Na de Joden verlaten ook de superrijken het zinkend schip Europa

De rijken stappen uit de eurozone. Alleen al in 2016 zouden meer dan 4000 miljonairs Duitsland hebben verlaten, een paar jaar eerder was dat nog maar een paar honderd per jaar.

Berooide vluchtelingen uit Syrië en Afrika overstromen West-Europa en tegelijkertijd ontvluchten de rijken de eurozone. Deze politiek geladen connectie wordt gelegd door Andrew Amoils, directeur van het ” 2017 Global Wealth Report: Global Wealth and Wealth Migration Trends.

Politiek serieus incorrect

Terwijl sommigen de Middellandse Zee willen oversteken in opblaasbare boten , is de vlucht van de rijken minder spectaculair, maar de migratiebewegingen van miljonairs nemen wereldwijd toe. En blijkbaar gaat het om veel meer dan de gebruikelijke verhuizingen bij pensionering – de rijken zijn op de vlucht.

Parijs bloedt 

West-Europa is niet langer een comfortabel huis voor de rijken. Drie van de vier steden met de grootste uittocht van miljonairs in 2016 liggen in de EU-zone: Parijs , Rome en Athene. 

Parijs bloedt het zwaarst: in 2016 verlieten 7.000 miljonairs de stad, dat is zes procent van de miljonairsbevolking. 

In Rome waren dat er 5000, in Athene 2000. Vanuit de VS haalde Chicago de negatieve ranking, de stad wordt getroffen door een ongekende golf van geweld.

Uit een actuele peiling onder Joden in Europa is gebleken dat 41% van hen in de leeftijdscategorie van 16 tot 34 jaar overwegen om naar Israël te emigreren, omdat zij zich niet meer veilig voelen

Plotselinge toename van het aantal

Het rapport houdt zich niet bezig met politiek correcte verklaringen. De neiging om Parijs te ontvluchten wordt botweg als volgt uitgelegd:

Frankrijk wordt hard getroffen door de toenemende spanningen tussen christenen en moslims – vooral in stedelijke gebieden. We verwachten dat de migratie van miljonairs uit Frankrijk in het komende decennium verder zal toenemen, wanneer deze blijven escaleren.

Onder de populaire bestemmingen zijn Australië en Israël. Het rapport verklaart de populariteit van Israël met de uittocht van Joden uit Europa. Deze factor verklaart ook de toppositie van Parijs. 

Ook in Duitsland hebben de rijken blijkbaar weinig vertrouwen meer in politieke stabiliteit. In 2015 verlieten ongeveer 1000 miljonairs Duitsland, daarvoor lag het aantal in het lage bereik van drie cijfers.

Het onderzoek uit 2016 benadrukt het belang van maatschappelijke spanningen om de snelle toename van het aantal te verklaren. Ook factoren als vertrouwen in de rechterlijke macht, de kwaliteit van het schoolsysteem en andere locatiefactoren zijn van belang.

Verlies van toppresteerders

De cijfers zijn alarmerend. Koopkracht en belastinginkomsten van de rijken gaan permanent verloren in de getroffen landen en steden. Maar vooral wordt de economische activiteit van de toppresteerders samen met hun kapitaal geëxporteerd. Naar alle waarschijnlijkheid verschuift ook het centrum van de bedrijvigheid met de woonplaats.

Andrew Amoils gelooft dat de rijken hoe dan ook slechts het vroege waarschuwingssysteem van de samenleving zijn. Dankzij hun financiële steun, goede opleiding en internationale contacten kunnen ze makkelijker emigreren dan anderen. Vooral omdat voldoende vermogen in landen als Canada en Australië meestal helpt om de legale immigratiestatus te verkrijgen. 

De uittocht van de miljonairs betekent echter niet dat de rest van de bevolking in de vluchtelingenlanden zich prettig voelt. Op de lange termijn moet men ervan uitgaan dat de wens om tot ver in de middenklasse te emigreren zal toenemen, aldus het rapport.

Sydney, Australië

Droomland is Australië

De steden die de meeste miljonairs trokken zijn Sydney (4000), Melbourne (3000), Tel Aviv (2000), Dubai (2000), San Francisco (2000) en Vancouver (2000). Het verbazingwekkende is dat noch Los Angeles, noch New York de ranglijst hebben gehaald.

Australië profiteert van de factoren die van invloed zijn op het EU-gebied. Het land wordt als veilig beschouwd, heeft een goed school- en gezondheidssysteem, is relatief dunbevolkt en heeft een aantrekkelijk klimaat. 

De economische groei staat aan de top van de geïndustrialiseerde landen en is de afgelopen jaren ongeveer twee keer zo hoog geweest als in het eurogebied. Nadeel: In populaire gebieden stijgen de vastgoedprijzen met meer dan tien procent.

Bronnen:

 • naar een artikelMillionäre gehen: Die Nerze verlassen das sinkende Schiff” van 1 januari 2018 en een artikelEmpty Planet – Droht statt der Überbevölkerung nun ein menschenleerer Planet?” van 25 oktober 2021 op de site van Der Stern

2 gedachtes over “Na de Joden verlaten ook de superrijken het zinkend schip Europa

 1. Kijk om je heen en je begrijpt waarom……..en het is nog maar het begin.

  De totale verloedering van onze steden en uitverkoop van onze cultuur & klasse.

  Syriers, Afghanen, Turken, Marrokanen, Irakezen, “palestijnen”, N-Afrikanen/Afrikanen en binnenkort begint de uittocht uit Libanon.

  Voeg daarbij de geimporteerde Jodenhaat en de meeste Joden zullen vertrekken richting Israel.

  Multi Culti, een zegening …..LOL!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.