PA bekritiseert Bennett voor zijn verzet tegen de oprichting van Palestijnse staat

Minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked en premier Naftali Bennett:
Geen Palestijnse staat op Israëlisch grondgebied

De Palestijnse Autoriteit heeft premier Naftali Bennett veroordeeld voor zijn verzet tegen de oprichting van een Palestijnse staat, en zegt dat zijn opmerkingen zijn “extremistische en anti-vredesideologie” blootleggen.

In een interview met The Jerusalem Post op vrijdag zei Bennett dat “deze regering een diplomatieke status quo heeft ingesteld. Het is oké dat linkse mensen zoals [minister van Buitenlandse Zaken Yair] Lapid en [minister van Defensie Benny] Gantz de oprichting van een Palestijnse staat steunen, maar mijn kamp verzet zich daartegen.”

Bennett zei dat het “een verschrikkelijke fout zou zijn om een ​​Palestijnse diplomatieke entiteit in ons land op te richten”.

Hij voegde eraan toe dat hoewel hij Lapid en Gantz niet verbiedt om Palestijnse functionarissen te ontmoeten, “ik niet denk dat het juist is om iemand te ontmoeten die IDF-officieren in Den Haag vervolgt en geld overmaakt aan moordenaars.”

Bennett verwees naar de inspanningen van de PA-leiding om aanklachten van “oorlogsmisdaad” tegen IDF-officieren en Israëlische functionarissen in te dienen bij het Internationaal Strafhof (ICC) en de betalingen die door de PA zijn gedaan aan families van Palestijnse veiligheidsgevangenen en degenen die zijn gedood tijdens het uitvoeren van aanvallen op Israëli’s.

Hussein al-Sheikh, hoofd van de Algemene Autoriteit voor Burgerzaken van de PA en lid van het Centraal Comité van Fatah, zei in reactie: “Het einde van de bezetting en de oprichting van de Palestijnse staat zullen niet wachten op de goedkeuring van Bennett.”

Sheikh schreef op Twitter dat de premier “zich ervan bewust moet zijn dat het aantal landen dat de staat Palestina erkent groter is dan het aantal landen dat Israël erkent. Veiligheid, stabiliteit en vrede zullen alleen worden bereikt met het einde van de bezetting en de oprichting van de staat Palestina”, zei hij.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de PA haalde ook uit naar Bennett en noemde hem een ​​“extremist die geen enkele kans voorbij laat gaan om zijn bedrieglijke ideologie en vijandige standpunten ten aanzien van vrede te uiten.”

Bennett heeft “voormalig premier Benjamin Netanyahu overtroffen in zijn afwijzing van politieke onderhandelingen met de Palestijnen en zet zijn muiterij voort tegen de ondertekende overeenkomsten [tussen Israël en de Palestijnen]”, aldus het ministerie.

De standpunten van Bennett, zo beschuldigde het ministerie, “zijn gebaseerd op het concept van geweld en arrogantie, weg van elke visie met betrekking tot politieke oplossingen en het bereiken van vrede door de oprichting van een Palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad.”

Het PA-ministerie waarschuwde voor de gevolgen van Bennetts “rampzalige uitspraken en standpunten over de arena en de regio als geheel”, eraan toevoegend dat ze “een duidelijke minachting zijn voor de internationale en Amerikaanse standpunten die nederzettingen verwerpen en oproepen tot de implementatie van het principe van de tweestatenoplossing als de enige optie om het conflict op te lossen.”

Verwijzend naar de opmerkingen van de premier over het Internationaal Strafhof, zei het ministerie dat “Bennett, die de Joodse nederzettingenterrorisme tegen de Palestijnen sponsort, beweert bang te zijn voor internationale rechtbanken. Wie de rechtbanken vreest, moet stoppen met het plegen van misdaden.”

Het Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP) van de PLO zei dat de Palestijnen niet wachten op toestemming van Bennett om hun onafhankelijke staat op te richten.

“Het Palestijnse volk en hun nationale facties hebben nooit toestemming van Israël nodig gehad om hun rechten te verkrijgen”, zei de DFLP. “Onze mensen hebben successen geboekt door alle vormen van verzet.”

De groep riep Bennett op om “te ontwaken uit zijn politieke coma en donkere dromen en de strijd van de Palestijnen te herinneren, die de bezettingstroepen dwongen zich te onderwerpen aan de wil van ons volk, zoals het geval was tijdens de laatste strijd [tussen Israël en Hamas in mei 2021].”

Hamas-leider Izzat al-Risheq hekelde Bennett ook omdat hij zich verzette tegen de oprichting van een Palestijnse staat, en zei dat zijn uitspraken “opnieuw de realiteit van deze vijand en zijn oorlog tegen ons land en volk onthullen.

“De verklaringen zijn een klap voor degenen die blijven geloven in de luchtspiegeling van onderhandelingen.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “PA slams Bennett for opposing Palestinian state” van 29 januari 2022 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “PA bekritiseert Bennett voor zijn verzet tegen de oprichting van Palestijnse staat

  1. Probleem met Bennett is dat zijn woorden & daden niet altijd in overeenstemming zijn.

    Probleem met ‘het palestijnse volk’ is dat zij moeten ontwaken uit hun historisch coma om toe te treden tot de moderne realiteit.

    Spaanse/Portugeese Inquisitie, Oost Europeese pogroms, Holocaust met eeuwenlange moord & vervolging op Joden en desondanks……..

    Als Joden de palestijnse mentaliteit hadden gehad dan hadden ze nooit opgebouwd wat ze vandaag hebben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.