De moslims die probeerden de Joodse geschiedenis te vernietigen bewijzen onbedoeld het bestaan ​​van de Eerste Tempel

Jeruzalem, november 1999. Illegale graafwerken van de Islamitische Waqf op de Tempelberg. Ca. 9000 ton historische artefacten uit de Eerste en de Tweede Tempelperiode belanden op een stortplaats in de Kidron Vallei om plaats te maken voor een ondergrondse moskee

De Jerusalem Post meldde dat nieuw onderzoek naar verschillende artefacten die 2600 jaar oud zijn en ontdekt zijn in het gebied van de Tempelberg of de onmiddellijke nabijheid ervan, licht heeft geworpen op waar zowel de Tempel als de schatkamers van het koninkrijk Juda ooit stonden, hebben twee Israëlische archeologen gesuggereerd.

De twee, Zachi Dvira en Dr. Gabriel Barkay, analyseerden tientallen kleizegels (bulla) die in de afgelopen decennia zijn gevonden door grond te zeven van het heilige gebied – waar archeologische opgravingen niet zijn toegestaan ​​- en van opgravingen in Ophel Park, grenzend aan de zuidelijke muur van de oude stad.

Kleizegels werden in de oudheid gebruikt om documenten of containers te ondertekenen, zodat ze hun ontvangers gesloten en onaangeroerd zouden bereiken. De zegels konden symbolen of inscripties dragen.

“Wetenschappers houden meestal geen rekening met de achterkant van de zegels (bulla), maar door het te doen, kan er veel worden geleerd, vooral over het soort objecten waaraan ze waren vastgemaakt,” zei Dvira.

Door de zegels te analyseren, realiseerden de geleerden zich dat een aanzienlijk aantal van de artefacten op de achterkant afdrukken van geweven stoffen droegen. Dit gaf waarschijnlijk aan dat ze werden gebruikt om kleine zakjes gevuld met edele metalen te verzegelen.

Veel van het voor dit onderzoek verzamelde bewijsmateriaal kwam van het Temple Mount Sifting Project, dat tonnen puin doorzoekt dat de Waqf in de jaren negentig van hun illegale opgravingen onder de Tempelberg heeft gedumpt . 

Sinds het Temple Mount Sifting Project door het puin is gegaan, heeft het talloze vondsten gevonden uit de Eerste Tempelperiode, waaronder deze zegels:

Het is duidelijk dat er tijdens de ijzertijd een belangrijk gebouw op de site en andere eromheen stond. Het bewijs zou veel fragmentarischer zijn als de moslims niet probeerden de Joodse geschiedenis te vernietigen.

Voor zover ik weet, waren er in wezen geen bevindingen uit de Eerste Tempelperiode vóór het Sifting Project en een paar andere projecten op of nabij de berg.

Stel je voor wat er gevonden had kunnen worden als Israël de Waqf niet had toegestaan ​​de Marwani-moskee ondergronds te bouwen.

De zegel in klei (bulla) van Hiṣilyahu, zoon van Immer, een lid van de priesterlijke Immer-familie, die in het bestuur van de tempelschatkist diende [beeldbron: Zach Dvira/J-Post]

Islamisering van Jeruzalem

In 1999 begon de Islamitische Beweging met infrastructurele werken op de locatie uit te voeren zonder vergunning of coördinatie. Als onderdeel van de werken voerde de Waqf – de islamitische trust die de gebouwen op en rond de Tempelberg beheert – graafwerken uit en bracht honderden tonnen afval in de nabijgelegen Kidron-stroom.

Archeologen uit zowel Israël als de wereld waren ontsteld over de actie, en sommigen beweerden zelfs dat het werd gemotiveerd door een agenda om enig archeologisch bewijs dat het Joodse volk met de betwiste site verbond te verdoezelen. Barkay en Dvira startten toen het zeef- en recuperatieproject in 2004, in het nationale park Emek Tzurim.

In 1999 werd zowat 9000 ton puin van de Tempelberg afgevoerd naar de Kidron Vallei. Tientallen vrachtwagens reden af en aan om alle Joodse artefacten die dateerden uit de Eerste en de Tweede Tempel periode samen met al het andere puin af te voeren naar de verschillende vuilnisbelten buiten de stad. Israëlische archeologen zullen later nog veel artefacten op die stortplaatsen trachten te recupereren.

Ze deden een beroep op vrijwilligers uit Israël en het buitenland om te helpen bij het nauwgezette, precieze zeefwerk – en hun project heeft geleid tot ontdekkingen van zeldzame voorwerpen, waaronder een Eerste Tempel zegel van een priester die als bewijs van het bestaan ​​van de Tempel diende, een feit dat betwist wordt door sommige archeologen.

Het zeefproject wordt uitgevoerd onder de academische auspiciën van het archeologie-instituut van de Bar Ilan Universiteit en wordt gefinancierd door filantropische fondsen en particuliere donoren. thans heeft het Tempelberg Zeefproject de hulp ingeroepen van duizenden vrijwilligers, van wie velen bezoekende toeristen zijn, die nauwgezet de grond ziften en elke dag ontzagwekkende ontdekkingen doen!

Website van The Temple Mount Sifting project:
http://tmsifting.org/en/

Video: Sifting Through the Temple Mount’s History

Video 2 van het Tempelberg Zeefproject:
De overblijfselen van ons erfgoed bewaren

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “The Muslims who tried to destroy Jewish history are unintentionally proving the existence of the First Temple” van 7 januari 2022 op de site van Elder of Ziyon
  • naar een artikel van Rossella Tercatin “Biblical name seals shed light on First Temple treasuries” van 8 januari 2022 op de site van The Jerusalem Post
  • naar een artikelWATCH: Why Did This Islamic Group Illegally Remove Temple Mount Artifacts?” van 10 juni 2019 op de site van United With Israel
  • met dank aan Tiki S. voor de hint

Een gedachte over “De moslims die probeerden de Joodse geschiedenis te vernietigen bewijzen onbedoeld het bestaan ​​van de Eerste Tempel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.