Europese Unie is trots op de steun die het bijdraagt ​​aan vredesproces in het M-O

Als we de EU moeten geloven is er maar één crisis in het Midden-Oosten en dat is het conflict tussen de staat Israël en het uitgevonden volk, de Palestijnen

In een verklaring aan de VN-Veiligheidsraad besprak de voorzitter van de EU-delegatie het Midden-Oosten, waarbij het grootste deel van de toespraak aan Israël is gewijd.

In een reactie op verschillende processen en ontwikkelingen in het Midden-Oosten heeft Zweedse ambassadeur Olof Skoog, de voorzitter van de delegatie van de Europese Unie bij de Verenigde Naties, op woensdag een verklaring afgelegd voor het Open Debat van de Veiligheidsraad.

“De EU bevestigt opnieuw haar inzet voor een rechtvaardige en alomvattende oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict, gebaseerd op de tweestatenoplossing, met de staat Israël en een onafhankelijke, democratische, aaneengesloten, soevereine en levensvatbare staat Palestina, die naast elkaar leven. partij in vrede en veiligheid en wederzijdse erkenning, en met Jeruzalem als toekomstige hoofdstad van beide staten”, begon de verklaring, voordat een oproep werd gedaan om “het vredesproces zo snel mogelijk weer op gang te brengen”.

Met betrekking tot Gaza noemde de EU de aanvallen van Hamas en andere terroristische groeperingen “onaanvaardbaar” en voegde ze er vervolgens aan toe dat de versoepeling van de beperkingen op Gaza door Israël “onvoldoende is gebleken”, en riep ze “alle partijen” op “een einde te maken aan de blokkade … terwijl de legitieme veiligheidszorgen van Israël worden aangepakt.”

De verklaring bekritiseerde vervolgens “unilaterale acties … die een bedreiging vormen … verklaarde inzet voor een tweestatenoplossing”, zoals “Israëls nederzettingenbeleid en acties in deze context”, met vermelding van Oost-Jeruzalem, de “scheidingsmuur”, evenals “sloop en confiscatie … uitzettingen, gedwongen overdrachten … geweld van kolonisten en beperkingen van beweging en toegang vormen een ernstige bedreiging voor de tweestatenoplossing en zullen alleen maar escaleren in een toch al gespannen omgeving.”

De EU sprak vervolgens haar voldoening uit dat “de cyclus van lokale Palestijnse verkiezingen” eind vorig jaar begon en sprak de hoop uit dat het “een stap zou zijn in de richting van nationale verkiezingen … [leidend tot de oprichting van] inclusieve, verantwoordelijke en functionerende democratische Palestijnse instellingen gebaseerd op respect voor de rechtsstaat en mensenrechten.”

De verklaring roept ook alle Palestijnse facties op om te goeder trouw deel te nemen aan het verzoeningsproces, zich aan eerdere overeenkomsten te houden, geweld en terrorisme af te zweren en het bestaansrecht van Israël te erkennen en zich te committeren aan democratische beginselen, waaronder de rechtsstaat.”

“De Europese Unie is trots op haar voortdurende steun aan het maatschappelijk middenveld die bijdraagt ​​aan vredesinspanningen en het opbouwen van vertrouwen tussen Israëli’s en Palestijnen”, voegde de verklaring eraan toe.

Vervolgens om de aanhoudende crisis in Syrië aan te pakken, het geweld en de schending van de mensenrechten te veroordelen en te eisen dat de situatie worden verwezen naar het Internationaal Strafhof en eraan toevoegend dat het niet bereid zou zijn om te helpen bij de wederopbouw totdat een “alomvattende, echte en inclusieve politieke transitie, in het kader van UNSCR 2254 en het proces van Genève, stevig op gang is gekomen.”

Bronnen:

  • naar een artikelEU ‘proud of its support that contributes to peace process’” van 20 januari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikelEU Statement – United Nations Security Council: Situation in the Middle East, including the Palestinian question” van 19 januari 2022 op de site van Delegation of the European Union to the United Nations – New York
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “Europese Unie is trots op de steun die het bijdraagt ​​aan vredesproces in het M-O

  1. Boodschap aan de EU delegatie:
    “””””Niets stinkt erger dan eigen roem””””!

    Deze EU diplomaten zitten totaal vastgeroest in hun eigen waan met hun oplossing voor een zelfgefabriceerd conflict.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.