Rabbi Dov Fischer: Dus nu maakt de Negev ook deel uit van ‘Palestina’

Arabische woestijnvolkeren; zeldzame ingekleurde foto (fotochrome) van rondtrekkende Bedoeïenen in het Land van Israël omstreeks 1890-1900 [beeldbron: Western Asia]

Zelfs zijn meest fervente aanhangers weten dat Binyanim Netanyahu en zijn Likud ook een regeringscoalitie hadden kunnen vormen met Mansour Abbas en Ra’am.

Dit als hij en zij een coalitiemeerderheid van 61 zetels hadden kunnen vormen met die Arabische partij die verbonden is met de Moslimbroederschap – het cruciale verschil is dat het vier Arabische parlementsleden of 57 rechtse parlementsleden zouden zijn geweest, maar nog steeds een rode lijn overschreden. 

Netanyahu stopte soms ook met het bouwen van nieuwe huizen in Judea en Samaria, hoewel hij ook toestemming gaf voor de bouw van andere huizen en een nieuwe nederzetting, maar hij hield ook Chomesh tegen om uit te breiden, hoewel hij het zorgvuldig niet vernietigde. onderhandelen over een gesplitst bestuur waar de president aanvankelijk geen toestemming voor had gegeven, en meer.

Het komt nu echter als een zegen naar voren dat de slecht doordachte regering van Bennett-Lapid-Meretz-Labor-Ra’am, werkelijk in zonde geboren, uiteindelijk degenen is die daadwerkelijk zo’n regeringscoalitie met Mansour Abbas heeft gevormd. 

Omdat het ondubbelzinnige bewijs nu zo duidelijk is dat het verkeerd en misleidend was, volkomen rampzalig en tegenstrijdig met de hele zionistische onderneming om Ra’am binnen te halen. 

Nu zo’n catastrofale stap niet alleen is genomen, maar ook onvermijdelijk verschrikkelijke resultaten heeft, zien religieuze zionisten in dat Bezalel Smotrich altijd volkomen gelijk had: zionisten vormen geen regering met Ra’am, ook als dat betekent dat ze tien keer opnieuw naar verkiezingen moeten gaan.

De politieke experts hadden het allemaal door. Iedereen in de kakofonie van Bennett-Lapid-Gantz-Saar-Liberman-Michaeli-Horowitz-Abbas zou iedereen nodig hebben, dus iedereen zou een beetje geven, een beetje krijgen, en de regeringscoalitie van quiltwerk zou zijn duur houden als een vreedzaam centrumexperiment waar alles zou elkaar in evenwicht houden, niemand zou gelukkig zijn – de veronderstelde definitie van een perfect en eerlijk compromis – en uiteindelijk zou iedereen in quasi-harmonie naast elkaar leven.

En toch duurde het, wat, een half jaar? Nu zien we het resultaat. Een plaatsvervangend minister, Yair Golan, noemt perfect opgevoede normatieve joden in Judea en Samaria ‘onmenselijk’. Dat soort taal hadden we eerder verwacht van nazi’s. Een Joodse regering overweegt zelfs Joodse wijngaarden af ​​te breken. 

Arabische landroof

En nu komen duizenden Arabieren – bedoeïenen deze keer – in opstand tegen Israëlische soldaten, smijten zware rotsblokken en hebben traangas vanuit de lucht nodig om ze in bedwang te houden, terwijl ze de controle over de Negev eisen. In een interview op de Israëlische publieke televisiezender, Kan 11, zei een prominente Arabier het duidelijk en simpel: de Negev maakt deel uit van Palestina.

Het gaat dus niet langer om Arabieren die “alleen” Gaza en de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever” opeisen – de laatste fictieve term een ​​verachtelijke Arabische bijnaam voor “Yehudah en Shomron” (Judea en Samaria). In plaats daarvan maakt de Negev nu plotseling ook deel uit van de steeds groter wordende fictie van “Palestina“, nog een ander stuk land dat deel uitmaakt van de absurde “Tweestatenoplossing“? 

Ga naar deze link . Klik op het nieuwsbericht van 13 januari (13.01.22). Ga naar de tijd van 28.00 uur (achtentwintig minuten in het rapport) en bekijk het interview van een halve minuut met de nummer twee van de noordelijke vleugel van de islamitische beweging. Hij knippert geen ogenblik met de ogen aangezien hij gezaghebbend verklaart dat “de Negev is een onlosmakelijk deel van Palestina.”

En inderdaad, zoveel is waar: de Negev maakt zeker net zo goed deel uit van “Palestina” als Gaza en Judea en Samaria – omdat er geen “Palestina” is en er ook nooit een zal zijn. Maar dat betekent niet dat er geen chaos en oorlog zal zijn over deze volgende poging tot Arabische landroof.

De Negev is waar de Ben Gurion Universiteit is gevestigd. De stad Beersheba is het regionale centrum. David Ben-Gurion maakte er zijn thuis. En de Negev heeft Dimona, en Dimona heeft alles wat het heeft. Zelfs het plan van de Verenigde Naties uit 1947 wees de Negev toe aan het Joodse land Israël. Arad, Sderot en Netivot liggen in de Negev. Dat geldt ook voor veel van Israëls belangrijkste militaire bases.

Het is goed en belangrijk om dit nu allemaal te weten – voordat de Likud of iemand anders ooit nog een regering vormt met Ra’am, een filiaal van de Moslimbroederschap. 

Gedurende de 54 jaar sinds juni 1967, en zelfs teruggaand tot de oprichting in 1964 van de “Palestine Liberation Organization” (PLO), hebben de Arabieren een niet-bestaand “Palestina” land als hun eigendom opgeëist, door een non-nationaliteit te creëren die ze ten onrechte ‘Palestijns’ noemden, aanvankelijk bestaande uit Israël van vóór 1967 en vervolgens opnieuw gedefinieerd na de oorlog van juni 1967 om zich in plaats daarvan te concentreren op het terugwinnen van het land dat de Arabieren verloren in Gaza, Oost-Jeruzalem en de rest van Judea en Samaria. 

Toch was het een lange – lange – tijd geleden dat een van hen openlijk durfde te beweren dat ze de Negev ook als ‘Palestina’ beschouwen. Als ze dat hadden gedaan, zou Ben & Jerry’s ons dat hebben verteld.

Maar nu, dankzij de regering van Bennett-Lapid, geboren in zonde, voelen deze bedoeïenen hun haver. Ze duwden gewoon een wetsvoorstel door de Knesset dat tot Bennet-Lapid ondenkbaar was: het legaliseren van elektriciteitsaansluitingen, telefoonlijnen en andere overheidsinfrastructuur voor illegale huizen die Arabieren in de Negev hebben gebouwd zonder vergunningen – zelfs als de kwaadaardige regering sloopt structuren in Chomesh. 

Dat gaf deze bedoeïenen een nieuwe impuls om spieren te spannen. Ze geloven nu dat ze in opkomst zijn en het zionisme zich terugtrekt. Ze voelen plotseling niet eens de behoefte om hun bedoelingen te verbergen.

Vervolgens is de strijd aangebroken over het planten van jonge boompjes in de Negev in de dagen voor Toe Bisjvat. Ja, in het Shmitah -jaar (het bijbelse sabbatsjaar van het land) is planten volgens de Tora-wet verboden. Er zijn echter bepaalde halachische uitzonderingen waarvan de complexe verklaringen buiten deze discussie liggen, en die uitzonderingen maken het nu mogelijk om te planten – net zoals er tijden zijn dat halachische uitzonderingen bepaald eten op Jom Kippoer toestaan. 

Bovendien, zoals Rav Dov Lior heeft geregeerd, raakt Israël plotseling verwikkeld in een oorlog op leven of dood voor zijn eigen landsoevereiniteit in de Negev, en die plotselinge vraag overwint Shmitah-overwegingen, zelfs als de halachische uitzonderingen niet bestonden.

Dit is de prijs van een regering die voor haar meerderheid afhankelijk is van medewerkers van de Moslimbroederschap. Ze kijken naar Mansour Abbas – en een Arabische moslim – om het opperrabbinaat van Israël neer te halen en hen de stemmen te geven om de procedurele en materiële regels te veranderen waardoor niet-joden zich tot het jodendom kunnen bekeren. 

Ze hebben zijn vier Ra’am-stemmen zo hard nodig dat ze wettelijk knielen om duizenden illegale Arabische huizen op elektriciteit aan te sluiten. En nu zouden ze eigenlijk de bedoeïeneneisen uitstellen dat zionisten van het Joods Nationaal Fonds worden gestopt met het planten van bomen in de Negev.

Deze regering moet op eigen kracht vallen. De partij Yamina (letterlijk “Rechts”) heeft nooit een mandaat gezocht om zich te verenigen met de linkse Labour-partij, de radicaal-linkse Meretz en de antizionistische Ra’am. Knesset-leden zoals Ayelet Shaked, Nir Orbach, Idit Silman en Ze’ev Elkin van New Hope moeten echt in de spiegel kijken om te zien wat ze zichzelf hebben laten worden. 

Elk compromis van persoonlijke principes heeft geleid tot een nieuwe degradatie. Deze vier rechtse partijen en, behalve Shaked, religieuze zionisten, rationaliseren voor zichzelf: “Nog één compromis en we stoppen. Oké, nog eentje meer dan dat. Oké, nog één.”

Na verloop van tijd presideren ze de gebouwen die in Chomesh zijn afgebroken. Daarna stemmen ze in met een Hooggerechtshof dat al 73 jaar door links wordt gedomineerd, maar dat nu eindelijk in evenwicht kan worden gebracht omdat er drie zetels zijn geopend – maar ze zullen de 66 rechtse Knesset-zetels die ze hebben gewonnen niet samenvoegen omdat ze een gebrekkige man haten en begeren meer macht dan dat ze de Negev zouden redden van bedoeïenenaspiraties van Arabische soevereiniteit.

Dus kijken ze schuchter toe terwijl hun regering toestaat dat Arabieren in heel Area C huizen bouwen, waardoor de Joodse meerderheid in die kritieke regio wordt bedreigd. Hun regering heeft zich teruggetrokken op aangekondigde plannen om 9.000 nieuwe huizen te bouwen in Jeruzalem, voornamelijk voor jonge religieuze stellen die onder druk staan ​​door een landelijk woningtekort. En nu zouden ze buigen voor de eisen van Arabieren dat Joden zouden stoppen met het planten van bomen in de Negev omdat dat “Palestina” is.

Er is geen “Palestina”. Er zal geen “Palestina” zijn. Dit is steeds minder een zionistische regering. En binnenkort zal deze regering vallen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Rabbi Prof. Dov Fischer “So now the Negev also Is part of ‘Palestine’” van 15 januari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel “Israel’s Bedouins: ‘We want equal rights. We want our land’” van 15 februari 2022 en een artikel “Negev tree-planting resumes after Bedouin riots” van 12 januari 2022 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.