionale Raad van Ramat HaNegev in het zuiden van Israël

Het vinden van uw droomhuis is al moeilijk genoeg, en voor kleine steden en regio’s aan de grens van Israël, zoals Ramat HaNegev, maakt de extra last van administratieve rompslomp, infrastructuurontwikkeling en bestemmingsplannen het nog moeilijker om kwalitatieve woningbouwprojecten aan te trekken en op hun beurt nieuwe bewoners. 

Dat is waar het Joods Nationaal Fonds-VS tussenbeide is gekomen om de hedendaagse zionistische pioniers van het land te ondersteunen terwijl ze de woestijn laten bloeien.

In een recente ILTV-nieuwsuitzending legde Rick Krosnick, Chief Development Officer van JNF-USA, uit dat het Housing Development Fund het financiële risico op zich neemt omdat banken vaak te risicomijdend zijn om huisvestingsleningen in de grensgemeenschappen van Israël te ondersteunen. 

“JNF-USA en Ramat HaNegev in het bijzonder zijn strategische partners die samenwerken om dit gebied te ontwikkelen en zo werken we samen met alle regionale raden en lokale gemeenschappen in heel Israël”, zei Krosnick.

Joods Nationaal Fonds-VS Liaison met Ramat HaNegev, Dafna Cohen vertelde hoe meer gemeenschappen nodig zijn langs de afgelegen grens van Israël met Egypte en Gaza. “Pas vanmorgen ging ik met een professional van het Joods Nationaal Fonds-VS naar de grens met Egypte”, zei Cohen. 

“[We hebben] een grens van 200 kilometer (124 mijl) met Egypte van Gaza tot Eilat, maar daar zijn slechts vijf zeer kleine Joodse gemeenschappen gevestigd. Daarom hebben we voor volgend jaar 50 kavels gepland om de Israëlische gemeenschappen langs de grens te versterken.”

De woestijn weer groen maken in het gebied van Ramat HaNegev in het zuiden van Israël

Via het innovatieve Housing Development Fund van het Jewish National Fund-USA zijn meer dan 1.500 kavels (en dat worden er nog meer) ondersteund door meer dan $ 22 miljoen aan filantropische investeringen als onderdeel van de strategische visie van de organisatie om 800.000 nieuwe inwoners naar de Negev- en Galilea-regio’s van Israël te trekken.

Volgens Krosnick blijft de vraag naar woningen aan de grens van Israël toenemen. “Ons Housing Development Fund werd opgericht in 2014 en in die korte tijd zijn we al betrokken bij 29 gemeenschappen… en we kunnen niet enthousiaster zijn over de toekomst van ons werk. Ons fonds is zelfs zo succesvol dat we nu al kijken naar een ‘fase 2’ waarin we 800 nieuwe kavels kunnen ondersteunen.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Stefan Oberman “Jewish National Fund-USA and Ramat HaNegev bolster Israeli communities along Gaza-Egypt border” van 3 februari 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.