Ben & Jerry’s: Israëlische minister citeert Israël-boycotters uit de Bijbel

De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked, vorige week in de plaatselijke Ben & Jerry´s fabriek

Na de beslissing om het ijs van Ben & Jerry´s niet in Joodse “nederzettingen” te verkopen, verliest de moedermaatschappij Unilever $ 26 miljard.

Ik zal diegenen zegenen die jou zegenen, en vervloeken die jou vervloeken”. Deze passage uit het eerste boek Mozes citeerde de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked vorige week, nadat bekend geworden was dat de aandelenkoers van het internationale levensmiddelenconcern Unilever na de feitelijke boycot van de joodse staat sterk gedaald was.

In de zomer van vorig jaar deelde Unilever aan de eigenaar van de plaatselijke dochteronderneming Ben & Jerry´s, Avi Singer, mee dat hij het populaire ijs niet meer zou mogen verkopen in de joodse gemeenschappen van Judea en Samaria. Unilever verklaarde zich tegen de “Israëlische bezetting” te keren.

De beslissing zorgde voor heftige reacties van de kant van Israël, dat met succes lobbywerk bij een serie Amerikaanse staten verrichtte om strafmaatregelen tegen Unilever te nemen. New York, Illinois, Texas en andere staten trokken onmiddellijk hun investeringen en pensioenfonds terug, die verbonden zijn aan de levensmiddelengigant.

De Israëlische nieuwszender Channel 12 News meldde vorige week dat de aandelenkoersen van Unilever met 20,7% gedaald zouden zijn, wat overeen zou komen met een verlies van $ 26 miljard.

Shaked merkte op dat iedereen die de heilige schrift zou kennen niet verbaasd zou moeten zijn over dit resultaat. “Het loont de moeite niet om Israël te boycotten”, twitterde de Israëlische minister samen met het genoemde Bijbelvers.

De 54-jarige Anuradha Mittal, een Amerikaanse vrouw geboren in India, en CEO van ijsfabrikant Ben & Jerry’s (van de Unilever groep) mag zich voortaan Antisemiet van het Jaar 2021 noemen [bron]

Bronnen:

  • naar een artikelIsraelische Ministerin zitiert Israel-Boykottierer aus der Bibel” van 23 januari 2022 in een vertaling door E.J. Bron op de site van de auteur
  • een artikel op deze blogBen & Jerry’s voegt zich bij lange lijst van mislukte ‘boycots’ van Israël” van 21 juli 2021 en een artikelDruk neemt toe op Unilever na boycot van Ben & Jerry’s in Judea & Samaria, Israël” van 22 juli 2021 en een artikelBen & Jerry’s Anuradha Mittal verkozen tot ‘antisemiet van het jaar’” van 2 januari 2022

Een gedachte over “Ben & Jerry’s: Israëlische minister citeert Israël-boycotters uit de Bijbel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.