Antisemitismerapport 2021 vindt wereldwijd meer dan 10 incidenten per dag

De World Zionist Organization (WZO) en het Jewish Agency publiceerden maandag hun jaarlijkse antisemitismerapport voor 2021, waarin ze constateerden dat er wereldwijd 10 antisemitische incidenten per dag plaatsvinden, hoewel tot dusver geen enkele dodelijk is geweest.

2021 was “het meest antisemitische jaar in het afgelopen decennium“, concludeerden de twee groepen, waarbij de meeste incidenten met vermogensdelicten zoals vandalisme en graffiti plaatsvonden. Minder dan een derde betrof fysiek of verbaal geweld.

Het rapport merkt echter op dat het aantal incidenten waarschijnlijk veel hoger is vanwege de onwil van slachtoffers om ze te melden, evenals het onvermogen van lokale autoriteiten om dergelijke incidenten goed af te handelen.

Afleveringen waren vaak gecentreerd rond specifieke gebeurtenissen, vooral in de maand mei, toen aanvallen op Joden in Europa, de VS en elders omhoogschoten tijdens het 11-daagse conflict van Israël met Hamas. Islamitische feestdagen zoals Eid al-Fitr, “Nakba-dag” en “Al-Quds-dag” waren ook een factor in mei, samen met geweld in Israël en de Westelijke Jordaanoever.

Het rapport citeert ook incidenten met betrekking tot de COVID-19-pandemie, aangezien het opheffen van het lockdown-beleid in Europese landen antisemitisme weer op straat bracht. Tegenstanders van coronavirusvaccins en -beperkingen gebruikten antisemitische symbolen en retoriek bij de demonstraties, waaronder antisemitische samenzweringstheorieën met betrekking tot de pandemie.

De helft van alle antisemitische incidenten vond plaats in Europa, en nog eens 30% in de Verenigde Staten. Pieken werden ook gezien in Canada en Australië. In de VS zag New York een enorme stijging van 100%, met 503 incidenten, terwijl Los Angeles een stijging van 59,2% zag.

Raheli Baratz-Rix, hoofd van de afdeling voor de bestrijding van antisemitisme en het vergroten van de veerkracht bij de World Zionist Organization, zei:

“Antisemitisme is geen nieuwe term, maar een term die zichzelf opnieuw uitvindt. Joodse gemeenschappen over de hele wereld worden geconfronteerd met de uitdagingen van een toenemend en steeds veranderend antisemitisme. De veerkracht van de Joden wordt gemeten aan hun vastberadenheid en kracht, die als een gemeenschap samen staan ​​​​in het licht van deze uitdagingen. Het is de plicht van elk land om zijn burgers veiligheid te bieden en hen te beschermen bij elke gebeurtenis die op zijn land plaatsvindt, inclusief de Joodse gemeenschap.”

Bronnen:

  • naar een artikel2021 Antisemitism Report Finds More Than 10 Incidents Per Day Worldwide” van 24 januari 2022 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.