Jordaans document bewijst dat ‘Palestijnse’ huizen in Sjeik Jarrah de facto Joods bezit zijn

Palestijnen protesteren tegen Joodse activiteiten in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem [beeldbron: Jamal Awad/Flash90]

Een Engelstalig document van het Jordaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Expats bewijst dat eigendommen in de wijk Sjeik Jarrah in Jeruzalem (tegenwoordig bekend als Shimon HaTzaddik) de facto Joods bezit zijn.

Het contract tussen het Koninkrijk Jordanië en de United Nations Relief and Works Agency in 1954, vorig jaar gepubliceerd door Jordan’s officiële persbureau Petra, documenteert een overeenkomst voor een “stedelijk huisvestingsproject van de Sjeik Jarrah Kwartier, Jeruzalem.”

Het officiële Jordaanse document bewijst het Joodse eigendom van de momenteel betwiste huizen in de wijk Shimon HaTzaddik, met actuele officiële stempels die de juridische waarheid bewijzen.

Het document, bewaard in het UNRWA-archief op 14 april 2021 en gestempeld door de Jordaanse regering op 20 april 2021, laat zien dat het project werd ondernomen om achtentwintig gezinnen in Jeruzalem te huisvesten.

Onder de beschrijving van het project staat in het contract:

“Twee eenpersoons- en dertien tweepersoonswoningen zullen worden gebouwd in de Sheikh Jarrah-wijk van Jeruzalem op voorheen Joods eigendom dat door de bewaarder van vijandelijk eigendom is verhuurd aan het ministerie van Ontwikkeling , voor het doel van deze projecten.”

Elk gezin moest een huurovereenkomst sluiten om een ​​nominale huur van één Jordaanse dinar per jaar te betalen aan de verhuurder, “het ministerie van Economie en Ontwikkeling”.

Het document kwam aan het licht na een verzoek in 2019 van de ambassade van de Palestijnse Autoriteit in Amman, waarin om gewaarmerkte kopieën werd gevraagd van alle huurcontracten, correspondentie, dossiers en lijsten met namen van huurders in Sheikh Jarrah, vertelde Daifullah Al Fayez, woordvoerder van het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, aan Petra.

“De ambassade kreeg in 1954 ook een gewaarmerkt afschrift van de overeenkomst tussen het Ministerie van Bouw en Wederopbouw en UNRWA”, zei Al Fayez, eraan toevoegend dat het zoekproces wordt voortgezet naar documenten die meer dan zestig jaar oud zijn.

“Al Fayez benadrukte dat het wortelen van Jeruzalemieten op hun land en huizen en het beschermen van hun rechten permanente constanten zijn in de inspanningen van het Koninkrijk om Palestijnse broeders te steunen, en sprak de absolute veroordeling van het koninkrijk uit van de illegale en onmenselijke pogingen van Israël om Palestijnen uit hun huizen en land te verdrijven, en zijn weigering om met hun rechten te knoeien’, schreef Petra.

In dit geval echter heeft Jordanië’s poging om “Jeruzalemieten op hun landhuizen te wortelen en hun rechten te beschermen” de legitimiteit van de Joodse aanspraak op de eigendommen bewezen.

Op een ander terrein in de wijk Sheihk Jarrah hebben de rechtbanken van Jeruzalem, de districtsrechtbank van Jeruzalem en het Hooggerechtshof van Israël na een jarenlange strijd met families van krakers die op de eigendommen wonen, geoordeeld dat die huizen moeten worden geëvacueerd om de gemeente in staat te stellen een school voor speciaal onderwijs en zes kleuterscholen voor Arabische kinderen oprichten,  en de politie heeft het pand vorige week met succes geëvacueerd.

De staat beweerde voor de rechtbank dat het gebied deel uitmaakt van het land dat toebehoorde aan Haj Amin al-Husseini – een groot voorstander van Adolf Hitler – en werd onteigend op grond van de Wet op de afwezige verhuurders. Huurder Muhammad Salahiya beweerde dat zijn vader het land vóór 1967 had gekocht.

Bronnen:

 • naar een artikel van Hana Levi Julian “Jordanian Document Proves Jerusalem’s Disputed Sheikh Jarrah Properties Are Jewish-Owned” van 22 januari 2022 op de site van The Jewish Press
 • naar een artikel van Edy Cohen “The Real Story Behind Jerusalem’s Sheikh Jarrah Neighborhood” van 2 januari 2022 op de site van Israel Today

2 gedachtes over “Jordaans document bewijst dat ‘Palestijnse’ huizen in Sjeik Jarrah de facto Joods bezit zijn

 1. Oeps……..dus toch niet ‘generaties palestijns bezit?

  En wat zeggen al onze schreeuwende activisten hierover?

  Helemaal niets natuurlijk!

  Deze brulboeien schreeuwen alleen ‘tot het tegendeel is bewezen om dan stilletjes af te druipen tot ze wéér wat uigevonden hebben.

  Wanneer zullen al deze ignoranten met hun EU bazen & financiers eindelijk eens begrijpen dat Israel niets claimt dat niet van haar is en dit ook kan bewijzen!

  Vandaar dat deze hele bende ‘pro palestijnse activisten niets anders kan dan leugens verkopen en zich verschuilen achter sprookjes die niets met waarheid of realiteit te makn hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.