Amerikanen schakelen in Syrië ISIS leider al-Qurashi uit met een beetje hulp van Israël

ISIS-leider Al-Qurashi blies zichzelf op nadat de Amerikanen hem in het nauw hadden gedreven

Op 3 februari 2022 kondigde de Amerikaanse president Joe Biden aan dat de Amerikaanse strijdkrachten met succes een terrorismebestrijdingsoperatie hebben uitgevoerd in Atme in het noordwesten van Syrië, vlakbij de grens met Turkije, met de dood van de Irakese terroristenleider van ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi tot gevolg.

Israël is betrokken geweest bij en hielp de Amerikaanse inspanningen om de leider van de Islamitische Staat Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi te elimineren,” meldde Channel 13 donderdagavond onder verwijzing naar niet nader genoemde buitenlandse bronnen.

Volgens veiligheidsbronnen is het mogelijk om te beoordelen dat Israël heeft deelgenomen aan de zoektocht naar de inlichtingen van al-Qurayshi en heeft bijgedragen, gebruikmakend van zijn bronnen in Syrië, om deze brug te creëren waardoor de Verenigde Staten konden optreden“, aldus de zender.

De Verenigde Staten “hebben een grote terroristische dreiging in de wereld geëlimineerd“, zei de Amerikaanse president Joe Biden donderdag in een korte en plechtige toespraak in het Witte Huis.

In zijn toespraak bevestigde Biden dat “in een laatste daad van wanhopige lafheid, (al-Qurayshi)… ervoor koos zichzelf op te blazen… verschillende leden van zijn familie mee te nemen.

Hij volgde de operatie vanuit de ultraveilige ‘Situation Room’, zoals blijkt uit een door het Witte Huis vrijgegeven foto, waarop de president in hemdsmouwen, zeer geconcentreerd, naast vice-president Kamala Harris te zien is.

De inval kwam dagen nadat een IS-aanval op een SDF-gevangenis eindigde, het grootste offensief van de jihadistische groep sinds de territoriale nederlaag in Syrië in 2019.

Al-Baghdadi leefde de afgelopen vijf jaar ondergedoken. In april 2019 bracht hij een nieuwe audio-opname uit met een oproep aan zijn moslimterroristen om meer terreuraanslagen uit te voeren om gevangen ISIS-terroristen en jihadistische vrouwen in kampen vrij te laten. In een video geplaatst door de terreurgroep samen met de audio-opname zit al-Bagdadi met een zelfmoordvest aan zijn zijde [beeldbron: BTN)

Al Qurashi was de opvolger van Abu Bakr al-Baghdadi die op 27 oktober 2019 door een Amerikaans commando werd geliquideerd.

Toenmalig president Donald Trump zei destijds over die liquidatie:

Abu Bakr al-Baghdadi stierf lopend in een tunnel, jammerend en schreeuwend voordat hij zichzelf en drie kleine kinderen met een explosief vest tot ontploffing bracht. Baghdadi was een zieke en verdorven man en nu is hij weg. Hij was wreed en gewelddadig en hij stierf op een wrede en gewelddadige manier.

Ondanks het verlies van haar bolwerken in Syrië en buurland Irak, blijft de Islamitische Staatsgroep aanslagen en aanvallen uitvoeren via slapende cellen.

De complexe oorlog in Syrië, een gefragmenteerd land waar verschillende hoofdrolspelers tussenkomen, heeft sinds 2011 aan ongeveer 500.000 mensen het leven gekost.

Bronnen:

 • naar een artikel “Report: Israel helped the US eliminate IS leader” en een artikelUN concerned on civilian casualty reports in US ISIS raid” van 3 februari 2022 en een artikelUS urges allies to repatriate ISIS detainees after Syria prison attack” van 30 januari 2022 op de site van i24News

Een gedachte over “Amerikanen schakelen in Syrië ISIS leider al-Qurashi uit met een beetje hulp van Israël

 1. Normale mensen gaan in een pyjama slapen……..dit soort types met een bomgordel.

  Deze liefdevolle echtgenoten hebben er dan ook geen enkel probleem mee om hun vrouwen & kinderen mee te nemen in hun ondergang.

  Samen uit, samen thuis zullen we maar zeggen!

  Benieuwd hoeveel ‘speciale zittingen er in de VN zullen worden aangevraagd door al die mensenrecht in acht nemende landen tegen de VS.

  Als Israel deze actie had uitgevoerd……dan weten we al wat de resultaten zouden zijn…..speciale VN zittingen+ veroordelingen, veroordelingen, veroordelingen, veroordelingen + hysterische marsen door humanitaire Moslims, linkse gekkies & NGO’s.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.