Haatprediker van grootste moskee van België die Joden wilde verbranden, wordt uitgezet

Mohamed Toujgani riep op om de Joden levend te verbranden

De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft onlangs het verblijfsrecht ingetrokken van Mohamed Toujgani. Toujgani was de hoofdimam van de Al Khalil-moskee in Molenbeek, de grootste moskee van ons land.

De beruchte haatprediker mag nu gedurende tien jaar ons land niet meer binnen, al gaat hij wel in beroep tegen de beslissing, aldus bericht VRT NWS hedenochtend.

Toujgani staat gekend voor zijn ultra-orthodoxe conservatieve preken en opvattingen van de islam. Hij verblijft intussen al meer dan 40 jaar in ons land, maar spreekt enkel de Arabische taal. Zelfs de Moslimexecutive verweet hem in het verleden al te conservatief te zijn.

De vooraanstaande imam had in een preek van 2009 aan Allah om alle Zionisten te vermoorden en hen te verbranden in het bloed van ‘martelaren.’

Toujgani zei in de preek van 31 minuten:

Heer, meester van werelden, vervul de harten van de Zionistische onderdrukkers met vrees. Heer, vervul hun harten met angst. Heer, laat de aarde onder hun voeten beven. Heer, maak het bloed van de martelaren een wapen onder de voeten van de Zionistische onderdrukkers en moge dit bloed een vuur ontsteken dat hen verbrandt en een wind begint die hen uitdroogt. […] O Heer, verscheur ze.

Duizenden gelovigen bidden in de Delaunoystraat en de Onafhankelijkheidsstraat, buiten de Al Khalilmoskee, naar aanleiding van een herdenkingsdienst voor de populaire prediker Rachid Haddach.

De moskee waar Toujgani predikt, de Al Khalil-moskee in Molenbeek, is berucht wegens het grote aantal salafisten en terroristen dat het heeft gevormd. Abdelkader Belliraj bijvoorbeeld, de man die 6 politieke moorden pleegde in Brussel, werd er opgeleid door Toujgani.

Maar ook Chakib Akrouh, één van de terroristen van de aanslagen in Parijs, radicaliseerde onder het toeziend oog van Toujgani in diens moskee. Daarnaast waren tal van Syriëstrijders kind aan huis in de moskee.

Bronnen:

  • naar een artikel van Victor Van Driessche en Stef Meerbergen “Verblijfsvergunning van imam grootste Belgische moskee ingetrokken: “Ernstig gevaar voor nationale veiligheid” van 13 januari 2022 op de site van VRT NWS
  • naar een artikelDe echte Grote Moskee heet Al Khalil en ligt in Molenbeek” van 2 november 2020 op de site van Bruzz
  • naar een artikel van Cnaan Liphshitz “Belgian imam called to ‘burn Zionists’ in 2009 video” van 9 januari 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)
  • naar een artikel “Le futur président des imams de Belgique appelait à brûler des Juifs” van 9 januari 2019 en een artikel “Les commerçants juifs de Molenbeek à Bruxelles ont été chassés” van 5 juni 2012 op de site van Philosémitisme

Een gedachte over “Haatprediker van grootste moskee van België die Joden wilde verbranden, wordt uitgezet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.