Mislukte aanval in Bethlehem: Het verschil in berichtgeving tussen de PA en Hamas en de échte feiten

Het ‘martelaarschap’ van Faleh Jaradat

  • Times of Israel berichtte:

Een Palestijnse man is maandag doodgeschoten toen hij probeerde soldaten neer te steken bij een bushalte op de centrale Westelijke Jordaanoever, aldus de Israëlische strijdkrachten. Er werden geen Israëlische gewonden gemeld.

“De aanvaller stapte uit een auto, gewapend met een mes, en probeerde een IDF-soldaat neer te steken”, aldus het leger. Volgens de IDF opende de soldaat het vuur op de man en doodde hem. Het mes werd ter plaatse teruggevonden.

Troepen begonnen met een zoektocht om de auto te vinden die de aanvaller naar de plaats delict vervoerde, door wegversperringen in het gebied op te zetten. Korte tijd later gaf de bestuurder van het voertuig zichzelf aan bij de Israëlische veiligheidstroepen, zei de civiele administratie van het ministerie van Defensie.

  • De Palestijnse Autoriteit gaat er altijd van uit dat ‘Israël hem onterecht heeft vermoord’:

Premier Mohammad Shtayyeh en het ministerie van Buitenlandse Zaken en Expats veroordeelden vandaag in twee afzonderlijke verklaringen de moord door het Israëlische leger op een Palestijnse man in de buurt van de stad Bethlehem op de zuidelijke Westelijke Jordaanoever.

Faleh Jaradat, uit de stad Sair in Hebron, is vanmiddag doodgeschoten nadat hij naar verluidt probeerde een soldaat neer te steken op een kruispunt in de buurt van Bethlehem. De soldaat raakte niet gewond.

Shtayyeh riep internationale mensenrechtenorganisaties op om druk uit te oefenen op Israël om de moorden en voortdurende aanvallen op het Palestijnse volk te stoppen.

Hij zei dat de soldaten Jaradat bloedend op de grond lieten liggen totdat hij stierf, en benadrukte dat de buitengerechtelijke executie van Palestijnen een weerspiegeling is van ‘de doctrine van staatsterrorisme die door zijn soldaten wordt omarmd’.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken daarentegen beschouwde de moord op Jaradat als een andere episode in de reeks van buitengerechtelijke executies die door de Israëlische bezetters en hun kolonisten werden gepleegd op ongewapende Palestijnse burgers onder slappe voorwendselen en handhaving van de nieuwe schietinstructies die waren goedgekeurd door de politieke en militaire kringen in de bezettende staat.

Hoewel het de Israëlische regering volledig verantwoordelijk hield voor ‘deze misdaad‘, riep het de internationale gemeenschap, in het bijzonder de Verenigde Naties en hun secretaris-generaal, op om hun verantwoordelijkheid te nemen en een systeem op te zetten om het Palestijnse volk onder bezetting te beschermen.

  • En Hamas is altijd trots op de wannabe-moordenaar:

De Islamitische Verzetsbeweging ‘Hamas’ rouwde om het martelaarschap van Faleh Musa Shaker Jaradat, de dader van de steekpartij op het knooppunt ‘Gush Etzion’, ten zuiden van Bethlehem.

“We rouwen met trots om de heldhaftige martelaar Faleh Musa Shaker Jaradat, die de heroïsche steekoperatie uitvoerde op het knooppunt Gush Etzion”, zei de beweging in een verklaring.

Ze voegde eraan toe: “We feliciteren deze operatie en bevestigen dat deze plaatsvindt in de context van de natuurlijke reactie op de misdaden van de bezetting en haar kolonisten op de Westelijke Jordaanoever, het bezette Jeruzalem en de standvastige Negev.”

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “The difference between the PA and Hamas” van 17 januari 2022 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.