De Endlösung  van Israël staat bovenaan de lijst van de Verenigde Naties

Villa Marlier in Wannsee, waar op 20 januari 1942 een vergadering werd belegd door Reinhard Heydrich en Adolf Eichmann om de Endlösung te plannen. Het feitelijke genocidebevel werd reeds midden juli 1941 in Berlijn door Adolf Hitler aan Rijksmaarschalk Hermann Goering gegeven

Historici dateren het begin van de Holocaust meestal tot juni 1941, toen Duitse troepen de Sovjet-Unie binnenvielen, Joodse burgers identificeerden, ze in een rij zetten en ze bij duizenden neerschoten. Later brachten concentratiekampen uitgerust met gaskamers de slachting op industriële schaal.

Maar in dat tijdschema ontbreekt iets belangrijks. Na zijn toetreding tot de macht in 1933, begon Hitler een campagne om Joden te demoniseren en te delegitimeren, hen te beschuldigen van denkbeeldige misdaden en de boodschap over te brengen dat Joden een verachtelijk en schuldig ras zijn dat straf verdient.

In 1935 maakten de Neurenbergse wetten de Duitse joden officieel tweederangsburgers. In november 1938 werden duizenden Duits-joodse winkels en huizen geplunderd en verbrand tijdens de pogrom die bekend staat als Kristallnacht. In 1939, na de nazi-invasie van Polen, werden Poolse joden opgesloten in getto’s.

Dit alles en meer legde de basis voor de ‘Endlösung van het Joodse vraagstuk’, het nazi-eufemisme voor de genocide op Europese joden.

Vóór hun nederlaag door de geallieerden slaagden de nazi’s erin 6 miljoen Europese joden uit te roeien – twee op de drie. Na de oorlog verdreven de meeste landen van het bredere Midden-Oosten, waarvan vele beïnvloed waren door de nazi-ideologie, hun oude Joodse gemeenschappen.

Vluchtelingen vluchtten of, zoals velen het zagen, keerden terug naar een land waar Joden duizenden jaren hadden overleefd, ondanks meerdere buitenlandse veroveringen, bloedbaden, slavernij en verdrijving.

Israëli’s verklaarden hun onafhankelijkheid na het vertrek van het Britse rijk uit gebieden die na de Eerste Wereldoorlog op het verslagen Ottomaanse rijk waren ingenomen. De oprichting van Israël was dus een daad van anti-imperialisme en dekolonialisme.

Het is nu relevant en misschien urgent om deze geschiedenis in herinnering te roepen. Decennialang lopen de Verenigde Naties voorop in een campagne om Israël te demoniseren en te delegitimeren. Die campagne zal nu sterk escaleren.

Vorige week keurden de Verenigde Naties een budget van $ 4,2 miljoen goed om een ​​zogenaamde onderzoekscommissie in te stellen – in wezen een grote inquisitie die Israël als doelwit heeft en belastert.

Onder auspiciën van de Mensenrechtenraad, een orgaan dat wordt gedomineerd door beruchte mensenrechtenschenders als China, Rusland, Cuba, Pakistan, Qatar en Venezuela, zal een 18-koppige staf worden geleid door Navi Pillay. De voormalige hoge commissaris voor de mensenrechten van de VN heeft “een verschrikkelijke staat van dienst over Israël”, naar het weloverwogen oordeel van Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch.

De COI zal “gewijd zijn aan het vervaardigen van aanklachten en het opzetten van een wereldwijde achtervolging om Israëlische Joden te arresteren en op te sluiten”, schreef Anne Bayefsky, directeur van het Touro Institute on Human Rights and the Holocaust, in een krant voor het Jerusalem Center for Public Affairs.

De ogenschijnlijke inspiratie voor de COI is het 11-daagse conflict dat afgelopen mei door Hamas werd geïnitieerd. Meer dan 4.000 raketten werden gelanceerd tegen Israëlische steden en dorpen. Israëli’s verdedigden zichzelf, waarvoor de COI Israëli’s zal beschuldigen van denkbeeldige misdaden. 

Hamas zal daarentegen niet serieus worden bekritiseerd voor zijn aanvallen op Israëlische burgers of het gebruik van Palestijnen als menselijk schild – onbetwistbare misdaden volgens zowel de internationale als de Amerikaanse wetgeving.

Verwacht dat de COI ook de laster uitzendt dat Israël een apartheidsstaat is, wat impliceert dat Israël geen recht heeft om zichzelf te verdedigen – inderdaad, geen bestaansrecht.

Ik ben van plan om in toekomstige columns meer te zeggen over de valse beschuldiging van apartheid. Maar voor nu wil ik er alleen op wijzen dat de Arabische moslimminderheid van Israël, ongeveer 20%, rechten en vrijheid geniet die niet beschikbaar zijn voor Arabische moslims, zelfs in landen waar ze een meerderheid vormen. Er worden geen posities of banen geweigerd aan Israëlische burgers op basis van etniciteit of religie. Mansour Abbas, hoofd van de Islamitische Ra’am-partij en een gekozen lid van de Knesset, maakt deel uit van de huidige Israëlische regeringscoalitie.

Gaza, waaruit Israëli’s zich in 2005 terugtrokken, wordt geregeerd door Hamas. De Westelijke Jordaanoever wordt bestuurd door de Palestijnse Autoriteit. Israëli’s hebben herhaaldelijk aangeboden zich terug te trekken uit het grootste deel van de Westelijke Jordaanoever in ruil voor een conflictbeëindigende overeenkomst. Die aanbiedingen werden afgewezen. Mochten de Israëli’s zich terugtrekken zonder een akkoord, dan zou de Westelijke Jordaanoever een tweede Gaza worden. Is dat niet duidelijk?

Het eindeloze dreunen van anti-Israëlische laster door de COI zal zeker de economische campagne tegen Israël stimuleren (in navolging van de nazi-campagne “Koop niet van de Joden” uit 1933) en misschien leiden tot vervolging van Israëli’s door het Internationaal Strafhof, een gepolitiseerde entiteit wiens gezag noch door Israël noch door de Verenigde Staten wordt erkend.

Meer zorgwekkend: de “bevindingen” van het “onderzoek” van de COI zullen worden gebruikt om de genocidale dreigementen te rechtvaardigen die vaak worden geuit door de Islamitische Republiek Iran, haar in Libanon gevestigde proxy, Hezbollah, en natuurlijk Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad.

Ik zou deze kolom kunnen vullen met voorbeelden van dergelijke bedreigingen, maar één zou voldoende moeten zijn. De Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei heeft moslims opgeroepen “om de zionistische zwarte vlek uit de menselijke samenleving te verwijderen”, eraan toevoegend dat er een religieuze “rechtvaardiging is om alle Joden te doden en Israël te vernietigen, en Iran moet het roer overnemen.”

Toen Nikki Haley als ambassadeur bij de Verenigde Naties diende, trok de regering-Trump zich terug uit de UNHRC, omdat ze tot de conclusie was gekomen dat ingrijpende hervormingen onhaalbaar waren. De regering-Biden keerde deze maand terug naar dat orgaan en beweerde dat het een verschil kan maken door diplomatieke betrokkenheid. We zullen zien.

De VN-campagne zal een regeling van het Palestijns-Israëlische conflict in de nabije toekomst onmogelijk maken. Waarom zou een Palestijnse leider een compromis sluiten zolang er een mogelijkheid is dat wat er met de Joden van Europa is gebeurd – laster gevolgd door uitroeiing, een “definitieve oplossing” – zou kunnen gebeuren met de Joden van Israël, met instemming van de “internationale gemeenschap” ?

De Verenigde Naties zijn opgericht na de Tweede Wereldoorlog om conflicten te voorkomen en op te lossen. Tegenwoordig bevordert het antisemitisme en stelt het zowel terroristen als genocidairen in staat. Erkenning van deze realiteit moet voorafgaan aan elke poging om deze te veranderen.

Bronnen:

 • naar een artikel van Clifford D. May “The UN’s final solution to the Israel question” van 13 januari 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

2 gedachtes over “De Endlösung  van Israël staat bovenaan de lijst van de Verenigde Naties

 1. Het Internationale VN pogrom tegen de Joodse Natiestaat!

  De Nazi’s hadden maar één resolutie in één converentie nodig.

  De VN een héél arsenaal met mooi geschreven omvloerste resoluties om het vooral humaniteir te laten klinken.

  Het einddoel is echter precies hetzelfde.

  Uitroeiing van het Joodse volk!

  Jammer, maar mooier kunnen we het niet maken!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.