De strategie van kindsoldaten van de Palestijnse Autoriteit tegen Israël

Meisjes met automatische geweren leiden Fatah’s jubileumparade zoals te zien is, volgens de Palestijnse Media Watch, op de officiële Fatah Facebook-pagina [beeldbron: Palwatch]

Als u wilt weten wat werkelijk de kern is van het Palestijnse conflict met Israël, vraag het dan niet aan politici of diplomaten. Ga naar de echte experts: Palestijnse kinderen

In tegenstelling tot de rest van de wereld, hebben ze goed gelet op wat hun leiders en opvoeders hen hebben geleerd – en ze ondertekenen hun lessen al met bloed.

Kinderen die al jaren op de publieke omroep PA TV worden geïnterviewd, herhalen de boodschappen die ze van de PA en Fatah hebben geleerd: dat Israël geen bestaansrecht heeft en dat hun doel – waarvoor ze hun leven willen opofferen – de vernietiging van Israël is.

De twaalfjarige Abd, die in een vluchtelingenkamp net buiten de PA-hoofdstad Ramallah woont, legde zijn levensdoelen uit op PA TV:

De Joden hebben ons land van ons gestolen en ik wacht al 12 jaar… en mijn grootvader heeft wacht al 70 jaar… Ik hoop terug te keren naar Lod, mijn stad… Ik voel dat ik morgen zal terugkeren en Palestina zal bevrijden… Elke dag, elke minuut en elk jaar stel ik me voor dat ik in Lod ben… (PA TV , 3 november 2020 en 23 mei 2021)

Lod is een Israëlische stad niet ver van Tel Aviv. Het kind woont in de buurt van Ramallah, maar volgens hem is Lod ‘mijn stad’.

Hoe zit het met het bestaansrecht van Israël? Het bestaat niet in de wereld van het PA-kind. Palestijnse kinderen wordt geleerd dat

Israëli’s “buitenlanders zijn die van alle uithoeken van de aarde kwamen, buitenlanders die Palestina niet kenden en er niet in woonden – noch zij, noch hun vaders en voorouders.” (Fatah’s Waed kindertijdschrift, nummer 36)

Palestijnse Media Watch heeft gedocumenteerd dat elk van de volgende termen voorkomt in de opvoeding van Fatah’s kinderen om naar Israël te verwijzen: “Stovende zionistische entiteit”, “stelende bezetting”, “uw vijand”, “zionistische criminelen”, “zionistische bendes”, “zionistische dieven ’ en ‘Joodse indringers’. 

Met deze PA/Fatah-hersenspoeling is de haat van Palestijnse kinderen tegen Israël ingebed, gerechtvaardigd en blijft een permanent onderdeel van hun bewustzijn, niet vanwege de grenzen van Israël en niet vanwege wat Israël doet, maar omdat Israël bestaat.

Waarom is de jongen zo zelfverzekerd dat hij “Palestina zal bevrijden”? Omdat het Palestijnse eindspel dat aan kinderen wordt gepresenteerd niets minder is dan de vernietiging van Israël:

Gedurende duizenden jaren … [de Palestijnen hadden] duizenden overwinningen op iedereen die werd verleid om aan een invasie te denken … Er is geen indringer die dit land is binnengevallen en niet is weggegaan het versloeg uiteindelijk, en dat is wat er zal gebeuren met de zionistische indringers. (Waed, nummer 27)

Hoe zit het met de Joden die momenteel in Israël zijn? Ook zij zullen weg zijn:

Na 132 jaar kolonialisme… bedroeg het aantal Franse kolonisten in Algerije ongeveer een miljoen, en ze vluchtten allemaal naar Frankrijk… De ervaring van Algerije verzekert dat de Joodse kolonisten in Palestina uiteindelijk zullen verdwijnen. (Waed, nummer 28)

Met de motivatie om te haten, te vechten, en de zekerheid van de overwinning ingeplant, is het enige dat overblijft om van het Palestijnse kind een soldaat te maken, duidelijk te maken dat vechten en sterven als martelaar van hem/haar wordt verwacht. 

Palestijnse Media Watch bracht dit PA-kindermisbruik voor het eerst aan het licht in november 2000 en de promotie van kindsoldaten door de PA is nooit gestopt. Twee jonge meisjes zongen onlangs op PA TV:

In de naam van de vrijheid zullen we ons leven opofferen. (Officiële PA TV, 22 oktober 2021) 

Een ander jong meisje reciteerde onlangs:

Een Jood heeft Jeruzalem verontreinigd … Hij verzamelde de honden van de wereld (dwz Joden) in je … Verzet is een wapen en een rots, Allahu Akbar. (Officiële PA TV, 4 november 2021)

Een van de meest sinistere van deze berichten was in een recital van een jong meisje dat door Fatah op haar Facebook-pagina werd gepost, waarin een moeder tegen haar zoon zei:

Ons wapen is onze islam, en onze munitie zijn onze kinderen. En jij, o mijn zoon, bent bedoeld voor het martelaarschap.

Is hun grotere kindermishandeling dan een generatie Palestijnse kinderen te vertellen dat ze als individu geen waarde hebben; hun essentie is slechts munitie voor de islam te zijn?

Nu de PA Palestijnse kinderen voedt met een vast dieet van promotie van kindsoldaten, heeft de PA, wanneer de PA haar terreurgolven lanceert, een kader van kinderen klaar om tot actie te worden opgeroepen. 

Bijvoorbeeld, tijdens de laatste uitgebreide terreurgolf van september 2015 tot juni 2016, waarbij Palestijnen 40 mensen vermoordden, moedigde Fatah’s Waed-magazine voor kinderen van 6-15 de kinderen actief aan om deel te nemen aan de terreur: 

Het is belangrijk om de rol van kinderen in de Palestijnse activiteit in de periode van gewapende strijd op te merken … de RPG-kinderen … de kinderen van de rotsen … en tot op de dag van vandaag vormen de kinderen een voorhoede in de strijd … zoals duidelijk bekend is in de [huidige] Al-Aqsa-opstand.

Nadat Fatah de kinderen had opgedragen om “een voorhoede” te zijn van de “gewapende strijd”, verheerlijkte Fatah het offeren van kinderen:

Palestina is mijn hele leven… Het leven en de kinderen zijn een offer voor jou. (Waed, nummer 27)

De kinderwerving van de PA was een groot succes. Veel Palestijnse tieners namen deel, en zestien 12e klassers stierven in die terreurgolf. De reactie van de PA op hun dood was afschuwelijk, aangezien het officiële persbureau van de PA hun dood presenteerde als een “grote overwinning”: 

Zestien [studenten van de 12e klas] zijn erin geslaagd [het bereiken] van het martelaarschap van het thuisland … want de dood als een martelaar is het pad naar uitmuntendheid en grootsheid en het pad van degenen die weten hoe ze de grote overwinning kunnen behalen. (WAFA, 11 juli 2016)

Ten slotte, nadat de PA haar kinderen heeft laten sterven, gebruikt ze ze voor politieke winst. Intern worden de doden gebruikt om haat tegen Israël te creëren, aangezien de PA kinderterroristen routinematig presenteert als onschuldige slachtoffers die door Israël zijn vermoord.

Internationaal publiceert de PA het aantal gedode tieners en roept de wereld op om Israël te straffen. Naarmate het aantal leden van parlementen en anti-Israël NGO’s die Israël veroordelen voor de dood van Palestijnse kinderen toeneemt, is het verhogen van het aantal dode Palestijnse kinderen een fundamenteel onderdeel geworden van de PA-propagandastrategie.

Jaren geleden, de eerste keer dat deze schrijver dit bewijs presenteerde tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat, wekte het verontwaardiging. Toenmalig senator Hillary Clinton viel de PA aan vanwege haar “gruwelijke kindermishandeling”, en voormalig senator Arlen Spectre hekelde het als “beschavingsmisbruik”. Maar de Amerikaanse en andere internationale veroordelingen zijn loze woorden gebleven omdat politici komen en gaan, terwijl het gebruik van kindsoldaten door de PA voorop blijft staan ​​in haar strategie. 

Jaren van PA-indoctrinatie zijn alarmerend effectief geweest. Palestijnse kinderen weten dat er van hen verwacht wordt dat ze kindsoldaten zijn, en regelmatig zoekt een ander een moment van vervulling en roem, in de hoop te doden en gedood te worden. Palestijnse kinderen hebben al onder de knie wat hen wordt geleerd. Misschien is het de rest van ons die na school moet blijven.

Bronnen:

 • naar een artikel van Itamar Marcus “The Palestinian Authority’s child soldier strategy against Israel” van 3 februari 2022 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikel van Itamar Marcus “PA accuses PMW of incitement for exposing truth about its education!” van 25 januari 2022 en een artikel van Nan Jacques Zilberdik “Fatah brainwashes 4th grade girls that Israel’s destruction is inevitable” van 16 december 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “De strategie van kindsoldaten van de Palestijnse Autoriteit tegen Israël

 1. En waar zijn Amnesty International, HRW, UNESCO & friends?

  Organisaties die toch o’zo begaan zijn met het lot van kinderen & mensenrechten.

  Wel…..ze zijn fameus door de van alle kanten lekkende humanitaire mand gevallen!

  Kinderen & mensenrechten?
  Het zal ze een zorg zijn zolang ze maar centen kunnen verdienen & zichzelf kunnen profileren via Joden & Israelhaat…..een patent dat altijd werkt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.