VS slaan drie Libanese zakenlui en tien bedrijven gelieerd met Hezbollah in de ban

De Verenigde Staten hebben vrijdag sancties opgelegd aan drie Libanese staatsburgers en tien bedrijven waarvan ze zeiden dat ze deel uitmaakten van een internationaal netwerk van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah.

De VS beschuldigden hen van het ontduiken van sancties tegen de machtige groep met een gewapende militie die door Washington is aangewezen als een Foreign Terrorist Organization.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei in een verklaring dat het Adnan Ayad aanduidde, van wie het zei dat het een Hezbollah-lid en zakenman was, evenals andere leden van een internationaal netwerk van facilitators en bedrijven die verbonden waren met hem en zijn zakenpartner, Adel Diab, die was aangewezen door Washington op dinsdag.

De stap van vrijdag komt nadat de Verenigde Staten dinsdag sancties hebben opgelegd aan drie zakenlieden, waaronder Diab, die banden hebben met Hezbollah, omdat ze zeiden dat hun activiteiten als financiële bemiddelaars voor de door Iran gesteunde groep de economische middelen van Libanon exploiteerden in een tijd van crisis voor dat land.

“Treasury zet zich in voor het verstoren van de illegale activiteiten van Hezbollah en pogingen om sancties te ontduiken via zakelijke netwerken, terwijl de groep verdubbelt op corrupte patronagenetwerken in Libanon”, zei onderminister van Financiën voor Terrorisme en Financiële Inlichtingen Brian Nelson in de verklaring van vrijdag.

De economie van Libanon verkeert sinds 2019 in een crisis toen het bezweek onder een berg schulden. De valuta stortte vorige week naar een nieuw dieptepunt en delen van het land zijn in armoede verdreven.

Bronnen:

  • naar een artikelUS slaps new sanctions on Hezbollah-linked individuals” van 21 januari 2022 op de site van i24News
  • naar een artikelTreasury Sanctions International Hizballah Network” van 21 januari 2022 op de site van de US Department of the Treasury

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.