De bevooroordeelde en destructieve obsessie van de Verenigde Naties met Israël

Washington, 29 oktober 2021. Een boze Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, verscheurt het rapport van de VN Mensenrechtenraad en smijt het in de vuilnisbak van antisemitisme

De Verenigde Naties hebben gefaald in de eeuwenoude traditie van het maken van nieuwjaarsresoluties om iemands acties en fouten opnieuw te evalueren en te heroverwegen. 

Voor de anti-Israëlische maffia is het nooit nieuwjaar, het is Groundhog Day. De bevooroordeelde en destructieve obsessie van de VN met Israël is een eindeloze lus, ongevoelig voor geschiedenis, zich niet bewust van de feiten ter plaatse.

De huidige zitting van de Algemene Vergadering van de VN heeft onlangs nog een ander onderzoek goedgekeurd naar mensenrechtenschendingen die door Israël zouden zijn gepleegd. 

Deze laatste oefening heeft de vorm van een open “onderzoekscommissie” en werd oorspronkelijk gelanceerd met een stemming van 24 tegen 9 met 14 onthoudingen (inclusief Frankrijk) in de VN-Mensenrechtenraad in Genève.

Het nabije voorwendsel voor deze meest recente hyperbevooroordeelde focus op Israël was de opflakkering van het geweld in Gaza afgelopen mei. Ter herinnering: dit was een defensieve actie van Israël als reactie op een massaal spervuur ​​van raketten door Hamas tegen Israëlische burgerdoelen. 

Hamas, een terroristische organisatie die zich openlijk inzet voor de vernietiging van de staat Israël en die de legitimiteit van een Joodse staat niet eens erkent, ontbreekt nooit aan excuses om moorddadige aanvallen op Israëli’s te plegen.

Het is duidelijk dat elk ander soeverein land krachtig zou reageren op gewelddadige aanvallen op zijn burgerbevolking. Toch wordt alleen Israël onderworpen aan over-the-top kritiek en een internationale “onderzoekscommissie”.

Er is herhaaldelijk, maar veelzeggend, op gewezen dat de Palestijnen op veel historische momenten gouden kansen hadden om onder genereuze voorwaarden een soevereine staat en vrede met Israël te vestigen. Elke keer was het antwoord een volmondig “nee”.

De vraag die smeekt om te worden beantwoord, is wat de Palestijnen precies willen? Als het soevereiniteit en vrede was, hadden ze dat al lang geleden kunnen hebben. Waar zijn de Palestijnen, of in ieder geval hun leiders, echt op uit? 

Het is duidelijk geworden dat ze niet uit zijn op een overeenkomst die resulteert in een Palestijnse staat. Dat hadden ze al lang kunnen hebben. Wat ze echt willen, wordt vastgelegd door hun slogan: “Palestina zal vrij zijn van de rivier tot aan de zee.” Dat betekent natuurlijk de eliminatie van de Joodse staat.

Het is duidelijk dat noch de huidige Israëlische regering, noch enige denkbare Israëlische regering ooit zou instemmen met haar eigen vernietiging. Maar de gekke droom van Hamas, Hezbollah en zelfs van de door de PLO geleide Palestijnse Autoriteit is dat Israël uiteindelijk door massale internationale druk zal worden gedwongen.

De oprichting van de “onderzoekscommissie” en alle VN-organen die zich richten op Israël (in het bijzonder het Comité voor de uitoefening van de onvervreemdbare rechten van het Palestijnse volk, de Afdeling Palestijnse Rechten en het Speciale Comité voor onderzoek naar Israëlische praktijken die de mensenrechten van het Palestijnse volk en andere Arabieren van de bezette gebieden) vormen een belangrijk onderdeel van deze inspanning.

Deze eindeloze lus van laster en delegitimisering van Israël roept de vraag op: wat bereikt het?Het zal Israël er niet van weerhouden zijn burgers te beschermen en het doet helemaal niets om de Palestijnen te helpen. Als het doel werkelijk is om de Palestijnse zaak te helpen, dan is het een mislukte onderneming en moet het stoppen. 

De “onderzoekscommissie” is nog een andere poging die op zijn best misplaatst, slecht bedoeld en gedoemd is te mislukken. Het zal Israël niet afschrikken van zijn legitieme plicht om zijn burgers te beschermen en het zal helemaal niets bereiken voor de Palestijnen.

Bronnen:

 • naar een artikel van Tom Suozzi “UN’s biased and destructive obsession with Israel – opinion” van 22 januari 2022 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikel van Elad Benari “Israeli Ambassador Erdan tears Human Rights Council report to pieces on UN stage” van 29 oktober 2021 op de site van Arutz Sheva
 • naar een artikel “Erdan: UN Report Condemning Israel ‘Has No Place’ in Human Rights Body” van 29 oktober 2021 op de site van The Algemeiner
 • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “De bevooroordeelde en destructieve obsessie van de Verenigde Naties met Israël

 1. Waar is de ‘speciaal bijeen geroepen VN vergadering over de escalatie tussen Ruslan & Oekraine?

  Waar zijn de VN veroordelingen naar Saudi Arabie over de bombardementen van Jemen?

  Waar zijn de VN mensenrechten veroordelingen over de vrouwen mishandelingen in Afghanistan, de mensonterende toestanden in de vluchtelingenkampen?

  etc.etc.etc.etc.etc.etc.etc.etc.etc.etc.

  De VN mag de staat Israel op z’n blote knieen danken want zonder Israel heeft de VN geen bestaansrecht of overlevingskans en worden de sjieke dames & heren met hun riante salaris per direct brodeloos!

  Deze organisatie van rijke überhypocrieten zou samen met hun pseudo hulp organisaties UNWRA/UNHRC etc. etc per direct ontbonden moeten worden om échte slachtoffers een kans op een toekomst te geven!

  Zolang zij blijven bestaan worden de groepen slachtoffers alsmaar groter (check de feiten) want zonder patienten zijn er geen doctoren nodig!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.