Enquête: 80 procent van de Israëli’s maakt zich zorgen over groeiend antisemitisme wereldwijd

Evolutieleer volgens Charles Darwin: “Vanaf het ogenblik dat de mens rechtop begon te lopen, begon hij Joden te haten …”

Uit een recent Israëlisch onderzoek bleek dat bijna 80 procent van de Israëli’s zich wereldwijd zorgen maakt over antisemitisme, waarbij bijna driekwart van de burgers (73 procent) gelooft dat antisemitisme wijdverbreid is.

Meer dan de helft (61 procent) is van mening dat het probleem van antisemitisme de afgelopen vijf jaar alleen maar groter is geworden.

Uit het onderzoek onder meer dan 500 Israëlische burgers, in opdracht van World Likud en uitgevoerd door het Shiluv i2r Institute, bleek ook dat meer dan de helft van de Israëli’s (58 procent) van mening is dat de betrekkingen van Israël met de diaspora zijn geschaad door het huidige regeringsbeleid om niet toe te staan Diaspora-joden om het land binnen te komen vanwege COVID-19. 

Meer dan 60 procent vindt dat Joden die in het buitenland wonen tijdens de pandemie naar Israël moeten mogen komen, en dat de regering de deuren van Israël moet openen onder humanitaire omstandigheden en in combinatie met COVID-19-vereisten.

De voormalige ambassadeur van Israël bij de VN en voorzitter van de World Likud, Danny Danon, zei:

De resultaten van het onderzoek benadrukken dat veel Israëli’s hun solidariteit betuigen met Joden uit de diaspora en denken dat we speciale omstandigheden moeten creëren voor Joden die Israël willen bezoeken, vooral in humanitaire gevallen. Ik roep de minister van Volksgezondheid op om met spoed een plan uit te voeren waardoor Joden Israël kunnen bezoeken, zelfs tijdens de coronaperiode en onder de nodige beperkingen, en zo verdere schade aan de unieke band die Israël heeft met het diaspora-jodendom te voorkomen.

Eind november vaardigde de Israëlische regering een algemeen verbod uit voor buitenlandse bezoekers aan het land als reactie op de snel verspreidende Omicron-variant. De regering heeft maandag aangekondigd dat vanaf 9 januari buitenlandse reizigers uit 199 “oranje” of landen met een gemiddeld risico worden toegelaten als ze kunnen zorgen, zijn ingeënt of hersteld zijn van COVID-19. Burgers uit de VS en het VK behoren echter tot meer dan een dozijn landen die op de “rode” of risicovolle lijst zullen blijven staan ​​en niet naar Israël mogen reizen.

Ondanks het verbod zijn er uitzonderingen gemaakt voor enkele delegaties met hoge prioriteit, waaronder een  recente reis van een tiental VN-ambassadeurs naar Israël en Taglit-Birthright-  groepen.

Toen ze verder in het onderzoek werden ondervraagd, antwoordden de Israëli’s dat de staat niet genoeg doet voor het wereldwijde jodendom om antisemitisme te minimaliseren en het gevoel van veiligheid te vergroten voor degenen die met jodenhaat worden geconfronteerd. 

Bovendien is 70 procent van de Israëli’s van mening dat Joden die in het buitenland wonen, vanwege dit wereldwijde probleem slechts een beetje of helemaal niet veilig zijn in hun huidige woonplaats.

De Jodenhaatcultuur van links …

Danon noemde 2021 …

[..] een jaar met een recordstijging in termen van manifestaties van antisemitisme. De operatie ‘Guardian of the Walls’ in Gaza in mei 2021 en de verspreiding van het coronavirus zijn twee van de meest prominente verklaringen waarom het antisemitische discours op sociale media meer is geïntensiveerd dan in het verleden. Israël kan en moet meer doen en daarom moeten we een duidelijke strategie creëren en implementeren op zowel onderwijs- als belangenbehartigingsniveau om antisemitische haat te bestrijden.

Hoewel meer dan 90 procent van de Israëli’s vindt dat elke buitenlandse regering de verantwoordelijkheid moet nemen voor het antisemitisme in hun land, zijn velen ook van mening dat de staat Israël verder moet ingrijpen om de kwestie aan te pakken en te bepalen dat er meer moet worden gedaan om de veiligheid van het wereldwijde jodendom te waarborgen.

Dergelijke acties omvatten het vragen om meer van de VN en andere internationale organisaties (94 procent), en het eisen van concrete verklaringen en acties van wereldleiders om te proberen antisemitisme uit te roeien (94 procent).

Bronnen:

 • naar een artikelSurvey: 80 Percent of Israelis Concerned About Growing Antisemitism Worldwide” van 4 januari 2022 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
 • met dank aan Tiki S. voor de hint

2 gedachtes over “Enquête: 80 procent van de Israëli’s maakt zich zorgen over groeiend antisemitisme wereldwijd

 1. De Israëliërs kunnen zich beter zorgen maken over de huidige vijand die niet spreekt, niet verbaal bedreigt ( of op het internet), heeft geen ultramoderne wapenuitrusting- en heeft zelfs geen kernbommen. De vijand wordt, als een Paard van Troje, naar het land geïmporteerd door hun eigen politieke leiders en malafide medische adviseurs. Deze vijand: de kleine flesjes van Pfizer kunnen de Endlösung betekenen voor de Israëlische vraag. De onbetrouwbare politieke leiders en hun “adviseurs” doen hun best (via “de media”), de burgers te verleiden zich te laten vaccineren met de levensgevaarlijke biologische inhoud van de flesjes …Dat is goed voor jullie! …Zij bieden bescherming …Al weet men dat zoveel mensen overleven de vaccinaties niet. Zij zijn zelfs bereid kleine kinderen van 5 jaar en ouder aan de Duivel op te offeren. Deze kinderen die geboren zijn (de meesten) met een goed natuurlijk immuunsysteem zouden hun leven lang met zwakke immuunsysteem moeten leven. Sommige van hen zouden als tieners op het voetbalveld een hartinfarct krijgen, anderen zouden als pas gerekruteerde soldaten op het exercitieveld doodvallen. Geen leger kan met zulke zwakke soldaten vechten. Zij zouden op hun 18de zwakkere lichamelijke conditie hebben dan een gezonde 70-jarige Fries of een oude Waddeneilander die zich niet laat vaccineren. De Arabieren en andere moslims zouden die probleem niet hebben. Zij vertrouwen, zo wie zo, niet de drek die hen geboden wordt door de Kuffar. EN ZIJ BLIJVEN GEZOND! Geen “Pennies From Heaven” https://www.youtube.com/watch?v=HYszRoK7SvQ voor “The Goodfellas https://www.youtube.com/watch?v=LBW4_wLiNNI CEO Bancel -Escobar van het kartel Moderna, https://en.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9phane_Bancel en ook niet voor CEO Tony Montana – Bourla van kartel Pfizer. https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Bourla

  Like

 2. Antisemitisme/Jodenhaat is niet gegroeid, maar gewoon weer gelegalizeerd en daarom word het nu weer openlijk gepreekt, gebezigd, geroepen, uitgevoerd…….zonder veel consequenties.

  De Jodenhaters zijn gewoon ‘uit de kast gekomen.

  Tijd voor die vele Israeli’s om hun naiviteit juist ‘in de kast te stoppen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.