Gepensioneerde Jordaanse luitenant-generaal: Joden zijn hebzuchtig!

Detail uit ‘La Via Del Mar Rosso Un Mare Rosso Di Sangue’ (De weg doorheen de Rode Zee is een bloedrode zee), een Italiaanse antisemitische poster uit 1944 met een afbeelding van grijnzende Britse en Amerikaanse Joodse bankiers die geldzakken dragen langs gesneuvelde Italiaanse en Britse soldaten [beeldbron: USHMM]

De gepensioneerde Jordaanse luitenant-generaal Musa Al-Adwan schrijft regelmatig in Jordaanse nieuwsmedia. Zijn laatste stuk in Sawalief breidt een populaire mythe uit over de familie Rothschild.

Tot een paar jaar geleden geloofden veel historici dat Nathan Rothschild vroege informatie had verkregen over de nederlaag van Napoleon bij Waterloo, en dat hij dat had verdraaid om een ​​fortuin te verdienen op de Britse beurs. 

Het verhaal werd veranderd naar Rothschild die zelf in Waterloo is, en dat hij een netwerk heeft van mensen die snelle boten hem vroegtijdig het nieuws leverden.

De bron van het verhaal was een antisemitisch pamflet uit 1846 dat 30 jaar na de gebeurtenis werd gepubliceerd door iemand die zichzelf ‘Satan‘ noemde (plaatje hiernaast). 

In feite kreeg Rothschild de informatie over de oorlog pas rond dezelfde tijd als andere financiële titanen. Het verhaal van Rothschild die miljoenen verdiende aan het nieuws werd een paar jaar geleden ontkracht.

Musa al-Adwan is niet tevreden met het reeds verzonnen verhaal. Hij geeft er zelfs een geheel nieuwe draai aan:

Er was een spion in het Engelse leger die werkte voor de rijke Joodse vrijmetselaar Nathan Rothschild in Londen. Nadat de slag in het voordeel van de Engelsen was verlopen, stuurde deze spion zijn meester nieuws over de overwinning van het Engelse leger. Rothschild was de eerste die van dit nieuws hoorde en verspreidde geruchten dat het Engelse leger in de strijd was verslagen. De verspreiding van dit nieuws leidde tot een daling van de waarde van aandelen op de London Stock Exchange. De Rothschilds konden dan een groot percentage van de aandelen tegen een lage prijs kopen. Toen het officiële nieuws van de Britse overwinning in de strijd bereikte, steeg de waarde van de aandelen weer, dus verkocht hij ze tegen hoge prijzen en maakte hij zonder enige moeite een fantastische winst.

De gepensioneerde generaal van het Jordaanse leger, Musa al-Adwan [beeldbron: Al Jazeera]

Volledig verzonnen dus. Maar de leugen is genoeg voor al-Adwan om te concluderen:

De boosaardigheid van de Joden om geld te verdienen zit in hun bloed geworteld, en karakter noch vriendschap weerhoudt hen ervan dit te doen, omdat ze hun materiële belang boven alle overwegingen stellen. Het verhaal van Shylock is maar een van zijn modellen.

Gewoon weer een voorbeeld van een door de Jordaanse staat gesponsord antisemitisme op een mainstream Jordaanse nieuwssite. In feite niks ongewoons.

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “Retired Jordanian Lieutenant-General: Jews are greedy!” van 7 januari 2022 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.