Na 18 jaar wekelijks protest aan synagoge van Ann Arbor eindelijk veroordeeld als antisemitisch

Al 18 jaar verzamelt zich elke zaterdag een groep demonstranten buiten een van de synagogen van de stad Ann Arbor, Michigan, VS tijdens de Shabbat-ochtenddiensten, zwaaiend met borden met slogans zoals ‘Joodse macht corrumpeert’.

Deze week heeft de gemeenteraad van Ann Arbor voor het eerst een formele resolutie uitgevaardigd waarin de protesten als antisemitisch worden veroordeeld. In de resolutie, die unaniem werd goedgekeurd door alle stemgerechtigde raadsleden staat:

De gemeenteraad van Ann Arbor veroordeelt alle vormen van antisemitisme, en in het bijzonder de wekelijkse antisemitische demonstratie op Washtenaw Avenue. De raad betuigt verder zijn steun aan de Beth Israel Congregation, hun gasten en alle leden van de Joodse Gemeenschap in Ann Arbor, die allemaal het recht hebben om te aanbidden, samen te komen en feest te vieren zonder intimidatie, pesterijen en angst voor geweld.

Provocerende pro-Palestijnse protesten buiten een Joodse synagoge in Michigan worden beschermd door het Eerste Amendement van de Grondwet, oordeelde een federale rechtbank. De rechtbank weigerde de demonstraties te stoppen of beperkingen op te leggen in Ann Arbor.

De resolutie roept ook de personen die zich verzamelen om antisemitisme te uiten op Washtenaw Avenue op om afstand te doen van extremisme, zich te ontbinden en hun wekelijkse vertoon van agressieve onverdraagzaamheid te staken.

De resolutie beantwoordt de smeekbeden van leden van de gemeente Beth Israel, een conservatieve synagoge op slechts een paar blokken van het Hillel-centrum van de Universiteit van Michigan, en van de buren van de synagoge.

Ze doen al jaren een beroep op de stad om resoluut op te treden tegen de demonstranten, van wie ze zeggen dat ze zich richten op Joden in een gebedshuis en leden van de gemeenschap lastigvallen.

Het verklaarde doel van de demonstranten is om het Israëlisch beleid te bekritiseren, maar leden van de groep brengen vaak antisemitische tekens en zingen antisemitische leuzen. De feitelijke leider van de groep, Henry Herskovitz, identificeert zichzelf als een voormalige Jood en heeft Holocaust-ontkenning verspreid en neonazi’s geprezen in blogposts.

De hoofdingang van de Beth Israel Congregation in Ann Arbor, Michigan, op 17 juli 2017. Deze synagoge die in 1916 werd opgericht en sinds 1988 wordt geleid door Rabbi Robert Dobrusin, wordt al achttien jaar lang elke zaterdagochtend gestalkt en belaagd door een groep fanatieke antisemieten en Israëlhaters [beeldbron: Wikipedia]

Elke zaterdagochtend sinds september 2003 verzamelt zich een groep demonstranten zich verzameld voor de Beth Israel Synagoge in Ann Arbor, Michigan, tijdens Shabbat-ochtenddiensten, gedurende welke tijd ze borden tonen met opschriften als ‘Jewish Power Corrupts‘, ‘Resist Jewish Power‘, ‘End the Palestinian Holocaust, ‘Stop met het financieren van Israël‘ en ‘Nepnieuws: Israël is een democratie‘ enz.

Jodenhaat en Israëlhaat lopen hier naadloos in elkaar over wat tegelijk de stelling bevestigd dat haat jegens Israël onder het mom van pro-Palestinisme, louter gebaseerd is op Jodenhaat uit de oude doos. Mensen haten Israël omdat ze Joden haten. Waarom zou je anders in Michigan, duizenden kilometers verwijderd van Israël, een synagoge belagen en Joden beschuldigen van machtswellust (Jewish Power Corrupts‘, ‘Resist Jewish Power‘)?

Deze gruwelijke wekelijkse intimidatie van Joden is schandalig en moet nu eindigen.

Bronnen:

  • naar een artikelAfter 18 years, Ann Arbor condemns weekly synagogue protesters as antisemitic” van 21 januari 2022 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)
  • naar een artikel “Young Israel: Ongoing Anti-Semitic Protest Outside Michigan Synagogue Must End” van 27 augustus 2020 op de site van Young Israel (NCYI)
  • naar een artikel van Ed White “US court says it won’t stop ‘Jewish Power Corrupts’ protests outside synagogue” van 16 september 2021 op de site van The Times of Israel
  • een artikel op deze blogAmerikaanse rechtbank zegt dat protesten van ‘Jewish Power Corrupts’ buiten de synagoge niet zal stoppen” van 17 september 2021 en een artikelJodenhaters belagen al 17 jaar lang ELKE zaterdagochtend synagoge in Ann Arbor (VS)” van 10 september 2020

Een gedachte over “Na 18 jaar wekelijks protest aan synagoge van Ann Arbor eindelijk veroordeeld als antisemitisch

  1. 18 jaar van wekelijks protest tegen Joden & Israel…..WOW!

    Je zou bijna medelijden krijgen met dit stelletje losers die blijkbaar niet weten wat met hun armzalige leven aan te vangen……en allemaal zonder resultaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.