Palestijnse premier herdenkt ‘Martelarendag’ doorspekt met leugens en bedrog

In het Arabisch zeggen Palestijnen tegen hun achterban wat ze ècht bedoelen; in het Engels zeggen ze tegen het Westen om het even wat dat ze willen horen want vandaar komt de steun, de dollars en euros

In een toespraak van 9 januari 2022 op “Martelarendag“, uitgezonden op de Palestijnse publieke omroep (PA TV), prees PA-premier Mohammad Shtayyeh de rol van drie Arabische terroristen die hadden deelgenomen aan de rellen van 1929.

De drie, die moordden tijdens de Arabische rellen ook gekend als de 1929 Palestine riots, werden volgens Shtayyeh “martelaren” toen ze werden opgehangen door de autoriteiten van het Britse mandaat, nadat ze waren veroordeeld voor moord. 

Ten tijde van de Britse Bezetting van het Heilig Land (1917-1948) werden in die week van rellen, van 23 tot 29 augustus 1929, 133 Joden door Arabieren vermoord en raakten 339 Joden gewond van wie de meesten ongewapend waren.

Hij zei ook dat de Palestijnen de “verachtelijke” Israëlische bezetting zullen verslaan, net zoals ze alle andere indringers hebben verslagen die in de loop van de geschiedenis door Palestina zijn getrokken.

Premier van de semi-autonome Palestijnse gebieden in Israël Mohammad Shtayyeh zei: 

“We weven prachtige verhalen over de martelaren zodat ze als rolmodel dienen, zodat ze zich in onze gedachten nestelen, en zo herinneren we ze elke dag.

“We weven prachtige verhalen over de martelaren, dus we zijn allemaal Muhammad Jamjum, Atta Al-Zir en Fuad Hijazi [geëxecuteerd door de Britten in 1930], wiens voeten tot boven de nek van de beul uitstaken.

“Ze waren aan het racen om de dood te bereiken. Martelarendag is een dag om te gedenken, te eren en trouw te zweren aan degenen die het pad voor ons verlichtten en hun lichamen in een brug voor ons veranderden door te zeggen: ‘Ga hier over heen.’

“We hebben alle indringers verslagen die door Palestina trokken, en in naam van de martelaren zullen we deze verachtelijke bezetting verslaan. We versloegen de Hyksos, de Romeinen, de Grieken, evenals de Perzen, de Tataren en de farao’s. We versloegen alle indringers die door Palestina trokken, en in naam van martelaren zullen we deze verachtelijke bezetting verslaan, die zullen ons land verlaten.”

Bronnen:

  • naar een artikelPalestinian PM Mohammad Shtayyeh Praises ‘Martyrs’ Of The 1929 Riots, Adds: We Will Defeat Israel Like We Defeated All Other Invaders” van 14 januari 2022 en een artikelAnti-Israel, Antisemitic Slant Of Qatari Daily ‘Al-Quds Al-Arabi,’ As Reflected In Cartoons” van 13 juli 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.