Toonaangevende Arabische krant: ‘Palestijnse Holocaust’ is erger dan de Holocaust

Een Palestijnse ‘Holocaust’? Waar? Wanneer? Volgens de meest genereuze telling zijn de voorbije eeuw niet meer dan 30.000 Palestijnen gedood in conflicten met Israël, en de meerderheid van hen waren militanten, terroristen en massamoordenaars

Ad Dustour is een regeringsgezinde Jordaanse krant die werd uitgeroepen tot de meest invloedrijke krant in de Arabische wereld in de laatste ranglijst van Industry Arabic.  

Het is gedeeltelijk eigendom van de Jordaanse overheid zelf, dus gaat het nooit wat zeggen dat in strijd is met het officiële overheidsbeleid. Dat geldt ook voor Holocaustontkenning.

Columnist Rashid Hassan twijfelt niet alleen aan de vraag of de Holocaust werkelijk heeft plaatsgevonden, maar hij herhaalt een bewering dat de “Palestijnse Holocaust” de ergste ramp van de afgelopen eeuw was.

Meer dan de Shoah. Meer dan Cambodja of Rwanda of Darfur. Hij schrijft over hoe Holocaust Remembrance Day een cynische truc van Israël is om sympathie te winnen en de wereld af te leiden van de echte genocide.

Terwijl de hypocriete wereld – en het grootste deel ervan – de zogenaamde “Zionistische Holocaust” viert en er een datum voor maakt op 27 januari, zien we dat deze wereld de Palestijnse Holocaust negeert, die al 105 jaar aan de gang is… sinds de onheilspellende belofte… de Balfour-verklaring van 1917 tot vandaag..

De Arabische bevolking in Palestina in 1917 was ongeveer 600.000. Tegenwoordig wordt beweerd dat er meer dan 12 miljoen Palestijnen zijn. Wat een “holocaust!” Oh, en de VN besteedt orden van grootte meer tijd en geld aan Palestijnse kwesties dan aan de Holocaust. 

Deze hypocrisie houdt zeker verband met de grote internationale samenzwering die is uitgevoerd door Groot-Brittannië, Amerika en veel westerse landen om de zionistische entiteit te vestigen in het land van Arabisch Palestina…

Het was natuurlijk een complot. Hoe hadden zwakke, verachte Joden anders de gecombineerde strijderslegers van de Arabische wereld kunnen verslaan? 

Columnist Rashid Hassan:

Washington zit achter de marketing van de westerse wereld met een stok, om met geweld de zogenaamde “zionistische Holocaust” te herinneren. In ruil daarvoor moet de wereld haar mond, ogen en oren sluiten voor de holocaust waaraan het Palestijnse volk wordt blootgesteld, vanaf het jaar van de Nakba tot vandaag.  Zoals de Palestijnse historicus Salman Abu Sitta zegt: “Geen enkel volk ter wereld is meer dan een eeuw lang het slachtoffer geweest van bloedbaden zoals het Palestijnse volk… die meer dan een half miljoen martelaren gaven, en sinds 1967 meer dan een miljoen de Israëlische gevangenissen zijn binnengegaan, en 7 miljoen mensen werden veroordeeld tot ontheemding in toevluchtsoorden in de diaspora, terwijl de andere helft, meer dan 7 miljoen mensen thuis, lijden 24 uur per dag onder de bitterheid van het zionistische terrorisme… dat bomen, stenen en heiligdommen ontheiligde en huizen op het hoofd van hun bewoners verbrandde.

Op de een of andere manier heeft de Palestijnse “Holocaust” het niet gehaald op Wikipedia’s lijst van genociden. Het moet een vergissing zijn geweest. Een half miljoen martelaren? Volgens de meest genereuze telling zijn niet meer dan 30.000 Palestijnen gedood in conflicten met Israël, en de meerderheid van hen waren militanten. 

Tegelijkertijd werden duizenden Palestijnen gedood door Arabieren (Libanese burgeroorlogen, Zwarte September, Oorlog van de kampen in Libanon, Sabra/Shatila, Syrische burgeroorlog) en door mede-Palestijnen (Tweede Intifada.)

Het artikel gaat verder met het vervloeken van de Arabische naties die de betrekkingen met Israël normaliseren. En dit komt uit Jordanië, dat al bijna 30 jaar in vrede leeft met Israël.

Dit is niet ongebruikelijk voor Jordaanse media. Maar misschien is het tijd voor Israël om Jordanië te vertellen dat als dit de manier is waarop de officiële regeringsmedia er over denken, Jordanië misschien ergens anders moet zoeken naar water en aardgas.

Israël zou immers geen deals moeten sluiten met een natie die handel drijft met immorele mensen zoals hierboven beschreven.

Bronnen:

  • naar een artikelMost Influential Arab Newspaper” says “Palestinian Holocaust” worse than …The Holocaust” van 30 januari 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Toonaangevende Arabische krant: ‘Palestijnse Holocaust’ is erger dan de Holocaust

  1. De volslagen domheid van sommigen is werkelijk té pijnlijk om verder serieus te nemen.

    Probleem is dat 80% van de mensen nog een pak dommer is en deze onzin dus makkelijk te verkopen is.

    Sociale Media moguls zijn met dit principe veelvoudig miljardair geworden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.