Het Israëlische leger rapporteert 31 dodelijke slachtoffers in 2021

Religieuze Joden in de bijzondere eenheid Nahal Haredi, een bataljon van het IDF speciaal bestemd voor ultra-orthodoxe Joden [beeldbron: Abir Sultan/Flash90]

Volgens nieuwe statistieken die dinsdag door het leger zijn vrijgegeven, zagen de Israel Defense Forces het afgelopen jaar een lichte stijging van het aantal doden van soldaten – 31 in vergelijking met de 28 van het voorgaande jaar – evenals een kleine stijging van het aantal zelfmoorden. .

Zelfmoord bleef de belangrijkste doodsoorzaak in het leger in 2021, met ten minste 11 soldaten die vermoedelijk zelfmoord hebben gepleegd en nog eens twee wier doden momenteel worden aangemerkt als ongevallen, maar die ook zelfmoord kunnen zijn, Brig. Generaal Yoram Knafo, stafchef van het IDF Manpower Directorate, vertelde verslaggevers.

Yityish ‘Titi’ Aynaw (midden), een voormalige officier in het IDF (Israëlisch Leger/Tsahal) werd op 27 februari 2013, de eerste Israëlische van Ethiopische origine die Miss Israel 2013 werd

Van de 11 soldaten waarvan wordt aangenomen dat ze door zelfmoord zijn omgekomen, waren er drie lid van de Ethiopische gemeenschap, ver boven het aantal dat zou worden verwacht op basis van hun vertegenwoordiging in de bevolking. Een van de twee extra mensen die mogelijk door zelfmoord zijn omgekomen, was ook Ethiopisch.

Knafo zei dat het leger op de hoogte was van het probleem en eraan werkte om het beter aan te pakken, terwijl ze probeerden soldaten uit de Ethiopische gemeenschap niet te stigmatiseren.

Een aantal studies in Israël hebben een hogere incidentie van zelfmoord gevonden onder Ethiopische Israëli’s dan de algemene bevolking. Uit een rapport van het ministerie van Volksgezondheid uit 2020 bleek dat Ethiopische immigranten 4,1 keer meer kans hadden om te overlijden door zelfmoord dan in Israël geboren Joden.

Het aantal zelfmoorden in de IDF in 2021 was een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar, toen werd aangenomen dat negen soldaten door zelfmoord waren omgekomen, hoewel Knafo zei dat het aantal zelfmoorden in het leger over het algemeen stabiel is gebleven op ongeveer 10 per jaar. de afgelopen vier jaar.

Twee Bedoeïen spoorzoekers van het IDF

Slechts één IDF-soldaat sneuvelde het afgelopen jaar in gevechten. Omer Tabib werd tijdens het conflict van mei met terreurgroepen in de Strook aan de grens met Gaza door een anti-tank geleide raket geraakt.

Een andere soldaat, Yonatan Granot, stierf nadat hij in het hoofd was geschoten door een andere soldaat die naar verluidt een wapen op hun basis had afgevuurd in strijd met bevelen en staat momenteel terecht voor doodslag.

Tien soldaten kwamen om bij een auto-ongeluk terwijl ze met verlof waren, en zes soldaten stierven aan ziekten in 2021, geen van hen door COVID-19, zei Knafo. Dit omvatte kolonel Sharon Asman, de commandant van de Nahal-infanteriebrigade, die instortte en stierf na een vlucht als gevolg van een niet-gediagnosticeerde hartaandoening, zei hij.

Vorig jaar zijn er geen soldaten omgekomen bij werk- of trainingsongevallen, zei Knafo.

Twee militair gerelateerde sterfgevallen die met name niet waren opgenomen in de cijfers voor 2021, waren Barel Hadaria Shmueli, die in het hoofd werd geschoten door een Palestijnse schutter tijdens een rel langs de grens met Gaza, en een inlichtingenofficier die onder mysterieuze omstandigheden in de militaire gevangenis stierf terwijl in afwachting van proces voor ernstige veiligheidsdelicten.

Shmueli’s dood was niet opgenomen in de cijfers aangezien hij bij de grenspolitie diende, en viel dus buiten het bereik van de IDF, terwijl de inlichtingenofficier, wiens naam niet gepubliceerd mag worden, voor zijn dood uit de IDF was ontslagen en hem ook buiten de deur had geplaatst. de reikwijdte van de IDF-statistieken.

In 2021 merkte het leger een aanzienlijke stijging op van het aantal ernstig gewonde soldaten, met 67, vergeleken met 41 in het voorgaande jaar. Dit was het grootste aantal troepen met ernstige verwondingen sinds 2014, toen Israël een 51-daagse oorlog uitvocht in de Gazastrook, inclusief een grondinvasie.

Volgens Knafo waren 11 van de 67 militairen die ernstig ziek werden door het coronavirus.

Israëlische soldaten dragen de kist van de Amerikaanse lone soldier Alex Sasaki, tijdens zijn begrafenis op de militaire begraafplaats Mount Herzl in Jeruzalem, op 28 maart 2019 [beeldbron: Yonatan Sindel/Flash90]

Bronnen:

  • naar een artikel van Judah Ari Gross “IDF reports 31 fatalities in 2021, a slight increase; suicide still leading cause” van 11 januari 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.