Moskee in Cannes gesloten wegens aanzetten tot Jodenhaat 

De ingang van de Al Madina Al Mounawara-moskee in Cannes, waarvan de sluiting werd aangekondigd door de minister van Binnenlandse Zaken. Zowat 600 gelovigen wonen wekelijks de diensten bij

Een moskee in Cannes aan de Franse Rivièra is gesloten wegens het aanzetten tot antisemitisme en het steunen van islamistische propaganda.

Gesloten wegens:

‘[..] veelvuldige hatelijke opmerkingen jegens Frankrijk, zijn instellingen en zijn wetten enerzijds, maakt opmerkingen die aanzetten tot haat tegen homoseksuelen of transseksuelen aan de andere kant en toont ten slotte expliciete antisemitische haat’.

“multiplie les propos haineux envers la France, ses institutions et ses lois d’une part, tient des propos incitant à la haine envers les homosexuels ou transsexuels d’autre part et enfin fait montre d’une haine antisémite explicite”.

Na de sluiting van een moskee in Beauvais in het noorden van het land vorige maand, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, woensdag dat hij opdracht heeft gegeven de moskee in Cannes te sluiten na overleg met de burgemeester van Cannes, David Lisnard, meldde de Daily Mail.

Darmanin legde uit dat er antisemitische opmerkingen werden gemaakt in de moskee, waarvan bekend was dat deze het Collectief tegen Islamofobie in Frankrijk (CCIF) en BarakaCity steunde, twee groepen die door de Franse regering waren ontbonden wegens het verspreiden van ‘islamistische’ propaganda.

In 2020 zei Darmanin dat BarakaCity, een moslim-ngo, banden had met “radicale islamitische bewegingen” en beschuldigde hen ervan “terroristische aanslagen te legitimeren”. In 2021 zei een Franse rechtbank dat CCIF verantwoordelijk was voor het aanzetten tot discriminatie, haat en geweld.

Een moskee in Allonnes, ten westen van Parijs, was in oktober voor zes maanden gesloten voor het delen van preken die de gewapende jihad en ‘terrorisme’ verdedigden, meldde de Daily Mail. De moskee werd wekelijks bezocht door ca. 300 gelovigen.

Geloten wegens:

“preken en de activiteit van deze plaats van aanbidding, bezocht door personen die behoren tot of dichtbij de radicale islamistische beweging, legitimeren het gebruik van gewapende jihad, martelaarschap, het plegen van terroristische daden en het gebruik van geweld, haat en discriminatie, evenals de invoering van de sharia

“des prêches et l’activité de ce lieu de culte, fréquenté par des individus appartenant ou proches de la mouvance islamiste radicale, légitiment le recours au djihad armé, la mort en martyr, la commission d’actes de terrorisme et le recours à la violence, la haine et la discrimination ainsi que l’instauration de la charia”

Darmanin zei woensdag dat 70 moskeeën in Frankrijk “geradicaliseerd” zijn.

Er zijn naar verluidt in totaal 2.623 moskeeën en moslimgebedscentra in het land.

Bronnen:

  • naar een artikelMosque in Cannes shuttered over anti-Semitic remarks, supporting Islamist groups” van 14 januari 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikel van Laurent Verdi “Une mosquée de Cannes visée par une fermeture pour antisémitisme et incitation à la haine, “injustifié” pour le recteur” van 12 januari 2022 op de site van France 3 Régions
  • naar een artikel van Ben Cohen “Citing Anti-Jewish, Anti-Christian and Homophobic Hate Sermons, French Interior Minister Orders Closure of ‘Islamist’ Mosque” van 14 december 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Jean Robert “Fermeture pour 6 mois de la Grande Mosquée de Beauvais, bâtie avec le soutien de la mairie, après des prêches de son imam appelant au Jihad et des propos homophobes” van 14 december 2021 op de site van Fdesouche

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.