Israël neemt maatregelen die boycot-Israël groepen sanctioneert

Minister van Justitie Gideon Sa’ar heeft zaterdagavond een belangrijke stap gezet die Israël in staat zal stellen stappen te ondernemen tegen Ben & Jerry’s en het moederbedrijf Unilever Global vanwege het besluit om de licentieovereenkomst met Ben & Jerry’s Israël te beëindigen omdat het weigert te stoppen met verkopen gedurende de grens van vóór 1967.

De CEO van Ben & Jerry’s Israel, Avi Zinger, vroeg vorige week om represailles tegen Unilever Global en beweerde dat het de Boycot, Desinvesterings- en Sanctiebeweging (BDS) promoot met één bedrijf (B & J), terwijl het de IDF, de regering en de staat van Israël bevoorraad met goederen ter waarde van miljoenen sjekels met zijn andere bedrijven.

Israël’s minister van Justitie Gideon Sa’ar keurde zaterdagavond de anti-boycotregels in Israël goed. De verordeningen vereisen de goedkeuring van de commissie Grondwet, Wet en Rechtvaardigheid van de Knesset.

Het doel van de stap is om procedures te reguleren die deelname aan aanbestedingen beperken en voordelen voorkomen van degenen die blijken te hebben opgeroepen tot een boycot van de staat Israël of degenen die deelnemen aan een boycot ervan.

De staat Israël moet vechten tegen de dwaze pogingen om het te boycotten, die deel uitmaken van een breder proces van pogingen om de Joodse staat te delegitimeren“, zei Sa’ar.

Simcha Rothman

Simcha Rothman, parlementslid van de Religieuze Zionistische Partij, zei in reactie: “Deze aankondiging komt zes maanden te laat. Terwijl veel staten in de Verenigde Staten een juridische strijd voeren tegen boycots van Israël, blijft de staat Israël inactief.

Rothman voegde toe:

Toen Unilever ongeveer zes maanden geleden een boycot door Ben & Jerry’s tegen Judea en Samaria aankondigde, vroeg ik de minister van Justitie om zijn gezag uit te oefenen op grond van sectie 3 van de boycotwet om deelname aan aanbestedingen van degenen die Israël boycotten te beperken en onder sectie 4 om uitkeringen te annuleren voor degenen die oproepen tot een boycot van Israël.

Het is absurd dat terwijl onze vrienden in de wereld naar deze kwestie konden handelen en maatregelen konden nemen om de boycot te bestrijden, de staat Israël het ondernemen van actie uitstelde vanwege het niet ondertekenen van regelgeving.

Ondanks de vertraging feliciteer ik de ministers van Justitie en de minister van Financiën met hun beslissing en roep ik de leden van de Grondwetscommissie op om deze regeling zo snel mogelijk goed te keuren.

De acties van de antisemitische boycot-Israëlbeweging BDS zijn gedoemd om te mislukken

Bronnen:

  • naar een artikel van Hezki Baruch “Sa’ar approves boycott regulations” van 6 februari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Gil Hofman “Justice Min. Sa’ar enables retaliation against Ben & Jerry’s” van 5 februari 2022 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.