Arabieren bouwen raketvormige ‘sneeuwman’, draperen hem in Hamas-vlag

Joden die donderdag de Tempelberg in Jeruzalem beklommen, werden opgewacht door een groep Arabieren die veel sneeuwballen naar hen gooiden, waardoor het moeilijk voor hen werd om veilig de berg te beklimmen.

De Joden wendden zich tot politieagenten, die hen begeleidden en richtten hun aandacht op de Arabieren die hen lastigvielen.

Afzonderlijk toonden de Arabieren op de Tempelberg trots hun “sneeuwman” in de vorm van een M-75, een soort zelfgemaakte Hamas-raket. Deze raketten kunnen doelen raken tot 75 kilometer (46,6 mijl) afstand – of met andere woorden, zouden de Tempelberg zelf kunnen raken, als ze vanuit Gaza worden gelanceerd.

De Arabieren drapeerden hun “sneeuwman” met de typische groengekleurde Hamas-vlag.

Tom Nisani, directeur van “Beyadenu – Terugkerend naar de Tempelberg”, vertelde Israel National News – Arutz Sheva:

De hele dag door zagen we rellen door Arabieren, die de sneeuwcondities gebruiken om de politie uit te dagen door sneeuwballen te gooien en stenen naar politieagenten en naar Joodse gelovigen op de Tempelberg. Dit verminderde met anderhalf uur de toch al beperkte tijd dat Joden de Tempelberg mogen bezoeken. De commandant van het district Jeruzalem en de commandant van David Plaza moeten ervoor zorgen dat de sneeuw geen dekking biedt voor rellen tegen de Joodse gelovigen op de Tempelberg.

Gaza, 8 december 2012. Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de eerste aanslag van Hamas tegen Israël werd een groot jubileum gehouden. Op het podium werd een reusachtige kartonnen replica van een qassamraket geplaatst, de zogeheten superraket “M-75”, als symbool van de Palestijnse genocidale gewapende strijd tegen Israël. Vanop het podium schreeuwde Hamasleider Khaled Meshaal de massa toe: “Vandaag Gaza, morgen Ramallah en dan Jeruzalem, Haïfa en Jaffa” [beeldbron]

Bronnen:

  • naar een artikel van Yehonatan Gottlieb “Arabs hurl snowballs, rocks, at Jews attempting to visit Temple Mount, build ‘rocket’ snowman” en een artikel van Shimon Cohen “Snowballs hiding rocks: Jews attacked in Jerusalem” van 27 januari 2022 op de site van Israel National News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.