Het Yasser Arafat Museum houdt een cartoontentoonstelling, grappiger dan bedoeld werd

Het Yasser Arafat Museum zei dinsdag dat het kunstwerken had verwijderd met de afbeelding van de iconische Palestijnse leider die zijn gelaatstrekken overdreef, na beschuldigingen dat ze de overleden president beledigden.

Het Yasser Arafat Museum in Ramallah heeft zojuist een nieuwe tentoonstelling geopend. Premier Muhammad Shtayyeh opende op zondag 23 januari 2022 de tekenfilmtentoonstelling ‘Palestina en Yasser Arafat’ in de tentoonstellingsruimte van het Yasser Arafat Museum.

De opening werd ook bijgewoond door Dr. Ahmed Sobh, directeur-generaal van de Yasser Arafat Foundation, leden van het Museumcomité en Palestijnse en buitenlandse politieke, culturele en mediafiguren.

Het Yasser Arafat museum in Ramallah

Tijdens de opening zei de premier: “43 landen namen deel aan deze uitzonderlijke tentoonstelling, voor een uitzonderlijke man, die de omvang van internationale solidariteit met Palestina weerspiegelt, de stevige wortels in de nagedachtenis van Yasser Arafat in de internationale gemeenschap en het hart van elke Palestijnen en Arabieren en iedereen die van vrede en vrijheid in de wereld houdt.

Dus omdat ze artiesten uit 43 landen kregen om bij te dragen, betekent dat dat iedereen van Arafat hield? 

De tentoonstelling omvatte cartoons van Arafat, evenals enkele van de gebruikelijke anti-Israëlische cartoons. Maar sommige karikaturen maakten sommige Palestijnen van streek, die het museum verketterden om ze weg te nemen!

Neus van Arafat leek teveel op een ‘Jodenneus’ 🙂

Ze verwijderden de cartoons die ‘geen begrip kregen van de Palestijnse publieke opinie’. Ze beweren dat ze een staat kunnen runnen, maar ze kunnen niet eens een cartoontentoonstelling runnen!

Ondertussen zijn de generieke anti-Israëlische foto’s met afbeeldingen van bommen met de Davidster die op kinderen vallen, of van Israël dat de fundamenten van de Rotskoepel ondermijnt, of van een guillotine van een Amerikaanse vlag en een Israëlisch zwaard dat duizenden Palestijnen vermoordt, zijn vermoedelijk nog te zien.

Want het is beledigend om Arafat met een grote neus te laten zien, maar zeggen dat Joden massamoordenaars zijn is prima in de verwrongen wereld van de Palestijnse gebieden. 

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian museum pulls Arafat caricatures after outrage” van 25 januari 2022 op de site van France 24
  • naar een artikelThe Fatah Youth demand the overthrow of the board of directors of the “Arafat Foundation” because of a cartoon exhibition that distorts the image of the late president” van 25 januari 2022 op de site van PI News
  • naar een artikelThe Yasser Arafat Museum has a cartoon exhibit. It ended up much funnier than it was meant to be” van 24 januari 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.