Palestijnse Autoriteit blijft antisemitisch en hatelijk leermateriaal in de scholen verspreiden

Een leerboek in de Palestijnse scholen gesponsord door de VN via UNRWA, verheerlijkt terroriste Dalal al-Mughrabi, die deelnam aan de Coastal Road Massacre uit 1978 waarbij 38 Israëlische joden, waaronder 13 kinderen, werden gedood.

De Palestijnse Autoriteit (PA) is er niet in geslaagd de beloften na te komen die zijn gedaan om haar curriculum te zuiveren van antisemitische en gewelddadige thema’s, een rapport dat donderdag is aangeklaagd door een Israëlische waakhond voor onderwijs.

Afgelopen september kwamen PA-functionarissen met Europese partners overeen om het leerplan te hervormen, nadat een door de EU gefinancierd rapport van het Georg Eckert Institute for International Textbook Research (GEI) had vastgesteld dat de leerboeken antisemitische tropen, verheerlijking van terroristen en geweld tegen burgers bevatten, en geen melding gemaakt van van Israël op alle kaarten.

De in Israël gevestigde NGO “bevond dat er geen herzieningen waren aangebracht in het PA-curriculum voor het huidige schooljaar 2021-2022.”

Het probleem blijft het hele academische jaar bestaan, zegt IMPACT-se in haar rapport van januari 2022, “Palestinian Authority Ministry of Education Study Cards 2021-2022: Selected Examples

“In tegenstelling tot de garanties die de PA aan haar internationale partners heeft gegeven dat er snel verbeteringen zouden worden aangebracht, wordt hetzelfde problematische materiaal dat in de leerboeken voor 2020-21 door de GEI en IMPACT-se is geïdentificeerd, nog steeds aan studenten onderwezen,” zei IMPACT-se , die curricula in het Midden-Oosten bestudeert.

In een voorbeeld van studiekaarten voor elfde klassers, zo bleek uit het rapport, worden Joden ervan beschuldigd “de controle over mondiale gebeurtenissen te hebben door financiële macht” en gebruik te maken van “zionistische invloed” om oorlogen tussen grote mogendheden te veroorzaken. 

Bovendien wordt de Amerikaanse interventie in de Tweede Wereldoorlog beschreven als een overeenkomst die is gesloten om de invloed van Groot-Brittannië in Irak en de Levant te versterken in ruil voor de afgifte van de Balfour-verklaring.

Een kaart van het Midden-Oosten van de PA uitgegeven leerboek ‘Geography and History of Palestine, Grade 10.'[beeldbron: IMPACT-se]

In klas 10 leren Palestijnse leerlingen dat jihad een  “privéverplichting is voor elke moslim”, noodzakelijk “voor de bevrijding van Palestina”. Meisjes in groep 8 krijgen te horen dat gendergelijkheid kan worden bereikt door ‘opoffering en zelfopoffering bij invasies en veldslagen‘.

Wetenschapslessen bevatten ook gewelddadige thema’s. In de natuurkunde van groep 8 gebruiken leerlingen katapulten en referentiefotografische voorbeelden van hun gebruik in conflictsituaties om potentiële energie te bestuderen.

“Beste student, je hebt verschillende gereedschappen in de buurt (een katapult, een tennisbal en een lege sapdoos)”, zegt de studiekaart voor gebaseerd op het leerboek Wetenschap en Leven . “Plaats de bal in het rubber van de katapult, trek dan aan de katapult en laat de bal de doos raken … (Opmerking: we kunnen de katapult vervangen door een spelletje pijl en boog)”

“De Palestijnse Autoriteit lijkt veel moeite te hebben gedaan om haar donor om de tuin te leiden”, zei IMPACT-se CEO Marcus Sheff donderdag. “Geconfronteerd met een duidelijke oproep van de EU aan hen om nieuwe leerboeken te creëren die vrij zijn van haat en antisemitisme, heeft de PA eenvoudig de enige herdrukt en vervolgens duizenden pagina’s nieuw lesmateriaal geproduceerd met een inhoud die slechter is dan de leerboeken zelf.”

Studenten krijgen al in groep 7 antisemitisch materiaal te zien, zei IMPACT-se. In het leerboek Arabische taal, Vol. 1 , worden Israëlische soldaten “de assistenten van Satan” genoemd in een hoofdstuk waarin moslims worden gesmeekt om de Al-Aqsa-moskee te “bevrijden” uit de greep van de bezetting.

“Noem enkele kenmerken van de joden”, zegt instructies op een studiekaart van de negende klas over islamitisch onderwijs , waarin wordt verteld over een aanval in het jaar 629 op de joden van Khaybar, naar verluidt werd ingegeven door hun “verraderlijke acties” tegen de profeet Mohammed. Een “doel” van de les is om bewustzijn te krijgen “van het belang van Jihad omwille van God.”

Over verschillende onderwerpen in PA-leerboeken en studiekaarten voor alle leeftijden, worden studenten aangemoedigd om terroristen te vereren , “ongelovigen” te doden , het “Recht op terugkeer” naar Israël na te streven met “alle middelen voor oorlogvoering“, en elke notie van Joodse nationaliteit te verwerpen en het bestaansrecht van Israël. Israël komt nog steeds niet voor op kaarten van de regio.

“De EU was hier blijkbaar niet van op de hoogte”, vervolgde Sheff. “Het merendeel van de EU-donaties aan de PA gaat naar de onderwijssector, dus je moet je afvragen wat de EU-delegatie naar Ramallah eigenlijk weet over wat er op PA-scholen gebeurt. In een tijd waarin de PA wordt geconfronteerd met een grote begrotingscrisis, verdubbelen ze het onderwijzen van de haat die donorlanden zeiden dat ze niet langer konden tolereren.”

Na de publicatie van het GEI-rapport vorig jaar, zeiden leden van het Europees Parlement dat de voortzetting van de financiering van het Palestijnse ministerie van Onderwijs zonder wijzigingen in de inhoud van het curriculum de geloofwaardigheid van het lichaam in gevaar brengt.

“We kunnen niet accepteren dat dit wordt gefinancierd met EU-belastinggeld”, zei het Duitse EP-lid Niclas Herbst, vicevoorzitter van de begrotingscommissie, in september. “We zouden nultolerantie moeten hebben als het gaat om antisemitisme en het moet vrij zijn van haatzaaiende uitlatingen.”

Bronnen:

  • naar een artikel Dion J. Pierre “Palestinian Authority Failed to Make Promised Changes to Antisemitic, Extremist Textbook Material: Study” van 28 januari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel van Bassam Tawil “The Palestinian School of Terrorism” van 22 december 2021 op de site van The Gatestone Institute
  • naar een artikel “EU to condition UNRWA funds on removing incitement from PA textbooks” van 29 september 2021 op de site van Ynet News
  • naar een artikel van Dion J. Pierre “EU Lawmakers ‘Unanimous’ in Denouncing Antisemitic Content in Palestinian Authority Textbooks” van 3 september 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.