Wanneer Israël niet de schuld kan krijgen, geeft niemand om ‘mensenrechten’

Tent of Nations wil met iedereen bruggen bouwen… behalve met Israëlische Joden

Zoals anti-Israëlische activisten Palestijnen beschrijven, zou je denken dat de mensen die op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook wonen, de meest vreedzame, vriendelijke en gastvrije mensen zijn die je ooit hebt ontmoet.

De mensen die raketten lanceren, steken en met hun auto’s Israëlische burgers proberen te overrijden? Dat is allemaal prima – omdat het aanvallen op Joden zijn om te verkrijgen wat herhaaldelijk op de onderhandelingstafel ligt, een mensenrecht is.

Maar ter vergelijking: Joodse zelfbeschikking is een misdaad tegen de menselijkheid. Als gevolg hiervan kunnen Palestijnen vreselijke dingen doen met Joden zonder veel schade aan hun reputatie bij ‘mensenrechten’-activisten.

Maar wanneer Palestijnen elkaar slechte dingen aandoen? Nou, dat maakt mensen bang op een manier die het aanvallen van Joden niet doet. Dit helpt verklaren waarom de menigte van ‘vrede’ en ‘rechtvaardigheid’ zo energiek heeft gereageerd op een aanval van 28 januari op Daoud en Daher Nasser, de eigenaren van de ‘Tent of Nations‘ op de Westelijke Jordaanoever.

De aanval, gepleegd door Arabieren uit het nabijgelegen dorp Nahalin, is een public relations-ramp voor de ‘mensenrechten’-menigte, omdat de Tent of Nations door de jaren heen heeft gediend als een themapark van anti-Israëlische propaganda.

Een paar jaar geleden plantten mensen van de Tent of Nations bijvoorbeeld bomen op het nabijgelegen land, dat al tientallen jaren onbebouwd was, om te bewijzen dat het van hen was.

Toen Israëli’s de bomen omhakten, stuurde advocaat Jonathan Kuttab – die in 1989 een Palestijnse terrorist verdedigde die een bus vol passagiers in een ravijn reed en 16 Israëli’s doodde – een verklaring naar kerken in Europa en Noord-Amerika om hen te waarschuwen voor de gemene dingen die Israëli’s deden met arme boeren in de Tent of Nations.

Tent of Nations in Bethlehem, Judea. “Bij Tent of Nations streven we naar een positieve benadering van conflict en bezetting. Geconfronteerd met groot onrecht, weten we dat we niet moeten haten, wanhopen of vluchten. We kunnen weigeren vijanden te zijn en onze pijn en frustratie kanaliseren in positieve acties die een betere toekomst zullen bouwen.

Het was een enorm succesvolle PR-campagne, deels omdat duizenden christenen de boerderij hebben bezocht en tijdens hun bezoeken met de Nassars op de foto zijn gegaan. Afgaande op de lachende selfies die westerlingen online plaatsten, waren de meesten er gewoon voor een slecht geïnformeerde zelfingenomen foto-opp gebaseerd op valse en vervormde feiten.

Maar nu een bende gemaskerde Arabieren de Nassars hebben aangevallen, doen ‘activisten’ er alles aan om de Israëlische Joden af ​​te schilderen als op de een of andere manier verantwoordelijk voor de aanval of om op een andere manier van onderwerp te veranderen.

Het is best bizar, maar ze hebben een merk te beschermen. Bewijsstuk één: Twee dagen na de aanval twitterde Alice Rothchild, een verloskundige uit de VS die er alles aan doet om Israël de schuld te geven van Palestijns lijden (zonder veel aandacht te schenken aan de tekortkomingen van Palestijnse leiders of Palestijns terrorisme), dat ze “diepbedroefd en verontwaardigd was, maar dit is de realiteit van de Israëlische bezetting en de staat gedoogde het geweld van de kolonisten.”

U leest het goed. Palestijnen vallen hun mede-Palestijnen aan en Rothchild gaat maar door over Israëlische kolonisten. Bewijsstuk twee is Jonathan Kuttabs reactie op de aanval. Namens het Sabeel Oecumenische Bevrijdingstheologie Centrum maakt Kuttab duidelijk dat hij de daders niet zal verdedigen in de rechtszaal, waarbij hij stelt dat de aanval werd uitgevoerd door ‘vijftien gemaskerde criminelen’ die de Nassars sloegen ‘met stokken en messen. ”

Deze schurken, schreef Kuttab, ‘hebben eerder valse claims op het land gedaan en hebben de Nassars eerder aangevallen’ en ‘zijn op bevel van de Palestijnse rechtbanken om weg te blijven van het land, omdat ze absoluut geen ondersteunende documenten of legitieme rechten hebben om het te bewijzen.”

Interessant. Zou deze aanval voorkomen zijn als Kuttab net zo luidruchtig was geweest in het veroordelen van de Arabische aanvallers uit Nahaleen als in zijn veroordelingen van Israël?

Kuttab berispt vervolgens zowel de Israëlische regering als de Palestijnse Autoriteit (PA) omdat ze de Nassars niet hebben beschermd tegen de aanvallers, en in verwijzing naar de PA stelt hij dat het “weinig interesse heeft getoond in het beschermen of verdedigen van de Nassars met zoiets als de ijver waarin ze samenwerken om elke Israëlische kolonist te beschermen die afdwaalt in een Palestijnse stad of dorp.”

Vergeef me, maar ik kan het niet helpen, maar ik vraag me af of Kuttab de bescherming misgunt die de PA aan de Israëli’s biedt. The Independent Catholic News (ICN), een media-outlet met hoofdkantoor in Engeland, brengt ons tentoonstelling drie. De ICN herdrukte, bijna letterlijk, een persbericht uitgegeven door de Amerikaanse ‘vredes’-groep, Churches for Middle East Peace (CMEP).

Interessant genoeg heeft ICN bij het herpubliceren van de persverklaring van CMEP een cruciale zin weggelaten die onthulde dat de aanval op de Nassars waarschijnlijk werd gepleegd door Arabieren die naast de Tent of Nations woonden. In de verwijderde zin staat: ‘Er wordt aangenomen – hoewel nog niet bevestigd – dat de aanval is gepleegd door Palestijnse inwoners van het naburige dorp.’ (Het is duidelijk dat de Palestijnse identiteit van de aanvallers sindsdien is bevestigd.)

Het resultaat is dit: Ja, de Nassars werden aangevallen door hun Palestijnse buren, en ja, zowel de Israëlische regering als de Palestijnse Autoriteit hebben de verplichting om de daders te arresteren. Maar pro-Palestijnse activisten hebben alle plicht om de aanval te veroordelen, net zoals Israëlische en Amerikaanse joden het geweld van kolonisten hebben veroordeeld.

De zaak van vrede en gerechtigheid in het Heilige Land vereist een authentieke inventarisatie van de wandaden van beide kanten van het conflict. Maar dat is niet wat de mensen die de Tent of Nations runnen willen. Ze hebben een merk te beschermen, net als Ben & Jerry’s.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dexter Van Zile “When Israel Can’t Be Blamed, No One Cares About ‘Human Rights’” van 3 februari 2022 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Wanneer Israël niet de schuld kan krijgen, geeft niemand om ‘mensenrechten’

  1. “Mensenrechten & vrijheid van meningsuiting”.
    De 2 méést gevandaliseerde uitdrukkingen van onze tijd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.