Palestijnen: ‘We zijn trots op onze terroristen en Jodendoders’

Quneitra, nabij de Golan Hoogtes, 28 februari 2020: Jihadi Imad al-Tawil van Hezbollah werd uitgeschakeld in een Israëlische drone aanval. Tawil was verantwoordelijk voor het opzetten van de Iraanse infrastructuur in Syrië

Normaal gesproken zijn ouders trots om te zien dat hun zonen en dochters afstuderen van de middelbare school of universiteit en doorgaan met hun leven. Dit geldt voor gewone ouders die om het welzijn van hun kinderen geven en het beste voor hen willen.

Sommige Palestijnse ouders zijn er echter trots op dat hun kinderen terroristische aanslagen plegen of Joden vermoorden. Voor deze ouders is het ‘eervoller’ als hun zoon of dochter een jood vermoordt dan dokter, advocaat of ingenieur wordt.

In de afgelopen decennia hebben veel Palestijnse ouders openlijk opgeschept over de betrokkenheid van hun kinderen en familieleden bij terroristische aanslagen tegen Joden.

Zoals de meeste Palestijnen beschouwen de ouders de terroristen als “helden” en “martelaren” die hun leven hebben opgeofferd voor de Palestijnse kwestie.

Scènes van Palestijnen die snoepjes uitdelen om terroristische aanslagen op Joden te vieren , zijn de norm geworden op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook.

Bovendien zijn Palestijnse groepen en gebruikers van sociale media die schiet- en steekaanvallen op Joden prijzen, een routinepraktijk geworden.

Etaf Jaradat is de moeder van Omar en Gaith, verdacht van de moord op Yehuda Dimentman, een 25-jarige joodse man, op de noordelijke Westelijke Jordaanoever op 16 december.

Op 20 december bracht het Israëlische leger het huis van de familie in kaart ter voorbereiding op de sloop ervan – een reactie en een hopelijk afschrikmiddel voor toekomstige terroristen – voor de moord op Dimentman.

Kort nadat de soldaten het huis in het dorp Silat al-Harithiya bij de stad Jenin hadden verlaten, verscheen Etaf in een aantal Palestijnse media waar ze snoepjes uitdeelden als blijk van vreugde over de moord op de jood.

“Ik ben erg trots op mijn zonen”, zei de moeder . “Ik hef mijn hoofd heel hoog, godzijdank. Ik wil Omar en Gaith vertellen dat ze helden zijn. Ze brachten ons trots. Hun jihad [heilige oorlog] is eervol en historisch.”

Eerder, kort nadat haar zonen waren gearresteerd door de Israëlische veiligheidstroepen, was ook Etaf trots op wat ze deden. “Als mijn zonen het deden [vermoordde de Jood], dan hef ik mijn hoofd heel hoog”, zei ze . “Ik bid tot God om ons het geduld en de kracht te geven. Ik hoop dat ze door God zullen worden geëerd als jihadisten. Dit is een jihad om de al-Aqsa-moskee en alle moslims te verdedigen.”

Haar man, Mohammed Jaradat, prees ook zijn zonen voor hun betrokkenheid bij de moord. “Als mijn zonen het deden, hebben ze een offer gebracht in het belang van Palestina en de moslims”, zei hij . “Als bewezen is dat mijn zonen het hebben gedaan, zal ik trots op ze zijn.”

De ouders van de vermoedelijke terroristen zijn niet de enigen die trots zijn op de schietpartij. Verschillende Palestijnen gingen naar verschillende sociale-mediaplatforms om hun steun voor de moord te uiten door een hashtag “The Heroes of Silat al-Harithiya” te gebruiken. De vermoedelijke terroristen worden geprezen als “helden” die zich inzetten voor de jihad tegen Israël.

Vrijwel onmiddellijk na de schietpartij juichten verschillende Palestijnse groeperingen, waaronder Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, de moord op de Jood toe.

“Hamas verwelkomt de heroïsche operatie”, zei de door Iran gesteunde groepering in Gaza in een verklaring. “Onze mensen op de Westelijke Jordaanoever zullen hun strijd voortzetten tot de bezetter uit al ons Palestijnse land wordt verdreven.”

In afzonderlijke verklaringen hebben het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en het Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP) – twee terreurgroepen die deel uitmaken van de PLO, die wordt geleid door de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas – ook prees de moord op Dimentman als een “heldhaftige” operatie en beloofde de strijd tegen Israël voort te zetten.

Het is onnodig te zeggen dat Abbas en de Palestijnse Autoriteit de moord op de Joodse man niet hebben veroordeeld. In plaats daarvan vond Abbas op 20 december tijd om Hussein Sulieman al-Zrei te bellen, een terrorist die werd vrijgelaten uit de Israëlische gevangenis na het uitzitten van een gevangenisstraf van 19 jaar

Al-Zarei, een voormalige commandant van de al-Aqsa Martelarenbrigades (de gewapende vleugel van de regerende Fatah-factie van Abbas), werd in 2002 door Israëlische veiligheidstroepen gearresteerd vanwege zijn rol bij terroristische aanslagen tegen Israëli’s.

Abbas en zijn hoge functionarissen hebben herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat ze maandelijkse toelagen zullen blijven betalen aan families van Palestijnse terroristen. Op 23 juli 2018, tijdens een ceremonie ter ere van Palestijnse terroristen, zei Abbas: “We zullen de vergoedingen van de families van martelaren, gevangenen en vrijgelaten gevangenen niet verminderen of inhouden… het op de families van de martelaren en de gevangenen.” (Bron afbeelding: MEMRI)

Vorig jaar betaalde Abbas de familie van een Palestijnse terrorist die twee Joden vermoordde 30.000 Jordaanse dinars ($42.000). Het geld werd overhandigd aan de familie van terrorist Muhannad al-Halabi door de Palestijnse gouverneur van Ramallah en al-Bireh, Laila Ghannam.

Op 3 oktober 2015 viel al-Halabi de familie Benita in de oude stad van Jeruzalem aan terwijl ze op weg waren naar de Westelijke Muur om te bidden. Hij stak Aharon Benita, de vader van het gezin, dodelijk neer en verwondde de moeder, Adele, en hun tweejarige zoon Matan. Nehemia Lavi, een Joodse inwoner die het geschreeuw hoorde en kwam helpen, werd ook vermoord.

Door de familie van al-Halabi en andere terroristen die aanslagen hebben gepleegd of Joden hebben vermoord te belonen, zegt Abbas ook dat hij ook trots is op degenen die zich bezighouden met terrorisme.

Abbas en zijn hoge functionarissen hebben herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat ze maandelijkse toelagen zullen blijven betalen aan families van Palestijnse terroristen. Op 14 september 2021 zei de Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh :

“Vanuit ons perspectief vormen de gevangenen het hart van de Palestijnse nationale beweging door de geschiedenis heen. De VS straft ons, en Israël straft ons omdat wij de zaken van de gevangenen regelen. Zoals president Abbas zegt: ‘Zelfs als we met één cent over, wij zorgen wel voor ze.’ Deze mensen zijn onze kinderen en we zullen ze beschermen zoals we elk centraal element van het Palestijnse publiek beschermen.”

Dit is dezelfde Abbas die onlangs de regering-Biden heeft verteld dat hij het vastgelopen vredesproces met Israël nieuw leven in wil blazen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Bassam Tawil “Palestinians: We Are Proud of Terrorists” van 4 januari 2022 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.