Houthi-expert: onze raketten en drones zullen Tel Aviv en Eilat Port bereiken

Een militaire expert namens de Houthi-rebellen in Jemen dreigde vorige week dat Houthi-raketten en drones Tel Aviv en de haven van Eilat zullen bereiken, evenals andere doelen in Israël.

Sprekend op de Iraanse Al-Alam TV , zoals vertaald door het Middle East Media Research Institute (MEMRI), waarschuwde de expert, brigadegeneraal Abdallah Al-Jafari, ook dat hij verwacht dat ook de Burj Khalifa en Expo 2020 van de VAE het doelwit zullen zijn.

“Dezelfde raketten en drones die vandaag de VAE hebben bereikt, zullen Tel Aviv en de haven van Eilat bereiken. Er zijn ook andere raketten en drones met een groter bereik – een bereik van 2500 km – en die verder kunnen gaan dan de zionistische entiteit”, zei hij.

“Alle doelen die zijn gedetecteerd, zullen worden geraakt. Sommige van de doelen die zijn gedefinieerd, zullen de komende dagen worden aangekondigd. Persoonlijk verwacht ik dat de Burj Khalifa en Expo 2020 het doelwit zullen zijn”, voegde Al-Jafari toe.

Het interview werd uitgezonden net nadat de Houthi’s een ballistische raket hadden afgevuurd die werd onderschept door de lokale luchtverdedigingssystemen. De aanval vond plaats tijdens het bezoek van president Isaac Herzog aan de VAE.

De Houthi’s en hun bondgenoten namen in 2015 grote delen van Jemen over, waaronder de hoofdstad Sanaa. Een door Saudi-Arabië geleide militaire coalitie kwam toen tussenbeide in Jemen om te proberen de regering te herstellen.

Lange tijd werd aangenomen dat Iran van plan is de Houthi’s te gebruiken om Jemen over te nemen en de belangrijkste strategische haven van Aden te veroveren, die de toegang tot de Rode Zee en uiteindelijk de Israëlische badplaats Eilat controleert.

Iran ontkent dat het de Houthi’s steunt en heeft ook de Saoedi-Arabische beschuldigingen ontkend dat Teheran de Houthi-rebellen in Jemen van ballistische capaciteiten heeft voorzien.

Bronnen:

  • naar een artikel van Elad Benari “Houthi expert: Our missiles and drones will reach Tel Aviv and Eilat Port” van 7 februari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikelHouthi Military Expert Brig.-Gen. Abdallah Al-Jafari: Our Missiles And Drones Will Reach Tel Aviv, Eilat Port, And Dubai’s Burj Khalifa And Expo 2020” van 31 januari 2022 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)
  • naar een artikel van Dr. Jonathan Spyer “Houthi attacks on UAE are Iran’s response to losses in Yemen” van 4 februari 2022 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Houthi-expert: onze raketten en drones zullen Tel Aviv en Eilat Port bereiken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.