VN-hulpagentschap UNRWA vraagt ​​om $ 1,6 miljard aan financiering

Het VN-agentschap voor ‘Palestijnse vluchtelingen’, UNRWA, kondigde dinsdag een oproep aan om $ 1,6 miljard te financieren om te helpen tegengaan wat het omschreef als ‘chronische’ begrotingstekorten.

“Chronische tekorten in de begroting van de agentschappen bedreigen het levensonderhoud en het welzijn van de Palestijnse vluchtelingen die UNRWA bedient en vormen een ernstige bedreiging voor het vermogen van de dienst om de diensten in stand te houden”, zei het hoofd van het bureau, Philippe Lazzarini, in een verklaring geciteerd door AFP.

De VS, die voorheen de grootste bijdrage van UNRWA waren, hebben in 2018, toen Donald Trump president was, een volledige $ 300 miljoen aan financiering aan het agentschap geschrapt.

De regering-Biden heeft echter aangekondigd dat ze van plan is de hulp aan UNRWA en andere hulp aan de Palestijnse Autoriteit, die door de regering-Trump was opgeschort, te hervatten.

Ondanks dat Biden de financiering aan het bureau herstelt, heeft UNRWA gezegd dat het nog steeds worstelt. In november waarschuwde het dat het geconfronteerd werd met een ‘existentiële dreiging’ vanwege begrotingstekorten.

UNRWA, opgericht in 1949, levert hulp aan meer dan drie miljoen van de vijf miljoen geregistreerde ‘Palestijnse vluchtelingen’ in Jordanië, Libanon, Syrië en gebieden die zijn toegewezen aan de Palestijnse Autoriteit.

Het is echter ook berucht om zijn anti-Israëlische activiteiten. Tijdens de terrorismebestrijdingsoperatie Protective Edge in 2014 werden Hamas-raketten ontdekt in een schoolgebouw van de UNRWA.

Evenzo werd een UNRWA-kliniek met boobytraps tot ontploffing gebracht, waarbij drie IDF-soldaten omkwamen. Afgezien van de enorme hoeveelheden explosieven die verborgen waren in de muren van de kliniek, werd onthuld dat het bovenop tientallen terreurtunnels stond, wat aantoont hoe UNRWA nauw verankerd is met Hamas.

Meest recentelijk onthulde een UN Watch-rapport dat meer dan 100 van de opvoeders en medewerkers van UNRWA in het openbaar antisemitisme en geweld op sociale media hebben gepromoot, en dat het bureau er bij tal van gelegenheden niet in is geslaagd leraren te ontslaan die aanzetten tot dergelijke haat.

Na de publicatie van het UN Watch-rapport stuurde de Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, klachtenbrieven naar de secretaris-generaal van de VN en de commissaris-generaal van UNRWA en eiste dat ze actie zouden ondernemen.

UNRWA kondigde vervolgens aan dat het een onderzoek zou starten naar de inhoud van het UN Watch-rapport.

Bronnen:

  • naar een artikel van Elad Benari “UNRWA appeals for $1.6 billion in funding” van 19 januari 2022 op de site van Israel National News

Een gedachte over “VN-hulpagentschap UNRWA vraagt ​​om $ 1,6 miljard aan financiering

  1. 1.6 MILJARD $ aan financiele hulp???????

    Zeker omdat de vorige miljarden zo prima zijn geinvesteerd.

    Maar de EU zal graag haar steentje bijdragen d.m.v. belastingcenten van suffe burgers.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.