42% van de immigranten naar Israël in 2021 zijn niet-joden, constateert CBS

Bijna de helft van de immigranten naar Israël in 2021 is niet joods, aldus een rapport van het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat deze week werd gepubliceerd.

Volgens de gegevens zijn van de 25.000 die alijah hebben gemaakt onder de Wet op de Terugkeer, minder dan 20.000 Joods. Nog eens 9.000 niet-joden verbleven in 2021 in de Joodse staat op grond van de Wet op de toegang tot Israël. Samen is dat 42% van de immigranten van vorig jaar.

Het CBS publiceert aan het begin van elk burgerlijk jaar een rapport met details over de veranderingen in de demografie van Israël in het voorgaande jaar. In 2021 groeide de Israëlische bevolking met 112.000 mensen. Daarvan was 87% het gevolg van natuurlijke bevolkingsgroei.

Wat betreft de Joodse bevolking, immigratie maakte 13% van de groei uit. Daarentegen zag de niet-joodse en niet-Arabische bevolking die bekend staat als “anderen” (exclusief buitenlanders die in Israël wonen en/of werken), een toename van 80%.

Het Israeli Immigration Policy Center zei:

“Terwijl de Israëlische regering overhaaste beslissingen goedkeurt om de niet-joodse bevolking te vergroten, zijn de resultaten van het geperforeerde beleid al duidelijk zichtbaar in de CBS-gegevens. Vier van de vijf Israëli’s die naar het buitenland verhuizen zijn joods, terwijl twee van de vijf immigranten naar Israël niet-joods zijn. We zullen blijven werken om de toekomst van Israël als Joodse en democratische staat te verzekeren.”

Bronnen:

  • naar een artikel van Hanan Greenwood “42% of immigrants to Israel in 2021 are non-Jews, CBS finds” van 13 januari 2022 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.