Robert Kennedy Jr: COVID-19-vaccinmandaten erger dan Holocaust

De Joodse gemeenschap van Canada veroordeelt t-shirts die COVID-19-vaccinaties vergelijken met de Holocaust, 20 september 2021

Tijdens een anti-vaccinatiebijeenkomst in Washington DC vergeleek de Amerikaanse milieuadvocaat Robert F. Kennedy Jr. op zondag 23 januari de COVID-19-vaccinatiemandaten met de Holocaust en zei: “Zelfs in [Adolf] Hitlers Duitsland… zou je je kunnen verstoppen op de zolder zoals Anne Frank deed“, aldus een tweet van NBC News senior verslaggever Ben Collins.

Kennedy, een zoon van de vermoorde senator Robert. F. Kennedy en neef van president John F. Kennedy, is uitgesproken gekant tegen vaccins, waaronder het COVID-19-vaccin.

Kennedy’s organisatie Children’s Health Defense heeft verschillende samenzweringstheorieën over de coronaviruspandemie verspreid, met name via sociale media; Volgens een rapport van de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC), CNN, Fox News en NPR zijn de COVID-19-vaccingerelateerde berichten vaker op Twitter gedeeld dan vaccingerelateerde rapporten van reguliere bronnen.

Tijdens de bijeenkomst in Washington, genaamd “Defeat the Mandates: An American Homecoming”, suggereerde een andere spreker, tv-producent Del Bigtree, dat er een proces in Neurenberg zou moeten komen voor medisch personeel en journalisten, verwijzend naar de processen tegen oorlogsmisdaden voor nazi’s die werden gehouden na World Oorlog II, volgens The Independent.

Tijdens de pandemie hebben tal van publieke figuren vergelijkingen gemaakt tussen COVID-19-vergrendelingen en vaccinmandaten met het genocidale nazi-regime.

Vorige week nog verontschuldigde Vickie Paladino, een lid van de gemeenteraad van New York, zich nadat ze in een interview met NY1 COVID-19-vaccinatiepassen vergeleek met nazi-onderdrukking en zei: “Ik hoef u mijn papieren niet te laten zien. Dit is niet nazi-Duitsland.”

Diezelfde week, in reactie op een Twitter-update van de burgemeester van Washington, Muriel Bowser, met betrekking tot de COVID-19-vereisten in de stad, plaatste congreslid Warren Davidson uit Ohio een foto van een gezondheidspas uit het nazi-tijdperk en zei: “Dit is eerder gedaan.”

Yad Vashem veroordeelde de verklaring krachtig:

“Door de Holocaust op deze manier te manipuleren, wordt niet alleen de herinnering aan de slachtoffers en overlevenden vernederd, maar wordt ook een flagrante minachting voor de historische waarheid van deze gebeurtenis benadrukt, al was het maar om te weten dat Anne Frank werd vermoord in de Holocaust puur omdat ze joods was. We moedigen het publiek aan om Yad Vashem te bezoeken om meer te weten te komen over de Shoah.”

Bronnen:

 • naar een artikelRobert Kennedy Jr: COVID-19 vaccine mandates worse than Holocaust” van 25 januari 2022 op de site van The Jerusalem Post
 • een artikel op deze blogOverlevenden van de Holocaust betreuren de toe-eigening van hun lijden in het COVID-debat” van 22 januari 2022 en een artikelJoodse organisaties roepen Den Haag op: stop met de vergelijking tussen de Holocaust en Covid-19” van 20 september 2021
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

3 gedachtes over “Robert Kennedy Jr: COVID-19-vaccinmandaten erger dan Holocaust

 1. Nuance door Rabbi Michael Barclay:

  Heeft Robert F. Kennedy Jr. gelijk?

  Recente aanvallen op Robert F. Kennedy, Jr. zijn ongegrond omdat zijn toespraak een geldige mening uitte over hoe de technologie zich heeft ontwikkeld op manieren die het verbergen of vluchten voor de imperiale acties van een natie nu aanzienlijk uitdagender maken dan 80 jaar geleden

  .

  Door Rabbi Michael Barclay – 27 januari 2022

  Lees verder:
  https://www.wimjongman.nl/nieuws/2022/kennedy-gelijk.html

  Like

 2. Robert F. Kennedy Jr
  @RobertKennedyJr
  I apologize for my reference to Anne Frank, especially to families that suffered the Holocaust horrors. My intention was to use examples of past barbarism to show the perils from new technologies of control. To the extent my remarks caused hurt, I am truly and deeply sorry.
  4:21 p.m. · 25 jan. 2022·Twitter Web App

  Like

 3. Opa Joseph zou trots hem geweest zijn.

  Opa was bekend om zijn Antisemitische denkbeelden.

  Daar zal zijn katholieke Ierse achtergrond wel voor een deel tussen zitten.

  Over déze zoon kan men alléén zeggen dat veel geld geen intelligentie koopt……een idioot met een diploma & een bekende naam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.