Kritiek op het corona- en vaccinatiebeleid in Israël neemt toe naarmate de cijfers opnieuw de hoogte ingaan

Israël is het land dat bij uitstek in de wereld wordt gevolgd omtrent zijn aanvankelijk veel belovende corona- en vaccinatiebeleid en daar komt steeds meer kritiek op.

En net zoals in Nederland en België zit ook in Israël dat beleid in het slop. De situatie wordt steeds meer uitzichtlozer net zoals dat in Europa overal het geval is.

Gegijzeld door Big Pharma

De intense gevoerde vaccinatiebeleid heeft niet het verhoopte resultaat opgeleverd mede veroorzaakt door de thans dominerende Omicron variant waartegen het verouderde vaccin blijkbaar niet opgewassen is. Steeds meer dubbel en drievoudig gevaccineerden belanden in de Israëlische hospitalen.

Big Pharma ziet de bui al hangen met Pfizer CEO Albert Bourla die op maandag 1 januari zei dat een vaccin dat gericht is op de Omicron-variant van COVID-19 in maart ’22 klaar zal zijn, en het bedrijf is al begonnen met de productie van de dosissen. Bourla zei dat het vaccin zich ook zal richten op de andere varianten die circuleren.

De huidige cijfers

Uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid bleek dat meer dan 4,3 miljoen Israëli’s volledig waren gevaccineerd met drie injecties, terwijl 204 mensen in ernstige toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen als gevolg van de ziekte van Covid-19 op zondag. Meer dan 1,5 miljoen Covid-gevallen, waaronder 8.269 doden, zijn officieel geregistreerd in Israël.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid zei maandagavond dat er de afgelopen 24 uur 30.970 gevallen van COVID-19 zijn vastgesteld, een nieuw dagrecord. Het aantal actieve zaken staat op 169.117. 620 patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis, 221 van hen zijn in ernstige toestand, 74 zijn in kritieke toestand, 59 zijn beademd en 13 zijn aangesloten op een Ecmo-apparaat.

“Remedie is erger dan de kwaal”

Intussen klinken de kritische stemmen steeds luider ten aanzien van het gevoerde Coronabeleid in Israël. Voormalig parlementslid van de Likoedpartij Moshe Feiglin betreurde maandag de destructieve maatschappelijke impact van het COVID-beleid in Israël en deed zijn suggesties voor het beëindigen van de crisis.

“Een heel land zit vast in isolement en staat in de rij om te testen zonder dat het nodig is. Kinderen vervelen zich buiten school en dolen onrustig rond in hun huizen, ouders zijn werkloos. Zelfstandigen kijken teleurgesteld toe naar de ineenstorting van hun bedrijf. Jongeren raken verslaafd aan alcohol en drugs. Het percentage zelfmoorden schiet omhoog. Gezinnen vallen uit elkaar.”

“De economie staat op instorten en de gezondheid van de burgers gaat verder achteruit. Volledige waanzin voor niets. Gewoon niets. Onze buren in Gaza bevinden zich in een veel betere situatie, simpelweg omdat ze geen geavanceerd gezondheidsministerie hebben zoals wij.”

Feiglin voegde eraan toe:

“Als ik premier was, zou ik vanaf dit moment aankondigen dat alle instructies zijn geannuleerd en als het stof van de aarde zijn. Het gebruik van een masker in de openbare sfeer zou verboden zijn omdat het alleen maar helpt om terreur en angst te zaaien. Ik zou onmiddellijk de hele Israëlische voorraad aan injecties vernietigen. Ik zou ervoor zorgen dat efficiënte medicijnen zoals ivermectine en hydroxychloroquine binnen handbereik van elke burger zouden komen.’

Hij besloot:

“Ten slotte zou ik een onafhankelijke onderzoekscommissie instellen om de misdaden te onderzoeken van de hoofden van het ministerie van Volksgezondheid, die ervoor hebben gezorgd dat de staat Israël zonder enige noodzaak in zo’n krankzinnige en zielige situatie is verworden. Dat is alles wat nodig is om weer tot leven te komen. Gewoon om uit deze gekke situatie te komen. Beslis dat het voorbij is voor jou – en het zal gewoon voorbij zijn.”

Bronnen:

  • naar een artikelFeiglin on COVID crisis: Decide that it’s over – and it will be” van 10 januari 2022 en een artikelNew record: 30,970 new cases of COVID-19 in one day” en een artikelPfizer CEO: Vaccine for Omicron will be ready in March” van 11 januari 2022 op de site van Israel National News (INN)
  • naar een artikel40% of Israel could be infected with Covid-19 in current wave, says PM” van 10 januari 2022 op de site van France 24
  • een artikel op deze blogHet Israëlisch sprookje van ‘eventjes snel COVID wegvaccineren’ stevent af op een complete mislukking” van 24 augustus 2021 en een artikelIlana Rachel vanuit Israël: over de booster die wél werkt voor ons allemaal…” van 30 september 2021 en een artikelIsraël lijkt de coronacrisis maar niet te kunnen bedwingen” van 1 oktober 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.