Arabisch antisemitisme en racisme versus de Joodse Natiestaat Israël

Palestijnen en andere Arabieren zijn woedend omdat Mansour Abbas – een Arabisch lid van het Israëlische parlement, de Knesset en hoofd van de United List Party – heeft aangekondigd dat hij Israël erkent als een Joodse staat.

Abbas wordt door veel Palestijnen en Arabieren, die hun land en politieke systemen als “Arabisch” of “islamitisch” definiëren , als een “verrader” en “zionist” bestempeld. Ze beweren dat het idee van een Joodse staat “racistisch” is, maar lijken niet hetzelfde te denken over openlijk islamitische staten: de Islamitische Republiek Iran, de Islamitische Republiek Afghanistan, de Islamitische Republiek Pakistan en de Islamitische Republiek Mauritanië

Als de Palestijnen, evenals de Arabische en islamitische landen, Israël als racistisch bestempelen omdat het zichzelf als een Joodse staat wil definiëren, dan zijn zij ook racisten omdat ze erop staan ​​zichzelf te definiëren als ‘Arabieren’ en ‘moslims’.

Mansour Abbas zou lof moeten krijgen voor zijn publieke erkenning van Israël als een Joodse staat; in plaats daarvan heeft hij bedreigingen ontvangen. Deze komen van de vele Palestijnen en Arabieren die het bestaan ​​van Israël of de classificatie ervan als Joodse staat nooit zullen accepteren.

Israël werd geboren als een Joodse staat, dat was de beslissing van het volk, en het zal een Joodse staat blijven“, zei Mansour Abbas.

De Palestijnen stellen dat een van de redenen waarom ze tegen het idee zijn dat Israël een Joodse staat is, is omdat het miljoenen Palestijnse vluchtelingen zou beroven van het verkrijgen van een ‘recht op terugkeer’.

Een Palestijns “recht op terugkeer” betekent dat Israël wordt overspoeld met miljoenen Palestijnen, waardoor het een Palestijnse staat wordt waarin Joden als minderheid zouden leven onder “Arabische” en “islamitische” heerschappij.

Dit resultaat zou betekenen dat de Palestijnen zouden eindigen met twee staten: een in Judea & Samaria, de Gazastrook en oostelijk Jeruzalem, en een andere die Israël zou vervangen. De Palestijnen hebben echter al twee afzonderlijke ministaatjes: een in Judea & Samaria onder het gezag van de Palestijnse Autoriteit (PA) en een tweede in de door Hamas geregeerde Gazastrook.

De PA was een van de eersten die zich uitsprak tegen het idee om Israël als een Joodse staat te erkennen. Opvallend is dat dit dezelfde PA is waarvan de leiders de Oslo-akkoorden met Israël hebben ondertekend vanaf 1993, en blijven beweren dat ze Israëls bestaansrecht al hebben erkend. Dit is ook dezelfde PA waarvan de leiders blijven praten over hun wens om naast Israël een Palestijnse staat te stichten.

“Het Palestijnse [Autoritaire] voorzitterschap sprak zijn sterke afwijzing en verontwaardiging uit over de verklaringen van het hoofd van de Verenigde Lijst, Mansour Abbas, waarin hij het Palestijnse volk oproept om de Joodse staat te erkennen”, zei de PA in een verklaring en vervolgde:

“Deze onverantwoordelijke verklaringen zijn in overeenstemming met de oproepen van extremisten in Israël om de Palestijnen te verdrijven en de status van de gezegende Al-Aqsa-moskee en de geschiedenis van het Palestijnse volk te schaden. Mansour Abbas vertegenwoordigt met dergelijke verklaringen alleen zichzelf en niet vertegenwoordigen het Palestijnse volk. Dergelijke uitspraken zijn in tegenspraak met religie, geschiedenis en Palestijnse erfgoed.”

De verklaring van de Palestijnse leiders is misleidend en bevat een aantal onnauwkeurigheden en onwaarheden.

Ten eerste heeft Mansour Abbas het Palestijnse volk niet “opgeroepen” om Israël te erkennen. Hij verklaarde eenvoudigweg het feit dat Israël “geboren is als een Joodse staat” en dat “het een Joodse staat zal blijven”.

Ten tweede is er geen verband tussen het accepteren van de Joodse identiteit van Israël en de islamitische heilige plaatsen, waaronder de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem. In feite heeft Israël sinds 1967 de islamitische religieuze autoriteiten de exclusieve controle gegeven over de moskee en andere islamitische heilige plaatsen in Jeruzalem.

Opmerkelijk is dat de stad sinds de hereniging van Jeruzalem in 1967 een toevluchtsoord is geworden voor coëxistentie en een nieuw leven ingeblazen religieuze en culturele expressie voor alle religies. Vrijheid van aanbidding op alle heilige plaatsen is gegarandeerd voor de gelovigen van alle drie de monotheïstische religies.

Duizenden Palestijnse moslims woonden de dienst bij op de Tempelberg in Jeruzalem

Volgens de Palestijnen zelf woonden 50.000 moslimaanbidders op 31 december het vrijdaggebed bij in de al-Aqsa-moskee. Hoe, kan men zich afvragen, past dat bij hun bewering dat het aanvaarden van Israël als een Joodse staat “de status van de gezegende moskee?” Niemand in Israël heeft ooit gezegd dat hij of zij wil dat Arabieren en moslims Israël erkennen als een Joodse staat, omdat een dergelijke stap hen de toegang tot de moskee zou ontzeggen.

Ironisch genoeg kwam de valse bewering van de Palestijnse leiders dat Israël probeert de al-Aqsa-moskee te “schaden” op het moment dat de Palestijnen twee pogingen deden om het graf van Jozef in Nablus in brand te steken, alleen omdat het wordt bezocht door Joodse gelovigen. De pogingen werden volgens berichten in de Palestijnse media op het laatste moment verijdeld door de Palestijnse veiligheidstroepen.

Het Graf van aartsvader Jozef in Nabloes werd voor de zoveelste keer aangevallen en vernield

Het was niet de eerste keer dat Palestijnen de site hadden aangevallen en vernield. Bij verschillende gelegenheden hebben de Palestijnen ook de Joodse gelovigen aangevallen en de soldaten die hen bewaken.

Ten derde moet de bewering van het Palestijnse leiderschap dat de erkenning van Israël als een Joodse staat “in strijd is met religie en geschiedenis” worden gezien in de context van de ontkenning door de Palestijnen van elk spoor van het jodendom in Jeruzalem. Onlangs werd deze bewering opnieuw herhaald door de Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh, die zei :

“We zijn aan de rand van de eeuwige hoofdstad [Jeruzalem], het juweel in de kroon, het punt waar hemel en aarde elkaar ontmoeten. Jeruzalem heeft Kanaänitische, Romeinse, islamitische en christelijke oudheden en is van hen alleen, en niemand anders heeft er sporen erin.”

Interessant is dat, hoewel de PA zegt sterk gekant te zijn tegen het idee dat Israël een Joodse staat is, ze er geen probleem mee heeft om zichzelf te definiëren als ‘Arabisch’ en ‘islamitisch’.

Artikel 1 van de Palestijnse Basiswet (grondwet) stelt: “Palestina maakt deel uit van de grotere Arabische wereld, en het Palestijnse volk maakt deel uit van de Arabische natie.”

Artikel 4 van de wet stelt: “De islam is de officiële religie in Palestina. De principes van de islamitische sharia zullen de belangrijkste bron van wetgeving zijn.”

PLO/PA leider Mahmoud Abbas op Jihad in Jeruzalem

Kortom, de Palestijnen zeggen dat, hoewel Israël niet het recht heeft om zichzelf een Joodse staat te noemen, ze het volste recht hebben om de Palestijnse Autoriteit als “Arabisch” en “islamitisch” te bestempelen.

Hamas, de Palestijnse islamitische beweging die het bestaansrecht van Israël niet erkent, heeft ook Mansour Abbas veroordeeld voor het erkennen van Israël als een Joodse staat:

“De verklaringen van het Israëlische Knesset-lid [Mansour Abbas], waarin hij zijn erkenning van de zogenaamde Joodse staat uitdrukte, is niets anders dan een flagrante vooringenomenheid voor het zionistische verhaal en een duidelijke schending van het standpunt van de Palestijnse nationale consensus verwerpen en aan de kaak stellen.”

Dit is dezelfde Hamas wiens verbond bol staat van openlijk antisemitisme en een verbintenis tot de vernietiging van Israël door middel van jihad (heilige oorlog). Net als de Palestijnse Autoriteit wil ook Hamas een Palestijnse staat stichten waar de sharia de bron van wetgeving is.

Artikel 11 van het Hamas-handvest stelt:

“De Islamitische Verzetsbeweging gelooft dat het land Palestina een islamitische Waqf is die tot de Dag des Oordeels voor toekomstige generaties is ingewijd. Het, of een deel ervan, mag niet worden verspild; het, of een deel ervan, mag niet worden opgegeven. .. dit is de wet die het land van Palestina in de islamitische shari’a regelt en hetzelfde geldt voor elk land dat de moslims met geweld hebben veroverd, want tijdens de tijden van [islamitische] veroveringen, wijdden de moslims dit land toe aan moslimgeneraties tot de Dag des Oordeels.”

Artikel 36 van het Hamas-handvest stelt:

“De Islamitische Verzetsbeweging neemt de islam over als haar manier van leven. De islam is in haar credo en religie. Wie de islam als zijn manier van leven aanneemt, of het nu een organisatie, een groepering, een land of een ander lichaam is, de Islamitische Verzetsbeweging beschouwt zichzelf als hun soldaten en niets meer.”

Het zijn niet alleen de Palestijnen die de islam als hun ‘manier van leven’ beschouwen. Er zijn 56 landen waar de islam een ​​belangrijke rol speelt. Velen van hen zijn landen met de islam als staatsgodsdienst.

De grondwet van verschillende Arabische landen, waaronder Egypte , Koeweit , Saoedi-Arabië , Syrië , Tunesië , Algerije , Oman en Jemen, definiëren ze als Arabische staten waar de islam de staatsgodsdienst is.

Toch heeft dit de 22 leden van de Arabische Liga er niet van weerhouden om de afwijzing door de Palestijnen van Israël als Joodse staat te onderschrijven .

Het is de moeite waard om de extreme hypocrisie van deze situatie in overweging te nemen: de Arabieren (en de Palestijnen) zetten hun lang gekoesterde beleid voort om hun land te definiëren als “Arabisch” en “islamitisch”, terwijl ze Israël het recht ontzeggen om naar zichzelf te verwijzen wat het altijd is geweest — de Joodse staat.

Dit belooft weinig goeds voor enig vredesproces dat de regering-Biden hoopt te doen herleven tussen de Palestijnen en Israël.

Degenen die weigeren Israël als Joodse staat te erkennen, geven feitelijk toe dat ze niet geloven in het bestaansrecht van Israël.

Bronnen:

  • naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Arab Racism and the ‘Jewish State’” van 13 januari 2022 op de site van The Gatestone Institute
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.