In 2021 werden in België bijna 2000 Palestijnen erkend als vluchteling

Het afgelopen jaar 2021 bleef het aantal asielzoekers uit de semi-autonome Palestijnse gebieden in Gaza en Judea & Samaria toenemen, met in het totaal 1.662 personen die asiel aanvroegen. Alles samen kwamen 9.930 Palestijnen naar België sinds 2015.

Ondanks de COVID-crisis die de vrijheid van de Belgen om te reizen ernstig bemoeilijkt, blijft het aantal asielaanvragen vrij stabiel vergeleken met voorgaande jaren. 

De jongere en ontwikkelde bevolking van Gaza verlaat de Strook op zoek naar een betere toekomst in Europa en riskeert hun leven op een gevaarlijke reis door Afrikaanse landen. 

Het CGVS meldt dat afgelopen jaar 2021 van 1.912 vluchtelingen uit de ‘Palestijnse gebieden‘ in Israël of ‘van Palestijnse oorsprong‘, hun vluchtelingenstatus werd erkend.

Het is niet bekend hoeveel leden van de terreurorganisaties Hamas, Islamitische Jihad en de PFLP aldus mee België binnen raken met de onophoudelijke instroom van asielzoekers. Maar dat interesseert niemand in Brussel. “Alles wat Israël schaadt is mooi meegenomen“, luidt het in de Wetstraat.

Terwijl Israël de transitposten strak controleert, is Egypte lakser met de blokkade. Zo geraken de Gazanen in Cairo, niet om daar te blijven, maar om hun geluk te proberen in Europa. En België is een geprefereerde bestemming. Vanuit Cairo vliegen ze naar Istanboel en van daar via omwegen naar ons land.

Of ze vliegen via Spanje, waar de nieuwe regering de grenzen opende, om de toestroom door te wuiven naar het noorden. Sommige Gazanen slagen erin om zelfs direct vanuit Cairo naar Brussel te vliegen. Gazanen die in Egypte vertoeven, hebben uiteraard geen behoefte aan een Belgisch asiel, want ze zijn in Egypte in veiligheid.

Jodenhaat

Waar men hier ook rekening mee moet houden is dat Palestijnen uit de Gazastrook zijn opgegroeid met niets dan indoctrinerende en haatdragende boodschappen tegenover Joden. Ze gebruiken er ook steevast het woord Yahud en niet Yisraeel in het conflict met Israël.

Het is niet dat deze mensen hier niet welkom zijn, toch stellen wij ons vragen of deze mensen de nodige de-radicaliseringscursussen volgen”, aldus hoofdredacteur Michael Freilich. Het feit dat de helft van de Palestijnen alleenstaande mannen zijn, maakt ook duidelijk dat deze mensen vaak niets te verliezen hebben.

Michael Freilich:

Net zoals het evident is dat deze mensen Nederlands en burgerschapslessen volgen, pleiten wij ook specifiek om hen te laten kennismaken met de strijd tegen het antisemitisme, de vooroordelen tegen Joden en de geschiedenis van de Holocaust. Zo kunnen we zien wie tegenpruttelt en hun asiel alsnog intrekken.

Antwerpen, 12 januari 2021. De tweelingbroers Adham en Amjad Salah uit Gaza die asiel zochten in België, filmden zichzelf rolschaatsend door een Joodse wijk in Antwerpen met een Palestijnse vlag [beeldbron]

Bronnen:

 • naar een artikelAsielstatistieken: overzicht 2021” op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) en het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS)
 • naar een artikel van Ben Cohen “Palestinian ‘Skater Twins’ Spark Harassment Fears With Mocking Videos Filmed in Jewish Quarter of Antwerp, Belgium” van 13 januari 2021 op de site van The Algemeiner
 • naar een artikel “Explosive found in apartment of Palestinian in Belgium” van 29 september 2021 op de site van The Jerusalem Post
 • naar een artikel “Twee Palestijnse broers opgepakt in terreurdossier na “home invasion” en vondst van explosieven” van 28 september 2021 op de site van VRT NWS
 • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “In 2021 werden in België bijna 2000 Palestijnen erkend als vluchteling

 1. Nog even en er volgt een ruw ontwaken voor het tot het bot verdeelde Belgie …..maar ieder land krijgt wat het verdient.

  Vlaanderen, Wallonie, Duits territorium en binnenkort de Moslim Arabische-Palestijnse enclave, de énige die groeit als kool.

  Zij die binnenkomen zijn niet gek en zoeken een land uit waar verdeeldheid heerst.

  De Joodse gemeenschap zal op termijn verdwijnen naar Israel en het Kalifaat-B zal een feit zijn…..proficiat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.