Bennett: Israël implementeert volgend jaar laserraketverdedigingssysteem

Israel 2030. Israëlische robots gespot nabij Teheran, Iran. In eigen land speuren IDF robots het land af op zoek naar Hamas en Hezbollah jihadisten èn politici 🙂

Premier Naftali Bennett kondigde dinsdag aan dat de IDF “binnen een jaar” een laserraketafweersysteem zal inzetten, aldus journalist Amichai Stein, die samenwerkt met de Israëlische openbare omroep KAN News.

Bennett, die de aankondiging deed tijdens de tweedaagse 15e jaarlijkse INSS-conferentie (Institute for National Security Studies) van Israël, zei dat het systeem eerst in een experimenteel formaat in Zuid-Israël en vervolgens elders zal worden ingezet.

“Dit zal ons op middellange tot lange termijn in staat stellen om Israël te omringen met een lasermuur die ons zal verdedigen tegen raketten, raketten, UAV’s en andere bedreigingen die in wezen de sterkste kaart zullen wegnemen die onze vijanden tegen ons hebben”, zei Bennett. .

“De economische vergelijking zal worden omgekeerd; zij zullen veel investeren en wij zullen een beetje investeren. Als het mogelijk is om een ​​raket of raket te onderscheppen met slechts een elektrische puls die een paar dollar kost, hebben we de ring van vuur teniet gedaan die Iran aan onze grenzen heeft opgezet. Het hele ding loont niet langer’, zei Bennett.

“Deze nieuwe generatie Israëlische luchtverdediging zou ook onze vrienden in de regio kunnen dienen, die ook worden blootgesteld aan ernstige bedreigingen van Iran en zijn volmachten. Dit is een andere manier waarop we activa zullen creëren, gebruiken en geven wat we hebben aan de wereld om steun te krijgen, allianties aan te gaan en nog sterker te worden.”

Het Israëlische ministerie van Defensie kondigde twee jaar geleden aan dat het een dergelijk systeem had ontwikkeld om drones, mortiergranaten, raketten, lichte vliegtuigen en antitankraketten te onderscheppen.

Maar het was in 2018 dat het ministerie het project voor het eerst besprak. Op dat moment meldde Globes dat Israël “een plan aan het versnellen was en budgetteren om een ​​nieuw onderscheppingssysteem te ontwikkelen met behulp van krachtige lasers”. De kosten van het project werden geschat op enkele miljarden shekels.

De ontwikkeling van een laserraketafweersysteem werd in 2016 gelanceerd door de toenmalige minister van Defensie Avigdor Liberman, die de regering voor de ontwikkeling van wapens en technologische infrastructuur opdracht gaf een beoordeling uit te voeren van nieuwe laseronderscheppingstechnologieën.

Het hoofd van de administratie, Brig. Gen. (res) Danny Gold, ontving de Peres Israel Defense Prize voor zijn werk in de ontwikkeling van het Iron Dome antiraketsysteem dat zoveel levens heeft gered tijdens de oorlogen in Israël in het afgelopen decennium. De Iron Dome is ontwikkeld door Rafael Advanced Defense Systems Ltd.

Bronnen:

  • naar een artikel van Hana Levi Julian “Bennett: Israel to Deploy Laser Missile Defense System By Next Year” van 1 februari 2022 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.