Iran’s Palestijnse proxy PIJ: Jihad tegen Israël en Amerika

Palestijnse Islamitische Jihad-terroristen paraderen met Iraanse Bader 3-raketten in Gaza-stad, op 29 mei 2021 [beeldbron: Thomas Coex/AFP via Getty Images]

De door Iran gesteunde Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), de tweede grootste en enorm invloedrijke groep in de Gazastrook na Hamas, gelooft niet dat het conflict met Israël over Jeruzalem, nederzettingen, grenzen, controleposten of Palestijnse gevangenen gaat.

Net als Hamas beschouwt PIJ’s “logische intellectuele visie dat heel Palestina nog steeds bezet is, van de [Jordanische] rivier tot de [Middellandse] Zee.” Voor PIJ is de enige manier om het conflict op te lossen door Israël te elimineren en zoveel mogelijk Joden te doden. PIJ ziet Israël als één grote nederzetting en een buitenlands implantaat dat zo snel mogelijk moet worden ontmanteld.

PIJ en Hamas hebben directe controle over twee miljoen Palestijnen in de Gazastrook, die grenst aan Israël en Egypte.

Hamas zegt in zijn handvest (artikel 11) dat het “gelooft dat het land van Palestina een islamitische waqf [vertrouwen] is op alle moslimgeneraties tot de dag van de opstanding.”

Artikel 15 van het handvest stelt:

“In de strijd tegen de Joodse bezetting van Palestina moet de vlag van de jihad worden gehesen. Dat vereist dat islamitisch onderwijs lokaal aan de massa wordt doorgegeven, in de Arabische [wereld] en in de islamitische [wereld], en dat de geest van jihad – vechten en toetreden tot de gelederen – moet worden uitgezonden onder de Umma (moslimgemeenschap).”

Walid al-Qattati

De positie en strategie van de PIJ, die vergelijkbaar is met die van Hamas, werd onlangs uiteengezet in een artikel geschreven door Walid al-Qattati, een Palestijnse schrijver en een belangrijk functionaris van de groep, en getiteld “The Philosophy of Resistance in the Thought of Islamic Jihad.”

Waarom is het artikel het lezen waard?

Ten eerste is het bedoeld om de Palestijnen, en alle Arabieren en moslims, eraan te herinneren dat PIJ zich blijft inzetten voor de vernietiging van Israël door middel van jihad (heilige oorlog). 

Toegegeven, het artikel spreekt ook zijn steun uit voor “volksverzet” tegen Israël, maar dit wordt door de Palestijnen geïnterpreteerd als een groen licht voor het uitvoeren van steekpartijen, autorammen, en rock- en molotovcocktailaanvallen tegen Joden. 

Het artikel stelt in feite dat het prima is om een ​​Jood neer te steken of neer te schieten als men geen grotere “operaties” zoals zelfmoordaanslagen of raketaanvallen kan lanceren.

Ten tweede komt het artikel op een moment dat de Egyptenaren en andere partijen blijven zoeken naar manieren om een ​​langdurige wapenstilstand te bereiken tussen Israël en Hamas, PIJ en andere gewapende groepen in Gaza.

Ten derde laat Qattati’s artikel zien dat de PIJ en zijn meesters in Teheran niet alleen Israël als de ‘vijand’ beschouwen, maar ook de VS. Dit is hetzelfde Iran waarvan de vertegenwoordigers momenteel met de VS en andere wereldmachten onderhandelen over het nieuw leven inblazen van de nucleaire deal van 2015. 

Deze week nog zei de Amerikaanse president Joe Biden dat het “geen tijd is om op te geven” dat “er enige vooruitgang wordt geboekt” in de besprekingen met de Iraanse mullahs.

De regering-Biden onderhandelt met Iran, terwijl de Palestijnse gevolmachtigde van Teheran Arabieren en moslims oproept om hun krachten te bundelen om te vechten tegen de ‘zionistische entiteit’ en het Amerikaanse ‘kolonialisme’.

Zoals Qattati, een PIJ- functionaris , het uitdrukte:

“Het verzet is een Palestijns, Arabisch en islamitisch front. De Palestijnse Islamitische Jihad gelooft in de noodzaak om allianties aan te gaan met elke partij die de vijand wil bestrijden, en de beweging (PIJ) heeft geen bezwaar tegen samenwerking en coördinatie met alle anti- imperialistische en anti-zionistische krachten die Palestina willen bevrijden. Elke Palestijn, moslim of christen, zal deelnemen aan de verdediging van het vaderland en de heiligheden. Wat de Arabieren en moslims betreft, gelooft de beweging (PIJ) dat het verzet dat zal leiden aan de bevrijding van Palestina is een Arabische en islamitische inspanning die alle vrije mensen omvat. Het project om Palestina te bevrijden zal niet slagen zonder de vorming van een Arabisch-islamitisch verzetsfront tegen de zionistische entiteit en het Amerikaanse kolonialisme.”

Dit is een directe oproep aan Arabieren en moslims om oorlog te voeren tegen Israël en de VS, zodat Iran en zijn handlangers door kunnen gaan met hun plannen om hun greep op Arabische landen te versterken, waar ze terrorisme en bloedvergieten verspreiden. Deze omvatten Syrië, Jemen, Libanon en Irak.

PIJ, opgericht in de Gazastrook in 1981, is bestempeld als een terroristische organisatie door de VS, de Europese Unie, Groot-Brittannië, Japan, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Israël. De groep heeft sindsdien tientallen terreuraanslagen op Israëli’s uitgevoerd, waaronder zelfmoordaanslagen en het lanceren van raketten op Israël. De gewapende vleugel van PIJ, de Al-Quds Brigades, blijft uiterst actief op zowel de Westelijke Jordaanoever als de Gazastrook.

De meest recente aanval van de PIJ vond plaats in december 2021 op de Westelijke Jordaanoever, toen leden van de groep een 25-jarige yeshiva-student, Yehuda Dimentman, vermoordden.

De Palestijnse terreurgroepen zien de moord op Dimentman als onderdeel van de “jihad en het verzet tegen de zionistische vijand die Palestina met alle methoden en middelen toe-eigent”.

PIJ is volgens Qattati van mening dat “hemelse wetten en internationale normen en conventies” de Palestijnen in staat stellen wapens te gebruiken om Joden te vermoorden en hen uit het “bezette Palestina” te “verdrijven”.

De verklaring van PIJ laat zien dat haar aanhangers resoluties met betrekking tot het Israëlisch-Arabische conflict door de Verenigde Naties en anti-Israëlische organisaties over de hele wereld begrijpen als een vrijbrief om de jihad tegen Israël en alle Joden voort te zetten.

Qattati legt verder uit dat wat zijn groep betreft, “verzet een ideologie is voordat het een actie is. Weerstand werd gevonden in de geest en gedachte vóór het mes en het pistool, en in het hart en de ziel vóór de bom en de raket.”

Qattati waarschuwt Arabieren en moslims tegen “het opgeven van de jihad vóór de bevrijding van Palestina”, en stelt dat “vrede sluiten met de [Israëlische] vijand volgens de islamitische sharia niet is toegestaan .”

PIJ, voegt hij eraan toe, definieert zichzelf als “een islamitische nationale bevrijdingsbeweging en een integraal onderdeel en onderdeel van de hedendaagse Palestijnse nationale beweging”, wiens belangrijkste doel is “heel Palestina te bevrijden door middel van de strategie van jihad en verzet”.

In een waarschuwing gericht aan de Palestijnse Autoriteit, geleid door Mahmoud Abbas, en Arabische landen die vredesakkoorden met Israël hebben ondertekend, zegt Qattati :

“Het is niet toegestaan ​​om af te wijken van de benadering van verzet naar de benadering van onderhandelen over land en rechten, en het is niet toegestaan ​​om alternatieve prioriteiten voor bevrijding te creëren of manieren te vinden om samen te leven [met Israël].”

Hij stelt dat de PIJ en andere Palestijnse terreurgroepen het recht hebben om wapens te bezitten, te vervaardigen en te ontwikkelen die zouden worden gebruikt tegen de vijanden van de Arabieren en moslims: Israël en het ‘Amerikaanse kolonialisme’.

“Het verzet betekent dat de vlam van de jihad in Palestina blijft branden”, schrijft de PIJ-functionaris .

“De rol van de moedjahedien (heilige strijders) en de verzetsstrijders in Palestina is om de plicht van de jihad nieuw leven in te blazen en de vlam van verzet tegen de zionistische entiteit te ontsteken totdat de voorwaarden voor volledige overwinning erover zijn voltooid.”

PIJ hoopt ongetwijfeld dat de besprekingen in Wenen Iran in staat zullen stellen door te gaan met zijn plannen om de wereld te misleiden door te denken dat het zijn steun aan terroristische groeperingen in het hele Midden-Oosten zal beëindigen of zijn plan om kernwapens te verkrijgen zal opgeven.

De PIJ, Hamas en andere terreurgroepen hopen blijkbaar dat deze wapens op een dag door Arabieren en moslims zullen worden gebruikt om Israël en de VS te vernietigen. PIJ en Hamas hopen ongetwijfeld ook dat Iran zijn levering van wapens en geld aan de Palestijnen zal vergroten zodra het een deal sluit met de regering-Biden en de andere wereldmachten.

De regering-Biden moet begrijpen dat het sussen van Iran betekent dat de volmachten van de mullah worden versterkt, niet alleen in de Gazastrook, maar ook in Syrië, Libanon, Jemen en Irak.

Het is ook van het grootste belang dat de regering-Biden de andere proxy-organisatie van Iran, de Houthi’s, die zojuist Abu Dhabi heeft gebombardeerd, onmiddellijk weer op de Amerikaanse lijst van buitenlandse terroristische organisaties plaatst. Sinds het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hen in februari van de lijst heeft verwijderd, hebben ze de gunst teruggegeven door agressiever dan ooit te worden en met succes de regio te destabiliseren.

Wanneer deze groepen worden verrijkt en aangemoedigd, betekent dat alleen maar nog meer slecht nieuws voor de VS en de regio.

De regering-Biden zou er goed aan doen te onthouden dat haar regelingen met de mullahs in Iran zullen leiden tot bloedvergieten door Irans proxies in het hele Midden-Oosten – die maar al te graag de regering-Biden de eer zullen geven voor hun giftige, destructieve succes.

Bronnen:

  • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Iran’s Palestinian Proxy: Jihad against Israel and America” van 25 januari 2022 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.