Syrië protesteert afbraak 2 Palestijnse huizen in Jeruzalem en schending mensenrechten door Israël. Ja, Syrië

Het Palestijnse vluchtelingenkamp van Yarmouk in Syrië, compleet verwoest door bombardementen van de Syrische luchtmacht met de hulp van Rusland

Maandag heeft het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring afgegeven:

“De regering van de Syrische Arabische Republiek veroordeelt in de krachtigste bewoordingen de criminele vernieling en vernietiging van eigendommen van het Palestijnse volk in de bezette Palestijnse gebieden door de Israëlische bezettingstroepen, met inbegrip van de vernieling van de twee huizen van de familie Salhia in de wijk Sheikh Jarrah in bezet Jeruzalem en het arresteren van familieleden.

“[Het] vormt een misdaad die in strijd is met het internationaal recht, de Wet op de Mensenrechten, het internationaal humanitair recht en de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en de generaal resoluties van de vergadering.”

Dit is hoe het Palestijnse Yarmouk-kamp in Syrië eruitzag nadat deze humanitaire regering ermee klaar was.

Het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk, nabij Damascus, op 22 mei 2018. De gevechten in Yarmouk (ooit de thuisbasis van ongeveer 160.000 Palestijnen) zijn twee jaar geleden beëindigd, maar slechts 435 gezinnen hebben toestemming gekregen om naar hun huizen terug te keren [beeldbron: Louai Beshara / AFP]

Een Arabier die een Arabier vervolgt of martelt, lijkt nooit door de internationale gemeenschap te worden veroordeeld. Hieronder volgen enkele verontrustende cijfers die deze week zijn vrijgegeven door de Action Group for Palestinians of Syria (AGPS), een in Londen gevestigde mensenrechtenwaakhondorganisatie die de situatie van Palestijnse vluchtelingen in het door oorlog verscheurde Syrië in de gaten houdt.

Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië in 2011 wordt het aantal Palestijnen dat daar is gedood nu geschat op 4042, volgens de laatste statistieken die door AGPS zijn vrijgegeven. De namen van de slachtoffers en details over de omstandigheden van hun overlijden worden gedocumenteerd op de website van de groep.

Het aantal Palestijnen dat wegkwijnt in Syrische gevangenissen is 1.793 en sinds 2011 zijn er nog eens 332 vermist, zo meldde AGPS. Terwijl de leiders van de Palestijnse Autoriteit er bij Israël op hebben aangedrongen om Palestijnse gevangenen vrij te laten uit angst dat ze besmet kunnen zijn met het coronavirus, hebben diezelfde leiders zonder een woord te zeggen honderden Palestijnen in Syrische gevangenissen in de steek gelaten.

Ondertussen heeft AGPS, als gevolg van het uitbreken van het virus, opnieuw opgeroepen tot onmiddellijke vrijlating van Palestijnen in Syrische gevangenissen uit bezorgdheid voor hun veiligheid en gezondheid.

De AGPS vestigde ook de aandacht van de wereld op de aanwezigheid van meer dan 1.790 Palestijnen van alle leeftijden die onder barre omstandigheden in Syrische gevangenissen en detentiecentra worden vastgehouden. Volgens de organisatie zijn de Syrische autoriteiten volledig verantwoordelijk voor het leven van de Palestijnse gevangenen en hebben ze er bij hen op aangedrongen medische zorg te verlenen aan degenen die met de ziekte zijn besmet.

No Jews – No News
Ja, er wordt gemarteld in Palestijnse gevangenissen. Elke vijf of tien jaar zal een ngo er een rapport over schrijven en het wordt weggespoeld door de honderden anti-Israëlische rapporten die worden gepubliceerd.

Zelfs de Palestijnse ngo Addameer – om maar een voorbeeld te noemen – die zich ontfermd over de Palestijnse gevangen in Israëlische gevangenschap, geeft geen krimp als er Palestijnen in Palestijnse gevangenissen sterven. Raar maar waar.

En zeg nu zelf, als Palestijnse levens er werkelijk toe zouden doen, dan zou er in de Palestijnse gevangenis een even grote stank heersen over het aantal doden als in de Israëlische gevangenis. Maar zelfs voor Palestijnen doet hun leven er niet toe – tenzij ze de Joden de schuld ervoor kunnen geven.

Bronnen:

  • naar een artikelSyria says Israel is violating human rights. Yes, Syria.” van 31 januari 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.